GENEL - 21 Şubat 2017 Salı 14:50

Erzincan’da sürek avı

A
A
A
Erzincan’da sürek avı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerden gelen talep üzerine Uluköy’de domuz sürek avı başlattı.
Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü üyeleri ile köylerdeki avcıların katılımıyla Uluköy civarında domuz sürek avı yapıldı. Avcılar yaban domuzu popülasyonunu bertaraf etmek için gün boyu arazide avlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Saadettin Taşkesen sürek avına ilişkin yaptığı açıklamada, "Uluköy bizim tarımsal faaliyet bakımından potansiyeli en yüksek köylerimizden birisidir. Kırsal alan ve dağ yamaçlarına yakın olan bir köyümüz olduğundan yaban hayvanları sürekli buradaki tarımsal faaliyetlere çok ciddi zararlar vermektedir. Bu köyümüzde büyük oranda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır. Burada yetiştirilen ürünlere yaban domuzları tarafından çok büyük zararlar verilmektedir. Köy muhtarı tarafından bizlere böyle bir müracaatı oldu ve valimizin oluru ile yaban domuzu sürek avı başlattık" dedi.
Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü üyesi Yılmaz Toyran ise yaptığı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bu konuda bize bir talebi oldu. Kulüp olarak bizler de bu ava iştirak ettik. İlk önce avcılarımız ve sürekcilerin güvenliği ile ilgili toplandı yaptık. İnşallah güzel bir av geçer. Köylülerimize yardımcı olmak için bizler buradayız. Sebze ve meyve yetiştiriciliğinin fazla olduğu köyde, yaban domuzları köylüleri zarara uğratıyor. Bunun önüne geçilebilmesi amacıyla böyle sürek avı düzenlendi ve bizlerde katıldık" ifadelerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.