YEREL HABERLER - 22 Ocak 2013 Salı 14:39

BADMİNTONCULAR DİYARBAKIR`DAN İKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUОU İLE DÖNDÜ

A
A
A
BADMİNTONCULAR DİYARBAKIR`DAN İKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUОU İLE DÖNDÜ

Diyarbakır`da düzenlenen 19 Yaş Türkiye Gençler Badminton Şampiyonasında Erzincanlı sporcular iki Türkiye şampiyonluğu, iki Türkiye üçüncülüğü elde etti.
Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu`nda 17-20 Ocak tarihleri arasında yapılan 19 Yaş Türkiye Gençler Badminton Şampiyonası final müsabakalarına, 48 spor kulübünden 246 sporcu katıldı. Erzincanlı badmintoncular beş kategoride oynanan müsabakalarda iki Türkiye Şampiyonluğu ikide Türkiye üçüncülüğü alarak yeni bir başarıya elde ettiler. Şampiyonada karışık çifte Özge Toyran-M.Ali Kurt çifti finalde Ankaralı sporcuları 2-0 net bir skorla yenerek Türkiye şampiyonu olurken çift kızlarda Özge Toyran-Ebru Yazgan çifti Bursa ili sporcuları finalde 2-1 yenerek Türkiye Şampiyonu oldular. Yine tek erkekte Furkan Demir Türkiye üçüncüsü çift erkeklerde M.Ali Kurt-Furkan Demir çifti Türkiye üçüncüsü oldu.
Diyarbakır`da yapılan gençler Türkiye şampiyonasıyla ilgili açıklama yapan sporcuların çalıştırıcısı ve Milli takım antrenörü Murat Sönmez, ``Bu turnuva bizim için çok başarılı geçti. Sporcularımızın performansı Diyarbakır`da çok üst düzeye çıktı. Beş kategorinin 4`ünde derece yapmamız bizim için büyük bir başarıydı. Aynı zamanda bu müsabakada en başarılı 2. antrenör seçilmemde beni çok sevindirdi. Uğur Erçetinle birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar başarılı bir şekilde gitmesi bizi bundan sonraki yarışmalar için daha da umutlandırıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaptığımız çalışmalar Müdürlüğümüzün verdiği destekle de gayet verimli geçmekte. Aynı zamanda İl Özel İdaresi Spor Kulübünün lisanslı sporcusu olan sporcularımız kulübümüzün vermiş olduğu desteklerle ulusal ve uluslararası başarıları artarak devam edeceğine inanıyoruz. Diyarbakır Valisi Sayın Mustafa Toprak Diyarbakır`da bunduğumuz süre zarfında Erzincan ekibi ile yakından ilgilenmiştir. Kendisine ilgi ve alakasından ötürü sporcularım ve Erzincan adına çok teşekkür ederim`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir