GENEL - 24 Kasım 2020 Salı 11:46

Çiçekçilerde Öğretmenler Günü mesaisi

A
A
A
Çiçekçilerde Öğretmenler Günü mesaisi

Erzincan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çiçeklilerde günler öncesinde başlayan hazırlıklar yerini yoğunluğa bıraktı.

Erzincan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çiçeklilerde günler öncesinde başlayan hazırlıklar yerini yoğunluğa bıraktı.


24 Kasım Öğretmenler Günü’nde en yoğun çalışan meslek gruplarından biri olan çiçekçilerde bu yıl önceki yıllara nazaran daha az satış olsa da pandemi sürecindeki diğer günlere göre satışlar arttı.


Öğrenciler ve veliler tarafından öğretmenlerin gününü kutlamak için çiçek tercih etmeleri çiçekçilerin bugün yüzünü güldürdü.


Erzincan’da Alparslan Türkeş İş Merkezinde çiçekçilik yapan Erdem Demirci, kutsal bir meslek olan öğretmenliğe herkesin büyük bir saygı gösterdiğini ve bu sebeple bugün de çiçek satışlarının iyi olduğunu söyledi.


24 Kasım Öğretmenler Günü için çeşitli çiçekler ile vitrinini süsleyip hazırlandıklarını kaydeden Demirci, çiçeğin ilk akla gelen en güzel hediye olduğunu söyledi.


Yaklaşık bir haftadır hazırlıklara başladıklarını kaydeden Demirci, öğretmenlere karşı olan saygınlığında çiçekle perçinleştiğini ifade etti. Öğrencilerin bugüne özel hediye olarak ilk sırada çiçeğin olduğunu ifade eden Demirci; gül, karanfil, cerbole, orkide, mevsim çiçeği, kır çiçeği, papatya, cipso, soli gibi çeşitlerin daha çok ilgi gördüğünü söyledi.


Demirci, ayrıca müşterilerin renklere de önem verdiğini kaydederek, bu nedenle bu yıl çok renkli çeşitler ile müşterilere alternatifler sunduklarını, gül renkleri arasında kırmızı, mavi, beyaz, sarı ve pembe gibi renklerin mevcut olduğunu söyledi.


Erdem Demirci, çiçek fiyatlarının da 25 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar satışa sunulduğunu belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğiz İlkokul ve Ortaokulu Deniz Yıldızları ekibi 4 okulda performanslarını sergiledi Muğla’nın Köyceğiz İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden kurulan Deniz Yıldızları ekipleri yılsonu turnesi yaparak 4 okulda performanslarını sergiledi. Köyceğiz İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Deniz Yıldızları ekipleri, Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu, Toparlar Ortaokulu, Beyobası Niyazi Pirci Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda sanatsal faaliyetlerini sundu. Köyceğiz İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, yıl boyunca verdikleri emeklerin sonucu olarak Deniz Yıldızları Orkestrası gösterilerini sergiledi, Köyceğiz Ortaokulu Tiyatro Topluluğu’nun oyunu sahnelendi. Öğretmenlerden ve öğrencilerden oluşan orkestradan mini konser izlendi ve davul zurna ekibi şovlarıyla mest etti. Köyceğiz İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Okulumuz öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı tiyatro, orkestra ve davul zurna ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Köyceğiz’deki okullarda sanatsal faaliyetlerini sergilemek, okulumuzun ve öğrencilerimizin tanıtımını yapmak, özellikle de yaptığı işten gurur duyarak kendini ifade etmeleri amacıyla turnemizi yaptık. Turne demek tiyatro ve müzikal etkinliklerin çeşitli yerlerde yapılan sanatsal sergilenmesi demekti. İşte bizim de küçük ama dev sanatçılarımızın yaptığı güzel çalışmalarını sergilemesine destek olan Köyceğiz İlk-Ortaokulu ailesi olarak tüm öğretmen arkadaşlarıma verdikleri destek için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı. Turne düzenlenen Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Etkinliklerin hazırlanmasında büyük emekleri olan Köyceğiz Ortaokulu Müdürü Coşkun Öztürk, Müzik öğretmeni Bige Balık, Türkçe Öğretmeni Eda Özdemir, Sınıf Öğretmeni Mustafa Kemal Taştimur başta olmak üzere okulun tüm öğretmenlerini ve tüm öğrencilerini kutluyor, tebrik ediyoruz” denildi.
Denizli Muhtarlar, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile bir araya geldi Çameli’nde mahalle muhtarları, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ı ziyaret ederek, mahallelerindeki projeler, istek ve öneriler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Denizli’nin Çameli ilçesindeki mahalle muhtarları Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ı ziyaret etti. Ziyarete Akpınar Mahalle Muhtarı Seyfettin Kaval, Ayvacık Mahalle Muhtarı Zekeriya Turgut, Belevi Mahalle Muhtarı Mutlu Doğan, Bıçakçı Mahalle Muhtarı Adem Öğüt, Cevizli Mahalle Muhtarı Bayram Derin, Çiğdemli Mahalle Muhtarı Hüseyin Çakar ve Emecik Mahalle Muhtarı Atila Derer yer aldı. Muhtarlar Başkan Arslan ile mahallelerindeki ihtiyaçlar ve çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Ziyaret sırasında Başkan Arslan, muhtarların her birinin sorunlarını tek tek dinleyerek yapılan ve yapılacak projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıda mahallelerdeki altyapı, üstyapı, sosyal tesisler ve diğer yerel hizmetlerle ilgili talepler değerlendirildi. Muhtarlar, Başkan Arslan’a mahalleleri adına teşekkür ederek, projelerin hayata geçirilmesinde gösterdiği hassasiyet ve destek için memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Arslan, mahallelerin gelişimi için tüm imkanların seferber edileceğini belirterek, belediye olarak her zaman muhtarların ve vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Yapılan görüşmelerin, mahallelerdeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlar atılmasına vesile olacağı vurgulandı.
İstanbul Bartuğ Elmaz: “Herkesin olduğu gibi benim de hayalim Mourinho ile çalışmak” Geçtiğimiz sezonun ikinci devresini Sivasspor’da kiralık olarak geçiren Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki futbolcusu Bartuğ Elmaz, oynamaya ihtiyacı olduğu için kırmızı-beyazlılara gitmeye karar verdiğini söyleyerek, “Herkesin olduğu gibi benim de hayalim Mourinho ile çalışmak” dedi. Türkiye Ümit Milli Takımı, konuk ettiği İskoçya U21 Milli Takımı’nı 2-1’lik skorla mağlup etti. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Sivasspor’da kiralık olarak geçiren Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Bartuğ Elmaz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 5-6 günlük süre içerisinde İskoçya U21 Milli Takımı’nı iyi analiz ettikleri söyleyen ve karşılaşmayı da bir asistle tamamlayan Elmaz, “Eksilerini, artılarını biliyorduk ve ona göre hazırlandık. Takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. İyi mücadele ettik. Asist veya gol fark etmez, sonuçta takım olarak kazanıyoruz. Kazandığımız için de mutluyum” şeklinde konuştu. “İnşallah iyi bir yaz kampı geçirip, Fenerbahçe’de kalmak istiyorum” Geçtiğimiz sezonun devre arasında, oynamaya ihtiyacı olduğu için Sivasspor’a kiralık olarak gittiğini söyleyen Bartuğ, “Sezonun ikinci yarısında Sivasspor’a gitme kararını ben verdim. Oynamaya ihtiyacım vardı. Sakatlıktan önceki 3 haftayı iyi geçirdim. Sakatlık sonrasında iyi toparlandığımı düşünüyorum. Güçlü bir şekilde döndüm. İnşallah iyi bir yaz kampı geçirip, Fenerbahçe’de kalmak istiyorum” ifadelerini kullandı. “Herkesin olduğu gibi benimde hayalim Mourinho ile çalışmak” Geçtiğimiz günlerce Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’yu takımın başına getirmesiyle ilgili hislerini paylaşan genç orta saha, “Herkesin hayali Mourinho ile çalışmak. Benimde hayalim Mourinho ile çalışmak. Çok heyecanlıyım. Çok istiyorum hemen sezon kampı başlasın diye. İnşallah benim adıma çok iyi bir sezon geçer” diye düşüncelerini paylaştı.
Elazığ 18 yıllık cinayet davasındaki beraat istinaftan döndü Elazığ’da 21 Mayıs 2003’te öldürülen ve zanlıları 18 yıl sonra bulunan Ruhi Canpolat olayına ilişkin, davada beraat eden sanıklardan biri hakkında, istinafa yapılan şikayet üzerine tekrar tutuklama kararı verildi. Elazığ’da 21 Mayıs 2003’te Ruhi Canpolat hakkında kayıp başvurusunda bulunulmuş fakat şahsın uzun süre bulunamamıştı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dosyayı 2 Şubat 2021’de yeniden açtı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince 10 ay süren titiz çalışmalar sonucunda olaya ilişkin 2’si kadın 9 şüpheli tespit edildi. Ekipler, 4 Kasım 2021’de 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek, zanlıları yakalayıp gözaltına aldı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde alınan ifadeler sırasında kayıp şahıs Ruhi Canpolat’ın (38) öldürüldüğü ortaya çıktı. Ruhi Canpolat olayına ilişkin dava görülmüş ve 7 Aralık 2022’de karar açıklanmıştı. Kararda, Ruhi Canpolat’ın eski eşi Azime Ş. ile Cevdet Ş. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken tutuklu sanıklardan Temur Ş. hakkında ise beraat kararı verdi. Avukatın itirazı üzerine karar istinafa taşındı. Yapılan incelemede istinaf mahkemesi ‘Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve bir tutuklama nedeninin bulunması’ nedeni ile beraat eden Temur Ş. hakkında tutuklama kararı verdi.