YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 17:44

HAKKARİ`DE PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIОMADI

A
A
A
HAKKARİ`DE PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIОMADI

Hakkari Özel Dönüş Platformu ve Özgür Yaşam Derneği tarafından "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen program, imam Devlet Cindioğlu`nun okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İmam Selim Kanat`ın naat ve şiir dinletisi ile devam eden program, imam Zübeyir Çitçi`nin okuduğu dualarla devam etti. İmam Ömer Yiğit de Peygamber Efendimizin (sav) hayatından örnekler verdi.
Öze Dönüş Platformu Başkanı M. Zahir Karataş yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed`in (sav) doğumu vesilesiyle anmanın çok anlamlı olduğunu belirtti. Konuşmasında Kürt sorununa da değinen Karataş, Dönüş Platformu olarak Türkiye`nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümüne dair görüş ve önerilerini kamuoyuna deklare ettiklerini belirtti. Karataş, "Çok yakında yeni anayasa ile ilgili görüşlerini de kamuoyuna deklere edecektir. İnşallah tam da bu noktada 3 dönemdir iktidarda olan AK Parti`ye seslenmek
istiyoruz. Size tarihi bir görev düşmektedir. Yüz binlerce kan, acı ve gözyaşına sebep olan bu sorunu çözmezseniz Allah indinde sorumlu olursunuz ve emin olun tarih sizi de yargılayacaktır. Kürt halkının gasp edilen haklarını teslim etmek bu ülkeyi zayıflatmaz, aksine güçlendirir. Birliktelik teklik değildir. Daha önce dediğimiz gibi birliktelik herkesin aynı dini, dili, ırkı ve düşünceyi kabulü ile gerçekleşmez. Birliktelik herkesin kendi kimliği ve tercihi ile var olduğu adalet, hukuk, eşitlik ve
özgürlüğün hakim olduğu bir ortamı sağlamakla gerçekleşir. Kürt sorununu çözmek istiyorsanız böyle bir ortamı sağlayın" dedi.
Türkçe ve Kürtçe ilahilerin okunmasının ardından etkinlikler kapsamında Hakkari`ye gelen konuk sanatçı Yusuf Can, okuduğu ilahilerle salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Yoğun ilgi gören etkinlikte yer bulamayan birçok kişi programı ayakta izlerken, bazıları da yere oturdu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş Gençlik Festivali’nde Ozan Doğulu ve Athena sahne aldı Beşiktaş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği 5 gün boyunca sürecek Gençlik Festivali’nin dördüncü gününde Ozan Doğulu ve Athena grubu sevenleri ile bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı konsere geçler yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği 5 gün boyunca sürecek Gençlik Festivali’nin dördüncü gününde Ozan Doğulu ve Athena sahne aldı. Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere vatandaşlar akın etti. Festivalde usta isimler sevenleriyle bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı konsere gençler yoğun ilgi gösterdi. Konserde Ozan Doğulu ve Athena grubu adına Tema’ya fidan bağışında bulunuldu. Sahneye çıkan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “3 gündür bayramımızı kutluyoruz. Biz 16 Mayıs’ta kutlamaya başladık. Gençlik Festivali düzenledik. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs günü bağımsızlığa ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. Önce Şişli’den evinden çıkmıştır, sonra Akaretler’de anne duası almıştır. Oradan Beşiktaş Meydanı’na gelmiş ve buradan Kartal İstimbotu’na binip Karaköy’e geçmiştir. Oradan da Bandırma Vapuru’na binerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Dolayısıyla kurtuluşa giden ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. Biz yola çıktığı o günü yani 16 Mayıs’ı da bayram olarak kabul ederiz. 19 Mayıs’a kadar coşkulu bir şekilde kutlayacağız ” dedi.