MAGAZİN - 02 Aralık 2020 Çarşamba 13:26

Modacı Barbaros Sanşal’a, Erzincan’a hakaretten ceza verildi

A
A
A
Modacı Barbaros Sanşal’a, Erzincan’a hakaretten ceza verildi

Modacı Barbaros Sanşal sosyal medya hesabından paylaştığı “Erzincan leş ve keş yuvası derlerdi inanmamıştım” sözünden Erzincan’a hakaretten ceza verildi.

Modacı Barbaros Sanşal sosyal medya hesabından paylaştığı “Erzincan leş ve keş yuvası derlerdi inanmamıştım” sözünden Erzincan’a hakaretten ceza verildi.


Konuyla ilgili Erzincan Dernekleri Federasyonu bir basın bülteni yayımladı. Bültende Modacı Barbaros Sanşal’a Erzincan’a hakaretten ceza verildiği belirtilerek şu açıklama yapıldı:


“Modacı Barbaros Sanşal sosyal medya hesabından paylaştığı “Erzincan leş ve keş yuvası derlerdi inanmamıştım” ifadesi üzerine Erzincan Dernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Ayvaz ve Başkan Yardımcısı Av. Batuhan Altındiş’in açtığı dava sonuçlandı. Sanşal’a önce 6 ay hapis cezası verildi, daha sonra ilgili yasa maddeleri uygulanarak cezası indirilerek 3 ay yirmi iki gün hapis cezası istinaf yolu açık olarak karara bağlandı.


Modacı Barbaros Şansal, 30.12.2019 tarihinde sosyal medya hesabından “Erzincan leş ve keş yuvası dedilerdi inanmamıştım.” diyerek tüm Erzincanlılara ve Erzincan da yaşayan insanlara hakarette bulunmuştu. Bu paylaşımı değerlendiren Erzincan Dernekleri Federasyonu yönetimi; Şüphelinin bu ifadelerinin bütün Erzincanlıları hedef aldığını ve Erzincan’ı aşağıladığını, bu ifadenin düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğine karar vererek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 9 ay süren yargılamada 01.12.2020 tarihinde yapılan duruşmada dava karara bağlanarak;


“sanığın sübut bulan Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din Mezhep Cinsiyet, Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Asağılama suçundan eylemine uyan 5237 sayılı TCK.nın 216/2 maddesi gereğince suçun isleniş şekli, sanığın şahsi ve sosyal durumu, sanığın kastı göz önünde bulundurularak takdiren sanığın 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığa atılı suçun basit yargılama usulüne tabi suçlardan olduğu, Anayasa Mahkemesinin 25/06/2020 tarih, 2020/16 esas ve 2020/33 karar sayılı CMK’nın geçici 5/d maddesinin kısmen iptaline ilişkin kararıyla oluşan duruma göre sanığın cezasında CMK 251/3 maddesi uyarınca yüzde 1/4 oranında indirim yapılmak sureti ile sanığın 3 ay 22 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına” karar vermiştir.


Kararın açıklanması üzerine Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz şu açıklamayı yapmıştır.


Erzincan ve Erzincanlıyla genelleme yapılarak ilgili bu tip yakıştırmalar affedilemeyecek ifadelerdir. Erzincan suç oranlaması bakımından Türkiye’nin en az suç işlenen şehridir. Erzincanlı ülkemizin tüm yörelerinde güvenilen, komşuluğundan memnuniyet duyulan insanlardır. Barbaros Sanşal’ın etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelinin fiili ile halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır. Sanşal’ın sosyal medya hesabı yaklaşık 500 bin kişi tarafından takip edilmektedir. Bu insanların Erzincan ve Erzincanlıyı böyle tanımasına izin veremezdik. Vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği sağlamak için gösterdiğimiz çabaya herkesin özen göstermesini ve sorumluluk taşımasını bekliyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kadına şiddet: Ağlayan kadını sürükleye sürükleye araca götürdü Aksaray’da araçtan inip kaçmak isteyen eski karısını refüjde yakalayan şahıs ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını sürükleye sürükleye zorla arabaya bindirmeye çalıştı.Olay akşam saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi Toptancılar sitesi yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eski eşi olduğu öğrenilen D.E. (42) isimli kadın ile görüşmek için buluşan Ö.F.B. (45) bir süre konuştuktan sonra kadın araçtan inmek istedi. Kadını araçtan indirmediği iddia edilen eski koca Ö.F.B. aracın kapılarını kilitleyip hareket ederek kadının inmesine engel oldu. Bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçtan inmeyi başaran kadın kaçmak isterken eski kocası tarafından refüjde yakalandı. Darp etmeye çalıştığı kadını kollarından tutarak zorla durdurmaya çalışan Ö.F.B., ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını yine zorla araca götürmeye çalıştı. Kadın direndikçe sokak artasında kadını zorla götürmeye çalışan eski koca, bunla da yetinmeyip kadının giysilerinin açılmasına bile aldırış etmeden kadını zorla sürükleye sürükleye 68 ES 022 plakalı araca doğru götürdü. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler burada kesilirken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ve koruma altına alınan kadın ifadeleri alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Hatay Kovboy bıçakçının ünlü aktörleri aratmayan reklam filmi ilgi odağı oldu Hatay’da 10 yıldır bıçakçılık yapan İbrahim Koşar’ın, ünlü aktörleri aratmayan oyunculuğuyla hazırladığı reklam filmi görenleri gülümsetti. Görüntüler kısa sürede yüzlerce kişiye ulaşırken Koşar’ın bu anları depremzede vatandaşları bir nebzede mutlu etti. Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde yaşayan 32 yaşındaki İbrahim Koşar, 10 yıldır bıçak üretimi ve bileme işi yaparak kazanç elde ediyor. İşini severek yapan Koşar, depremden dolayı psikolojik olarak zor günler geçiren hemşehrilerini gülümsetmek adına kısa bir reklam filmi hazırladı. Kurban bayramı öncesi vatandaşların ilgi odağı olan görüntü, kısa sürede yüzlerce insana ulaştı. Görüntülerde; at üzerinde boy gösteren kovboy bıçakçı tarafından hazırlanan reklam filmi görenleri gülümsetti. "Battal Gazi, Kara Murat ve kovboylardan esinlenerek bir video hazırladım" Günde 50’ye yakın insanın görüntüleri görerek kendisini aradığını ifade eden İbrahim Koşar, 10 yıldır bıçakçılık işini yaptığını belirterek "Bıçak üretme işini yaparken zaman ve hayat güzel geçiyor. İşimi severek yaptığım için herhangi bir zorlama hissetmiyorum. İnsan işini severek yapınca zorluk olmuyor. Bizim burada depremden dolayı herkeste bir kırgınlık vardı. Bu insanlara bir neşe gelsin ve iyi bıçak bilediğimi göstermek için bir video yaptım. Videoyu izleyen herkes beni aradı ve çok güzel çekmişsin dediler. Günde 50 kişi beni arıyor, çok güzel oldu. Nasıl çektin ve eline sağlık diyerek arayıp söylediler. Geri dönüşler gayret güzel, mutluyum. Kendi atımı videoda kullanmayı düşündüm. Fötr şapkam da vardı. Battal Gazi, Kara Murat ve kovboy tarzlarından biraz alarak videoyu hazırladık" dedi. "Videoyu ilk gördüğümüzde çok güldük, kendisini aradım ve tebrik ettim" Kovboy bıçakçı tarafından hazırlanan görüntülerin kendilerini mutlu ettiğini belirten künefe ustası Müslim Günal, "Videoyu ilk gördüğümüzde çok güldük, kendisini aradım ve tebrik ettim. Depremde herkesin morali bozuk diye böyle bir video yaptığını söyledi. Köy olarak herkes mutlu ve gülüyor" ifadelerini kullandı.