ASAYİŞ - 27 Ağustos 2025 Çarşamba 12:21

Erzincan’da 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralayan şahıs özel harekât operasyonuyla evde yakalandı

A
A
A

Erzincan’da tabancayla 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralayan şahıs kaçtığı evde özel harekât ve asayiş polislerinin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

Olay, bugün saat 11. 00 sıralarında Erzincan merkez Mimar Sinan Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, saldırgan Ali Ciminli fırına giderek fırın sahibi Ahmet Çakmak’ı tabancayla göğsünden vurdu. Ardından da fırının hemen bitişiğinde bulunan marketin önünde market sahibi Ali Diyaroğlu’nu bacağından vurdu ve olay yerinden kaçtı.

Erzincan’da 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralayan şahıs özel harekât operasyonuyla evde yakalandı

Göğsünden vurulan Ahmet Çakmak kaldırıldığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Erzincan’da 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralayan şahıs özel harekât operasyonuyla evde yakalandı

Kaçan saldırganın yakalanması için polis teyakkuza geçti. Kısa süre sonra saldırgan Ali Ciminli Mimar Sinan Mahallesinde evde kıstırıldı. Özel harekat ve asayiş şubesi polislerinin operasyonuyla saldırgan kıskıvrak yakalanarak zırhlı araçla emniyete götürüldü.

Erzincan’da 1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralayan şahıs özel harekât operasyonuyla evde yakalandı

Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan tahkikat sürüyor.

Ahmet Akbuğa - Hasan Çakmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.