YEREL HABERLER - 07 Aralık 2011 Çarşamba 09:51

ÜZÜMLÜ’DE FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

A
A
A
ÜZÜMLÜ’DE FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Üzümlü Belediyesi ve Üzümlü Belediyespor tarafından organize edilen ödüllü 1. Üzümlü Halı Saha Futbol Turnuvası oynanan ilk maçlar ile başladı.
Üzümlü ilçesinde Üzümlü Belediyesi ve Üzümlü Belediyespor tarafından organize edilen ödüllü 1. Üzümlü Halı Saha Futbol Turnuvası başladı. İlçe merkezi ile beldelerde kurulan takımların katıldığı halı saha futbol turnuvası yoğun ilgi görüyor. Üzümlü Belediyesi Kapalı Halı Saha tesislerinde oynan maçlar 5 Aralık’ta başlayıp 3 hafta sürecek. 24 takımın mücadele ettiği turnuvada oynanacak olan grup maçlarının ardından play off maçları ve final maçı düzenlenecek. Turnuvada ilk üçe giren takımlara çeşitli spor malzemeleri ve ödülleri verilecek.
Turnuva düzenlenen açılış maçı ile başladı. Açılış maçına Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Emin Turan, İl Tertip Komitesi Başkanı Lokman Turan, sporcular ve sporseverler katıldı.Açılış maçı öncesi bir konuşma yapan İl Tertip Komitesi Başkanı Lokman Turan, “Erzincan’ın güzide bir ilçesi olan Üzümlü’de böyle bir turnuva düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduk. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği olan başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan tüm takım ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.Ardından konuşan ASKF Başkanı Emin Turan, Üzümlü Belediyesi ile Üzümlü Belediyespor’un ortaklaşa düzenlemiş olduğu halı saha futbol turnuvası 24 takımın katılımı ve oynanacak ilk maçla başlıyor. 24 takımın katılımı çok önemli, çünkü 24 takım demek yaklaşık 500 sporcunun bu turnuvaya katılması demektir. Üzümlü amatörde oynadığı takım ile de önemli bir yerdedir. Ayrıca her kategoride takımları olmuştur. Üzümlü’de böyle bir potansiyel var. Bu gibi turnuvalar konusunda tecrübeliler. Önceki yıllarda voleybol turnuvaları gerçekleştirmişlerdir. Üzümlü’ye bağlı beldeler ve köylerin katılımıyla güzel organizasyonlar yapılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir düşünce, güzel bir organizasyon. Tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi.Son olarak konuşan Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, turnuvaya katılan takımlara başarılar dileyerek “Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatları ile ilçemize yapılan kapalı halı saha, bu futbol turnuvası ile hizmet vermeye başladı. İlçemizde yeni kurulan halı sahamız ile birlikte Üzümlü gençlerinin gerek amatör sporlara gerekse diğer spor dallarına olan ilgi ve alakası daha da arttırarak devam ettirmek ve bunu daha organize disiplinize etmek bakımından bu tür organizasyonların çok yarar getireceğine kanaatindeyiz. Üzümlü Belediyesi ve Üzümlü Belediyespor Kulübü olarak ta böyle bir organizasyonla halı sahamızı açıyoruz. 24 takımımız bu turnuvada mücadele edecek. İnşallah sportif faaliyetler daha da artarak devam eder. Gençlerimizin farklı alanlarda değil spor alanlarında streslerini, kaygılarını atmalarını diliyoruz. Dostluk, huzur dolu bir turnuva olmasını diler tüm takımlarımıza başarılar dilerim.” dedi.Konuşmaların ardından futbol turnuvası Belediye Başkanı Sertadım’ın başlama vuruşuyla başladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."