GENEL - 06 Kasım 2017 Pazartesi 14:53

Merkez Camileri İçin İstişare Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Merkez Camileri İçin İstişare Toplantısı Yapıldı

Erzincan’da camii ve Kur’an kurslarının ihtiyaç tespiti için istişare toplantısı yapıldı.

Erzincan’da camii ve Kur’an kurslarının ihtiyaç tespiti için istişare toplantısı yapıldı. Erzincan Belediyesi Aşevinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il Müftüsü Yavuz Karabayır, merkezde görev yapan cami İmam hatipleri katıldı.


Müftü Yavuz Karabayır İl Müftülüğünün hizmetlerimizi anlatarak, Erzincan Belediyesinin Müftülüğe olan desteklerini dile getirdi ve destekten dolayı kendilerine teşekkür etti. Toplantıda imam hatiplerle tek tek söz hakkı vererek sohbet eden Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, görevlilerden camilerdeki problemleri ve ihtiyaçları dinledi. Acilen çözüme kavuşturulması gereken meseleleri gündem konusu olarak değerlendiren Başkan Başsoy bu konuda yapılması gereken işleri, atılması gerekli adımları bir an önce atacaklarını ifade etti. Her şeyin güzel bir Erzincan için yapıldığını ifade eden Başsoy, din hizmetlerinde ve hizmet veren yuvalarda kalitenin, vukûfiyetin, başarının, özverinin üst düzeyde olmasını önemsediklerinin de altını çizdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta din görevlilerine seminer verildi Sivas İl Müftülüğü ev sahipliğinde din görevlilerine yönelik “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtımı" ve “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı, ilçe müftüleri, din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya "Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizler de birer din gönüllüsü olarak bu hizmetlere sahadaki çalışmalarımızla her daim katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum ve mağdur kardeşlerimize el uzatmak için Başkanlığımızın koordinesiyle tüm personel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı ise katılımcılara 2024 yılı yaz Kur’an kursları ve vekalet yoluyla kurban bağışı kampanyası hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Arı konuşmasında 2023 yılında 47 ülkede yaklaşık 35 milyon kişiye kurban eti ulaştığını belirterek hedeflerinin daha çok ihtiyaçlı kişiye kurban eti ulaştırmak olduğunu sözlerine ekledi.