GENEL - 30 Temmuz 2018 Pazartesi 22:39

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen’den Başkan Başsoy’a ziyaret

A
A
A
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen’den Başkan Başsoy’a ziyaret

Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr.

Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr.Burhan İşleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u ziyaret etti. Burhan İşliyen’e TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı ziyaretinde eşlik ettiler.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Vekaletle Kurban Kesimi Organizasyonu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy kurbanlarından bir tanesini Diyanet İşleri Vakfına bağışladı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Burhan İşleyen, “Bu gün Erzincanımız’da başlamak üzere Gümüşhane, Bayburt, Erzurum illerimizde Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet işleri Başkanlığımızla birlikte yürüttüğü vekaletle kurban kesim organizasyonunu tanıtmak üzere ziyaretlerde bulunuyoruz, toplantılar yapıyoruz. Geçen yıl Türkiye Diyanet Vakfımız 257bin’in üzerinde kurban kesti bunu 139 ülkede ve yurt içindeki binlerce noktada dağıttı. Bir milyondan fazla insana kurban hissesi ulaşmış oldu. Biz bunu çok önemsiyoruz. Kurbanını kendi kesemeyecek olan ya da birden fazla kurban kesecek olan kardeşlerimize birden fazla kesmiş olduğu kurbanları mutlaka vekalet yoluyla gerek yurt içinde tercih kendilerine ait gerek yurt dışında kestirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu çerçevede ziyaret ettiğimiz bize ev sahipliği yapan çok kıymetli hem dostum hem Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy beyefendi kurbanlarından bir tanesini Türkiye Diyanet Vakfı marifetiyle kestirdi bizde bu vesileyle makbuzunu kendimiz imzalamak suretiyle teslim etmiş olduk şimdiden hayırlı bayramlar diliyor Cenabı Hakkın kurbanlarınızı kabul etmesini niyaz ediyorum.”dedi.


Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Kurbanlarımızı gerek yurt içinde gerek yurt dışında hak ettikleri yere ulaştırıyorlar. Fakire fukaraya bu etler dağıtılacak, bu vesileyle bugün bizde bundan istifade etmiş olduk. Allah razı olsun böyle bir şeye vesile ettiler bizi. Allah kabul etsin bereketli olsun teşekkür ediyorum.” Dedi. Erzincan Belediyesi’nin bastırdığı II. Abdulhamit döneminden günümüze kadar Erzincan’ı görselleriyle ele alan “Kurtuluşunun 100. Yılında Erzincan” adlı kitabı İşleyen’e takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.