YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 07:56

ERZİNCAN BELEDİYESİNDEN E-BELEDİYE ADIMI

A
A
A
ERZİNCAN BELEDİYESİNDEN E-BELEDİYE ADIMI

Erzincan Belediyesi, internet sitesi üzerinden ve bankalar aracılığı ile belediyecilik hizmetleri verilebilmesi maksatlı çalışmalarında sona yaklaştı.
Uzun süredir devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanması akabinde, internet ortamında belediyecilik hizmeti sunmayı planlayan Erzincan Belediyesi yöneticileri, şehirdeki banka müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.Parasal işlemlerin internet üzerinden ve bankalardan çevrimiçi sağlanabilmesi maksatlı ilk adımı atan belediye, bankalar ile işbirliği yaparak hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Projenin tamamlanması akabinde, internet bankacılığı sistemleri kullanılarak belediye tahsilâtları yapılırken, belediye internet sitesi üzerinden de bilgilere ulaşma, beyanname verme, başvuru hizmetleri gibi bazı hizmetlere erişilebilecek. Toplantıya katılan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, banka müdürleri ile görüş alışverişinde bulundu ve belediyenin teknik altyapısının artık bu tür modern hizmetleri sunmaya elverişli hale geldiğini ifade etti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:“Modern hizmet anlayışı, artık masa başından her türlü ödeme yapma imkanını gerektiriyor. Bankalardan, otomatik ödeme ve para makineleri üzerinden tahsilatlar artık herkesin kullandığı ödeme yöntemleri. Otomatik ödeme hizmetini uzun süredir verebiliyoruz. Ancak çevirim içi banko hizmeti olarak, internet üzerinden ya da para makinelerinden de bu hizmetleri sunmayı hedefliyoruz. Kimse bizim tahsilat veznelerimiz önünde kuyruğa girerek para ödemek zorunda kalmasın istiyoruz. Bu konuda gerekli altyapı gücüne artık sahibiz. Şimdi sıra bu altyapıyı hizmete dönüştürmekte.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt Belediyesi ekipleri hamile kediyi Modern Hayvan Bakımevi’nde tedavi ettirdi Bir vatandaşın ihbarı üzerine Esenyurt Belediyesi tarafından hayvan ambulansıyla sokaktan alınan hamile kedi, Modern Hayvan Bakımevi’ne getirildi. Burada doğumu gerçekleştirilen ve tedavileri tamamlanarak sağlığına kavuşturulan kedi, sahiplendirilerek yeni yuvasına kavuştu. Esenyurt Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Esenyurt’ta yaşayan Veysel Timdu isimli vatandaş, belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğünü arayarak sokakta doğum aşamasında olan bir kedinin olduğunu söyledi. Ekipler, talep üzerine kısa sürede olay yerine ulaşarak belediyeye ait hayvan ambulansı ile kediyi ameliyat etmek üzere Modern Hayvan Bakımevi’ne getirdi. Yapılan operasyonda yavrular kurtarılamazken anne kedinin hayatı kurtuldu. Gerekli tedavileri tamamlanan ve sağlığına kavuşan kedi, sokakta bulan Veysel Timdu tarafından sahiplenilerek yeni yuvasına kavuştu. Esenyurt Belediyesi ekipleri 7/24 hizmetlere devam edeceğini söylerken, kediyi sahiplenen Veysel Timdu ise bu hizmetleri faaliyete geçiren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerini iletti. “Kısa bir zamanda ihbara dönüş sağladılar” Esenyurt Belediyesinin kısa zaman içerisinde ihbara dönüş yaptığını söyleyen Veysel Timdu şöyle konuştu: “Kediyi ilk bulduğumda doğum yapmak üzereydi ama zorluk yaşıyordu. Ben de hemen Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünü aradım. Aramamla ekibin gelmesi bir oldu. Belediyenin veteriner hekimleri kediyi aldılar ve tedavi ettiler. Yavruları kurtarılamasa da anne kurtuldu. Bu kediyi ben sahiplendim, artık bakımı bana ait. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e ve ekiplerine tedavi sürecinde gerçekleştirdiği özverili çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim.” “Minik dostumuzun artık bir sahibi var” Sokak hayvanlarının her anlamda yanında olduklarını ifade eden Esenyurt Belediyesi Veteriner Hekimi Feyzullah Güney, “Akşam saatlerinde ihbarı alır almaz olay yerine gittik. Acilen minik dostumuzu ameliyata aldık. Yavrular kurtarılamasa da anneyi kurtarmış olduk. Bundan sonra minik dostumuzun artık bir sahibi, bir evi var. Esenyurt Belediyesi olarak sokak hayvanlarının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.