ASAYİŞ - 02 Ocak 2025 Perşembe 17:02

Emniyetten çocuklara suçtan korunma eğitimi

A
A
A
Emniyetten çocuklara suçtan korunma eğitimi

Erzincan’da polis ekiplerince, kent merkezinde bulunan okullarda kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri ile çocuk polisinin görevleri konularında bilgilendirme yapıldı.


Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelinin de katılımıyla "Kişisel Güvenlik, Suçtan Korunma Yöntemleri, Çocuk Polisinin Görevleri, Trafik Güvenliği, Siber Güvenlik” konuları üzerine Şehit Polis Kenan Ardıç İlkokulu, Munzur İlkokulu öğretmen ve öğrencileri bilgilendirildi.


Gerçekleştirilen ziyaretlerde, Erzincan İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba’nın velilere tavsiye mektubu ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait sosyal medya tanıtım broşürü dağıtıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Futbolcu Kazımcan Karataş’a çakmak atarak yaralayan taraftar hakim karşısına çıktı Fenerbahçe-Galatasaray maçında sahaya attığı çakmakla Galatasaraylı futbolcu Kazımcan Karataş’ın yaralanmasına sebep olan Mert Güçlü’nün yargılandığı dava, Haziran ayına ertelendi. 1 Aralık 2025 Pazartesi günü Chobani Stadı’nda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçında Mert Güçlü tarafından sahaya atılan çakmağın Galatasaraylı futbolcu Kazım Can Karataş’ın yüzüne isabet etmesi üzerine çakmağı atan taraftar gözaltına alındı. Güçlü, hakkında 6222 sayılı yasanın 17. maddesinde düzenlenen ’taşkınlık yapma suçu’ delaletiyle ’silahla kasten yaralama’ suçundan 9 aydan 2 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca sanık hakkında 1 yıl spor müsabakalarından men cezası da verildi. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Mert Güçlü ve taraf avukatları katıldı. "Amacım çakmağı müştekiye atmak da değildi" Savunmasında müştekiyi tanımadığını belirten Güçlü, "Fenerbahçe taraftarıyım. Olay tarihindeki maçı izlemek üzere stada gitmiştim. Maç esnasında Galatasaray gol atınca Galatasaraylı futbolcular benim tribünde yakın bulunduğum bir yere sevinmeye geldiler. Bu esnada tribünden çok sayıda yabancı madde atıldı. Anın üzüntüsü ve stresiyle yanımda bulunan çakmağı sahaya doğru rastgele fırlattım. Ancak Galatasaraylı futbolcular benim bulunduğum noktaya yakın bir yerde oldukları için çakmak o noktaya doğru gitti. Ben çakmağın müştekiye isabet ettiğini görmedim. Amacım çakmağı müştekiye atmak da değildi. Bir anlık refleksle böyle bir eylemde bulundum. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgün ve pişmanım." dedi. Mütalaa verildi Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Sanık hakkında 6222 sayılı yasa yollamasıyla "silahla yaralama" suçundan yargılamanın yapıldığı, dosya kapsamında bulunan doktor raporu, tutanaklar ve sanık ikrarı birlikte değerlendirildiğinde sanığın üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından sanığın "silahla kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası ve 6222 sayılı yasanın 17, 18 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti. 16 Hazirana ertelendi Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Haziran tarihine erteledi.