YEREL HABERLER - 12 Aralık 2011 Pazartesi 00:35

GEDİZ BELEDİYESİ`NİN DÜZENLEDİĞİ TİYATRO ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

A
A
A
GEDİZ BELEDİYESİ`NİN DÜZENLEDİĞİ TİYATRO ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Belediye Kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu’nun "Bu para başka para" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Gediz Belediye Kültür Merkezinde sahnelenen "Bu para başka para" isimli tiyatro oyunu sanatseverler ve tüm Gediz halkı tarafından yoğun ilgi gördü.
Şans eseri bir çanta para bulan ve bu para ile yurt dışına kaçmak isteyen bir ailenin başından geçen komik olayların anlatıldığı tiyatro oyunu izleyicileri kahkahaya boğdu.
Oyundan sonra sevenleri ile fotoğraf çektiren ve sohbet eden Tiyatro Oyuncusu ve tiyatro sahibi Cengiz Küçükayvaz, sevenleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Daha önce de geldiği Gediz’de halkın ilgisinden çok memnun olduğunu belirten Cengiz Küçükayvaz , doğup büyüdüğü coğrafya üzerindeki insanların ne kadar özüne ve birbirine bağlı olduğundan bahsederek, "Uşaklı olmam nedeniyle Gediz çok yakından bildiğim ve çocukluğumda çok sık olarak geldiğim bir kenttir. Zamana bağlı olarak çağımızı yakalamış ve gerek sanayi gerek eğitim ve gerekse sanat bakımından birçok kentten daha ileri bir topluma sahip olan Gediz bölgemizde sevdiğim en güzel yerlerdendir. Gediz halkı ile kaynaşmamız, oyunumuza gösterilen büyük ilgi ile bir kez daha kanıtlanmıştır. Sanat ve kültüre değer veren tüm Gedizlilere sahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum" dedi.
Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu da, ilçede Kültür etkinlikleri kapsamında sanatın her dalından örnekler sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Saraoğlu, "Bu çeşitlilik içerisinde Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu’nun sahnelediği "Bu para başka para" isimli tiyatro oyunu ile halkımızı buluşturmaktan mutluluk duyuyorum. Başarılı oyuncu ve tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz ile tüm ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da Emirdoğan Çayı taştı Aydın’da günlerdir etkili olan yağışların ardından, Büyük Menderes Nehri’nden sonra çay ve dereler de taşmaya başladı. Efeler ilçe merkezine bağlı Umurlu’nun içinden geçen Emirdoğan Çayı taştı. Bölgede zarar oluşmadan, ekiplerin anında müdahalesi ile dere yatağı genişletilerek sel riskinin önüne geçildi. Meteoroloji’nin akşam saatlerinden itibaren etkili yağış uyarısının ardından Aydın’da adeta bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Özellikle Aydın’ın kuzeyinde dağlarda yaşanan şiddetli yağışla birlikte, Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık köylerinden akan derelerin toplandığı Emirdoğan Çayı’nın debisi bir anda yükseldi. Çayın Büyük Menderes Nehri ile buluştuğu noktada taşkın başladığını gören Umurlu Küme Evler bölgesindeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, taşkın suları ev ve hayvan besihanelerine ulaşmadan dere yatağını temizleyip set oluşturdu. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmaları AK Parti önceki dönem milletvekili ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı da bizzat takip ederek, anında vatandaşların yardımına koşan ekiplere teşekkür etti. Emirdoğan Çayı’nda debinin aniden yükselerek dere yatağının suyu taşıyamaz hale geldiğini görünce 112’yi aradıklarını belirten Hakan Özer isimli vatandaş, "Sağ olsunlar, 112’yi aradık. Ekipler hemen müdahale ettiler. Şu anda bir sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Bu arada yine Umurlu’dan geçen Musluca Çayı’nda da debinin köprü seviyesine kadar ulaştığı, bölgenin taşkın riski altında olduğu belirtildi.