ASAYİŞ - 10 Aralık 2011 Cumartesi 17:18

KÜÇÜK KIZLARA ŞANTAJLI FUHUŞ TUZAĞI

A
A
A
KÜÇÜK KIZLARA ŞANTAJLI FUHUŞ TUZAĞI

Adana’da yaşları 13 ile 15 arasında değişen 3 kızın, kendilerini tehdit eden ve ilişkiye giren şahıslar için evden çaldıkları para, fuhuş tuzağını ortaya çıkardı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. 14 yaşındaki C.Y. ve 13 yaşındaki kız kardeşi A.Y., 15 yaşında olan arkadaşları N.Ö. ile birlikte, yaşları 17 ile 27 arasında değişen erkeklerle, farklı tarihlerde tenha ve ağaçlık alanlarda para karşılığı ilişkiye girmeye başladı. İddiaya göre, küçük çocukların birlikte olduğu bazı erkekler, "Bize para vermezseniz, sizi ailenize söyleriz, rezil olursunuz" diye tehditte bulundu. Bunun üzerine küçük kızlar, evde anne
ve babalarının cüzdanından para çalarak, kendilerini tehdit eden şahıslara vermeye başladı. Evde 200 ile 600 TL tutarındaki bir paranın kaybolmasından şüphelenen ailelerse, çalınan paranın izini sürdü. Küçük kız çocuklarının düştüğü ’fuhuş tuzağı’ ise ailelerin bu takibi sonrasında kısa sürede ortaya çıktı.
Adeta şoke olan C.Y., A.Y. ve N.Ö.’nün anne ve babası, durumu polise bildirdi. Ailelerin şikayeti üzerinde geniş kapsamlı bir soruşturma başlatan polis, operasyon için düğmeye bastı. 3 küçük kız, polisteki ifadelerinde ’cinselliği merak ettikleri için’ erkeklerle birlikte olduklarını dile getirirken, çocuklar; "Bizi kandırdılar. Para getirmezsek mahalle ortasında döveceklerini ve ailelerimize söyleyeceklerini söylediler" dedi.
Söz konusu kızların ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis, S.T. (17), Ö.G. (17) A.B. (18), U.Ç. (18), S.S. (18), Ö.A. (18), İ.B. (18), T.G. (22) ve R.Y. (27) adlı şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır merkezli Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan Netanyahu’ya sert tepki: "Biz Kürtler ve Türkler, et ile kemik gibi ayrılmaz bir bütünüz" Yaklaşık 300 aşireti temsil eden ve 60 ilde faaliyet gösteren Iğdır merkezli Anadolu Aşiretler Federasyonu, Benjamin Netanyahu’nun söylemlerine sert tepki gösterdi. Iğdır merkezli Anadolu Aşiretler Federasyonu, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun açıklamalarına yönelik basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Netanyahu’nun hem Türkiye’ye hem de İslam dünyasına yönelik söylemlerinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Federasyon Başkanı Ferhat Armağan, Kürtlerin ve Türklerin ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyerek; "Burada, son zamanlarda Benjamin Netanyahu’nun ülkemize yönelik alçakça saldırıları ve İslam devletlerine karşı hem sözle hem de silahla sergilediği zalim tutumuna karşılık birkaç söz söylemek istiyorum. Ey Netanyahu; bütün ademiyet hesabına çalışan, bütün kabiliyetlerini şerre kullanan, bütün ıslahatı fitne ve fesada çeviren sen ve etrafında saf tutan zalim, cebbarlara hitaben, bütün Kürtler adına şunları ifade etmek istiyorum: Birincisi, Kürt milleti tarih boyunca İslam âlemine hizmet etmiş bir millettir. Kürtler, senin gibi zalim, firavun ve cebbarların himayesini asla kabul etmez; sözüne de asla inanmaz. Biz Kürtler ve Türkler, binlerce senedir İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış milletleriz. Biz Türklerle beraberiz. Bizi, bütün dünya ve hatta bütün kainat bir araya gelse birbirimizden asla ayıramaz. Çünkü biz Kürtler ve Türkler, et ve kemik gibi İslamiyet’in bir parçası olmuşuz. Kürtler, tarih boyunca yüksek medeniyetlere, köklü kültürlere ve güçlü geleneklere sahip asil bir millettir. Kürtler mazlumun ve masumun yanındadır. Netanyahu’nun sözlerine ve onun etrafındaki avanelere asla aldanmayacak kadar feraset sahibidir. Kürtler alimdir; birlik ve beraberliği, İslamiyet’in kardeşliğini taşıyacak yüksek bir ruha sahiptir. Dolayısıyla Netanyahu’nun bu milletlere yaptığı zulüm yetmiyormuş gibi, şimdi de Türkiye’yi karıştırmak, fitne ve fesat çıkarmak amacıyla sözler sarf etmesine karşı şunu açıkça ifade ediyoruz: Ey Netanyahu, sen Kürtleri asla aldatamazsın. Kürtlerin yeri bellidir. Kürtlerin beslendiği kaynak; İslamiyet, iman ve Kur’an’dır. Hiç kimse kendisini Kürtlerin hamisi ya da savunucusu olarak görmesin. Bu millet, asırlar boyunca imana ve Kur’an’a hizmet etmiş yüce bir millettir. Bu nedenle son dönemde yapılan bu açıklamaları kınıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz Türklerle birlikte devam edecektir. İslam milletleriyle birlikte sürecektir. İnşallah topyekün bir şekilde İslam birliğine vesile olacak milletlerden biri de Kürtlerdir. Ey Netanyahu; Kürtler, bu cesaretiyle, bu kahramanlığıyla ve bu sadakatiyle gücünü yalnızca İslam milletlerinin ve İslam devletlerinin bir araya gelmesine sarf edecektir" dedi.