GENEL - 29 Aralık 2011 Perşembe 10:22

BAŞINDA SEKİZ SANTİMETRELİK KIRIK OLAN ÇOCUĞU BİR ŞEYİ YOK DİYE EVE GÖNDEREN DOKTOR HAKKINDA ÇOCUĞUN AİLESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

A
A
A
BAŞINDA SEKİZ SANTİMETRELİK KIRIK OLAN ÇOCUĞU BİR ŞEYİ YOK DİYE EVE GÖNDEREN DOKTOR HAKKINDA ÇOCUĞUN AİLESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde, yere düşerek başında ezik oluşan dört yaşındaki Ömer Efe İspir’i doktor bir şeyi yok diyerek eve gönderdi. Eve döndüğünde fenalaşan çocuğu ailesi kendi imkanları ile başka bir hastaneye götürdü. Düşmenin etkisi ile başında 8 santimetrelik kırık oluşan çocuk ameliyata alındı. Aile ise çocuklarını bir şey yok diye eve gönderen doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Karapürçek ilçesine bağlı Mesudiye köyünde oturan Mücahit İspir, 14 Ağustos tarihinde yere düşerek başını taşa çarpan 4 yaşındaki oğlu Ömer Efe İspir’i Akyazı Devlet Hastanesine götürdü. Pazar günü olması sebebi ile hastanenin acil servisinde muayene edilen minik Ömer’in kafa filmi çekildi. Nöbetçi doktor Alper T. tarafından muayenesi yapılan Ömer Efe İspir iki saat müşahade altında tutuldu.
Ailenin iddiasına göre, müşahadeden sonra önemli bir şeyi yok diyerek evine gönderilen minik Ömer evde kusmaya başladı. Bunun üzerine hastaneyi arayan baba Mücahit İspir, doktor Alper T’ya oğlunun kustuğunu ve kendilerini başka hastaneye sevk etmesini istedi. Ancak iddiaya göre, doktor Alper T, küçük Ömer’in başka bir hastaneye sevk edilmesine müsaade etmedi. Daha sonra tuttuğu bir taksi ile oğlunu Sakarya Toyota Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesine götüren baba Mücahit İspir, oğlunun durumunu burada
bulunan doktorlara anlattı. Burada tomografisi çekilen Ömer Efe İspir, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesine sevk edilerek ameliyata alındı.
Yaklaşık iki saat süren ameliyatın ardından Ömer Efe’nin başında 8 santimlik bir kırık olduğu tespit edildi. Küçük Ömer’in annesi Gönül İspir oğlunu ameliyat eden doktorun geç kalınması durumunda çocuğun felç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini söylediğini iddia etti.
Ameliyatın ardından bir süre hastanede kalan Ömer Efe İspir’in, bir yıl daha tedavi göreceği belirtildi. Yaşananlar üzerine baba Mücahit İspir, oğlunu bir şeyi yok diye evine gönderen doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Savcılık bunun üzerine doktorun "görevi kötüye kullanmak" suçundan dolayı soruşturulması amacı ile Akyazı Kaymakamlığından izin talebinde bulunuldu. Fakat Akyazı Kaymakamlığı doktor Alper T hakkında soruşturma izni vermeyince savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.
Bu gelişme üzerine baba Mücahit İspir, itirazını Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesine iletti. Mücahit İspir, Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunduğunu, kovuşturmaya yer yoktur kararının peşinde olacağını ve oğlunun hayatı ile oynadığını iddia ettiği doktor Alper T’nın gerekli cezayı almasını istediğini söyledi.
Anne Gönül İspir de, oğlunun kafasından çıkarılan 8 santimlik kemiği gösterirken içinin parçalandığını ifade ederek şunları söyledi: "Çocuğum onu ameliyat eden doktorun söylemesine göre biraz geç müdahale edilse sakat ya da felç kalabilirdi. Biz, çocuğunuzun hiçbir şeyi yok diye bizi eve gönderen doktordan bunun hesabının sorulmasını istiyoruz."
Ömer Efe’nin ablası Nurbanu Tilki de, kardeşinin kusmasından şüphelenmeseler evde bekleyeceklerini ve belki de kardeşinin sakat kalacağını söyledi. Kendilerini eve gönderen doktora ateş püsküren abla Nurbanu Tilki, "İnsan hayatı bu kadar kolay mı? Ya kardeşime bir şey olsa idi. Bunun hesabını o zaman kim verecekti" diye konuştu.
DOKTORUMUZ KURALLARI YERİNE GETİRMİŞTİR
Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Necattin Fırat ise iddiaları reddederek şunları söyledi: "Hastanemizde tomografi cihazı olmadığı için nöbetçi doktorumuz hastamızın kafa filmini çekmiş ve müşahade altında tutmuş. Ancak, bir bulguya ve kafa filminde bir patolojiye rastlayamamış. Doktorumuz kitabi olarak tüm kuralları yerine getirmiştir. Biz bize gelen her kafa vakasını Toyota Sa Hastanesine sevk edemeyiz. Hastamız evine gittikten sonra tekrar doktorumuzu arayarak sevk istemiş. Ambulans için
kendisine beklemesi söylenmesine rağmen o kendi imkanları ile hastayı Toyota Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesine götürmüş"
Başhekim Fırat ayrıca, doktor Alper T ile ilgili kendilerinin bir idari tahkikat başlatmadığını konunun savcılık kanalıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa 5 yarım altın için yaşlı kadını öldürdü Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, evinde boğularak öldürülmüş halde bulunan Mürşide Böcüne (69) cinayeti, polisin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı. Yaklaşık bin 200 saatlik kamera kaydını inceleyen ekipler, yaşlı kadının üzerindeki 5 adet yarım altını alarak bozduran zanlıyı operasyonla yakaladı. Olay, 31 Mart 2026 günü saat 18.00 sıralarında Ayniali Mahallesi 3315 Sokak üzerindeki bir adreste meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eve gelen eşi İbrahim Böcüne tarafından hol kısmında hareketsiz şekilde bulunan 69 yaşındaki Mürşide Böcüne’nin, yapılan ilk incelemesinde boğazında tülbent olduğu ve boğularak öldürüldüğü değerlendirildi. Yapılan kontrollerde yaşlı kadının üzerinde bulunan altınların da alındığı tespit edildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, bölgedeki 100 farklı güvenlik kamerası incelenerek yaklaşık bin 200 saatlik görüntü analizi yapıldı. Maktulün eşi evden ayrıldıktan sonra sokağa giren siyah giyimli şüphelinin E.A. (32) olduğu tespit edildi. Şüphelinin olay yerinden ayrıldıktan sonra bir arkadaşı vasıtasıyla kuyumcuda 5 adet yarım altın bozdurduğu belirlendi. Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda olayla ilgili E.A., B.A. (20) ve A.Ç.A. (16) isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, altınların satışından elde edildiği değerlendirilen 60 bin 700 TL nakit para ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.Ç.A. (16) savcılıktan serbest bırakılırken, B.A. (20) adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Yaşlı kadını 5 yarım altın için öldürdüğü belirlenen E.A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kocaeli Eğlence mekanındaki kanlı baskında tutuklu sayısı 12’ye yükseldi Kocaeli’de 3 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan eğlence mekanına yapılan uzun namlulu saldırıya ilişkin 5 şüpheli daha yakalandı. Olaya ilişkin tutuklu sayısı 12’ye yükselirken, soruşturma çok yönlü devam ediyor. İzmit ilçesi Ömerağa Mahallesi 27 Mart tarihinde saat 00.30 sıralarında otomobille eğlence mekanına gelen kişiler tarafından ateş açılmıştı. Saldırıda işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), Cem Özer (49) ve emekli polis memuru Talip Çakır hayatını kaybetmiş, 2 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatılmıştı. Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar ile otoyollardaki güvenlik sistemleri mercek altına alınırken, şüphelilerin saldırıdan 5 gün önce İstanbul’dan İzmit’e gelerek keşif yaptıkları tespit edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 kişi yakalandı. İfadeleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı, 2’sine yurt dışı çıkış yasağı getirildi, 3 şüpheliye ise ev hapsi verildi. Yakalanan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı Eğlence mekanına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı olayına ilişkin derinleştirilen soruşturmada E.C., A.S., M.E. K.U., B.Ö. isimli 5 şüpheli daha bugün yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri sonrası adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan şüphelilerden A.S. adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı, diğer 4 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 12’ye yükseldi Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonların ardından gözaltına alınan toplam sayı 18’e ulaşırken, tutuklu sayısı ise 12’ye yükseldi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.