EĞİTİM - 15 Ocak 2025 Çarşamba 08:25

ACAR "Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma" alanında akredite olarak sertifika almaya hak kazandı

A
A
A
ACAR "Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma" alanında akredite olarak sertifika almaya hak kazandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ACAR Gençlik Kulübü, AFAD organizasyonunda düzenlenen "Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma" alanında akredite olarak sertifika almaya hak kazandı.


Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ACAR Gençlik Kulübü Ekip lideri Ferhat Kılıçlı, Ankara’da düzenlenen törende akreditasyon sertifikasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın elinden aldı.


Erzincan AFAD İl Merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan AFAD İl Müdürü Enver Özcan, ACAR Gençlik Kulübü ekibi, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Türkiye genelindeki üniversiteler arasında bir ilke imza atan ACAR Gençlik Kulübü, AFAD tarafından akredite edilen ilk üniversite kulübü olarak "Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma" sertifikasına sahip oldu. Törende, akredite edilen 72 gönüllüye arma ve sertifikaları Rektör Prof. Dr. Akın Levent ile Erzincan AFAD İl Müdürü Enver Özcan tarafından teslim edildi.


Törende konuşan Rektör Levent, "ACAR Gençlik Kulübü üyesi tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Kamusal bir fayda gözeterek çıktıkları bu yolda Türkiye’de bir ilki başararak üniversiteler arasında akredite olma başarısını gösteren ilk kulüp oldular. Bu özverili davranışlarını takdir ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.


Sertifika ve arma töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



ACAR "Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma" alanında akredite olarak sertifika almaya hak kazandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.