YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 09:06

VALİ HARPUT`TAN YABANCI ÖОRENCİLERE ÖОÜT

A
A
A
VALİ HARPUT`TAN YABANCI ÖОRENCİLERE ÖОÜT

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Üniversitesi`nde okuyan yabancı öğrencilerle bir araya geldi.
Harput, Uludağ Üniversitesi`ndeki (UÜ) çeşitli fakültelerde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle yemekte bir araya geldi. Öğrencilere seslenen Vali Harput, Bursa`nın Osmanlı İmparatorluğu`na başkentlik yaptığını hatırlattı. Bursa`da eğitim gören öğrencilere başarılar dileyen Harput, "Osmanlı gittiği topraklarda hiçbir zaman bir şey almak için gitmedi. Mazluma yardımcı olmak için gitti. İnsanları, sevgiyle şevkatle kucakladı. Batılı ülkelerin yaptığı uygulamalar çok farklı. Özellikle Afrikalı ülkelerde bunu çok daha fazla görüyoruz. Gitmiş petrolünü almış, madenini almış, dilini unutturmuş, sömürmüş gitmiş. Ama bizim kültürümüzde `almak` yok `vermek` var. Niçin okuyorsunuz, niçin yaşıyorsunuz? Kendi kimliğinizi, kendi kültürünüzü, kendi değerlerinizi asla ve asla unutmayın. Bursa`nın temel özelliği Osmanlı Devleti`nin payitahtı olmasıdır. Kültür değerlerinin harman olduğu bir toprak olmasıdır. Bursa`yı sadece caddeleriyle sokaklarıyla değil kültürü ile iyice tanımalıyız. Çünkü o kültür bizim ortak kültürümüzdür" dedi.
Dünyada güçlünün dediğinin olduğunu, kuralları hep güçlülerin koyduğunu söyleyen Harput, "Güçlü değilseniz hayata tutunamazsınız.O zaman güçlü olmanın yolu bu sıralardan geçiyor. Güçlü olacaksınız, başkalarına faydalı olmak için güçlü olacaksınız. Daima almaktan değil vermekten yana olacaksınız. Gençler çok yönlü olmalı. Lisanınızı iyi bilin. Başka lisanlara vakıf olun, dünyayı ve gelişmeleri iyi takip edin. Bu, dünyanın geleceği adına da çok önemli bir hizmet olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Harput üniversite öğrencileri ile sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de eğlence mekanına saldırıda tutuklu sayısı 13’e yükseldi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde eğlence mekanına düzenlenen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 1’i daha tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 13’e yükseldi. 27 Mart’ta Ömerağa Mahallesi’ndeki bir eğlence mekanına otomobille gelen kişilerce ateş açılması sonucu işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), Cem Özer (49) ve emekli polis memuru Talip Çakır’ın hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olayla ilgili Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü geniş çaplı çalışma sürüyor. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen C.Y. ve C.G. isimli şahısları Tekirdağ’da düzenlenen operasyonla yakalayarak Kocaeli’ye getirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.G. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, C.Y. adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında operasyonlar sürüyor Ekiplerin titizlikle yürüttüğü teknik ve fiziki takip neticesinde daha önce yakalanan E.C., A.S., M.E., K.U. ve B.Ö. isimli 5 şüpheliden 4’ü tutuklanmış, A.S. ise adli kontrolle serbest kalmıştı. Olayın hemen ardından gerçekleştirilen ilk operasyonlarda yakalanan 13 şüpheliden 8’i tutuklanmış, diğerleri hakkında ise ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verilmişti. Böylece farklı safhalarda yürütülen operasyonlar sonucunda tutuklanan kişi sayısı 13 oldu.
Denizli Başkan Çavuşoğlu’ndan 2 yıllık hizmet sunumu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldikleri günden bu yana hayata geçirilen projeleri kapsamlı bir sunum eşliğinde değerlendirdi. Son iki yılda sosyal belediyecilikten altyapı yatırımlarına, kırsal kalkınmadan çevre projelerine kadar birçok alanda atılan adımları aktaran Başkan Çavuşoğlu, ortaya koydukları çalışmalarla "Mutlu Şehir Denizli" vizyonunu adım adım hayata geçirdiklerini vurguladı. DBB Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özkan Tokmak, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cenk Öztürk ve kentte görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. "Sadece hizmet değil, yaşam odaklı belediyecilik" Programda konuşmasına yapılan çalışmaların genel çerçevesini çizerek başlayan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, belediyecilik anlayışlarını yalnızca fiziki hizmetlerle sınırlı tutmadıklarını, sosyal, kültürel ve çevresel boyutları da kapsayan bütüncül bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. Kentin farklı kesimlerine dokunan projelerin planlama aşamasından uygulama sürecine kadar titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Çavuşoğlu, özellikle sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi, kırsal bölgelerde üretimin teşvik edilmesi ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi konularına öncelik verdiklerini aktardı. Altyapıdan kırsala geniş yatırım atağı Başkan Çavuşoğlu tarafından gerçekleştirilen sunumda dezavantajlı kesimlere yönelik sosyal yardım projeleri, üreticiyi destekleyen kırsal kalkınma hamleleri, kent genelinde sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmaları, gençlere ve öğrencilere yönelik eğitim projeleri ile kültür-sanat faaliyetleri ayrıntılı şekilde paylaşıldı. Bunun yanı sıra çevre yatırımları ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hayata geçirilen uygulamalar da sunumun dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği programda, sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Başkan Çavuşoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin ve yürütülen projelere dair merak ettiği soruları yanıtlayarak, devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.