YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 17:17

AK PARTİ SİİRT GENÇLİK KOLLARI`NDAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

A
A
A
AK PARTİ SİİRT GENÇLİK KOLLARI`NDAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

AK Parti Siirt Gençlik Kolları üyeleri, Siirt`te görev yaparken şehit düşen 29 polis memurunun ailelerini ziyaret etti.
İl Emniyet Müdürlüğü`nce Siirt`te görev yaparken şehit düşen 29 polis memurunun aileleri önceki gün Siirt`te davet edildi. Davetlileri polis evinde ziyaret eden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, "Ülkemizin dilini, dinini, bayrağını, toprağını korumak için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi rahmetle anıyoruz. Şehidimizi toprağa değil, gönlümüze defnettik. Şehidimizin ailesi de bize emanettir" dedi.
Hükümetin şehit dul ve yetimleri ile gazilere daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir girişim başlattığını ifade eden Özekinci, "Düzenlemeyle yapılacak en önemli yeniliklerden biri, şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletmek oldu. Terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da, tazminat ve aylık imkanı sağlıyor. Ayrıca, şehit yakınlarının istihdamıyla ilgili çok önemli bir yenilik getiriyoruz. Mevcut durumda, şehit olan kişinin eşine veya çocuğuna ya da yakınlarından birine sadece
1 istihdam hakkı tanınıyordu. Yapacağımız yeni düzenlemeyle, biri eşi ya da çocuğu, diğeri yakınlarından biri olmak üzere, toplam istihdam hakkını ikiye yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri daha sonra şehit yakınlarıyla sohbet ederek acılarına bir nebzede olsa ortak olmaya çalıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2 yıl akredite oldu. ETÜ, yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirildiği Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 2 yıl süre ile akredite olma başarısı gösterdi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akreditasyon belgesini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı. Programın ardından değerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, ETÜ’nün ilk kez akredite olduğuna dikkat çekerek: “Kalite süreçleri bizim için son derece önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında gerekli şartları yerine getirerek YÖKAK’a başvurumuzu yaptık ve 2 yıl süreyle akredite olduk. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 5 yıllık tam akreditasyon belgesini almak. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen başta kalite kurulumuz olmak üzere tüm personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.