ASAYİŞ - 10 Ocak 2026 Cumartesi 23:11

Erzincan’da at ve eşek silahla katledildi

A
A
A
Erzincan’da at ve eşek silahla katledildi

Erzincan’ın Güllüce köyünde bir vatandaşa ait at ve eşek, evde kimse olmadığı sırada tüfekle vurularak öldürüldü.


Güllüce köyünde küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Serhat Elçi’ye ait at ve eşek, evde kimse bulunmadığı sırada tüfekle vuruldu. Olay, Serhat Elçi’nin sabah saatlerinde köydeki evine gelmesiyle ortaya çıktı. Evlerinin önünde hayvanlarının cansız bedenleriyle karşılaşan Elçi, durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine köye Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinde detaylı çalışma yaparak, saldırıda kullanıldığı değerlendirilen silaha ait boş mermi kovanlarını muhafaza altına aldı. Hayvanların tüfekle vurularak öldürüldüğü belirlenirken, faillerin tespiti için geniş çaplı çalışma başlatıldı.


Serhat Elçi, maddi kayıptan ziyade yaşanan vahşetin kendisini derinden etkilediğini belirterek, "Hayvanlar can taşıyor. Evde olmadığımı bilerek gelip hayvanlarımı öldürmüşler. Buna gerçekten insanın vicdanı elvermez. Ben sadece bunu yapanların bulunmasını ve gerekenin yapılmasını istiyorum" dedi.


Olayla ilgili soruşturma sürerken, köy sakinleri de olaya tepki gösterdi.



Erzincan’da at ve eşek silahla katledildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kışın vazgeçilmezi salep yoğun ilgi görüyor Kastamonu’da kış mevsiminde doğal yöntemlerle hazırlanan salep, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kastamonu’da yetiştirilen salep, kış mevsiminde vatandaşların vazgeçilmez içeceği haline geldi. Kentteki işletmelerde doğal ürünlerle hazırlanan salep, vatandaşlardan yoğun ilgi görürken yetişen salep, şeker ve süt kullanılarak hazırlanan salebe hiçbir katkı maddesi konulmuyor. Kastamonu’da salep satışı yapan Fatih Hamaloğlu, salebin vücudun ısı dengesini koruduğu için özellikle kış mevsiminde vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Salep yaparken doğal ürünleri kullandıklarını ifade eden Fatih Hamaloğlu, "Gittiğimiz birçok yerde salep adı altında farklı karışımlar satıldığını gördük. İnsanlar ne içtiğini bilmiyor. Biz de Kastamonu’nun dağlarından temin ettiğimiz hakiki salebi kullanarak bu lezzeti tanıtmak istedik. Katkı maddesi kullanmıyoruz. Kastamonu Şeker Fabrikası’nın şekeri, doğal Kastamonu salebi ve yağlı köy sütü kullanıyoruz. Hazır sütle bu tat elde edilmiyor. Vatandaşlar ilk başta tereddüt etse de içtikten sonra memnun kalıyor ve tekrar geliyor" diye konuştu. Benmari usulü kullanılan kazanlar sayesinde salebin yanmasının önüne geçildiğini belirten Hamaloğlu, "Kazanların içinde su haznesi ve sürekli karıştırıcı bulunuyor. Bu sayede salep kıvamını ve lezzetini kaybetmiyor" dedi. "Hava soğuk olduğu için gelip denemek istedim" Salebi tatmak için işletmeye gelen vatandaşlardan Mehtap Kanlı ise, "Sosyal medyada gördüm, hava soğuk olunca gelip denemek istedim. Gerçekten çok lezzetli ve doğal. Böyle bir ürünü bulmak zor. Bundan sonra sık sık geleceğim" şeklinde konuştu. Salep yapımının püf noktalarına değinen Büşra Hamaloğlu da, "En önemli unsur köy sütü ve doğal salep. Sütü kaynattıktan sonra biraz ılıtıyoruz. Toz salebi şekerle karıştırıp ekliyoruz ve kısık ateşte 10-15 dakika pişiriyoruz" dedi.
Ankara Gençler 14 şehirde düzenlenecek "Tematik Kış Kampları"nda buluşacak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26-30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Tematik Kış Kampları, 14 farklı şehirde gençleri ağırlayacak. Gençlerin akademik ve entelektüel birikimine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce geleneksel olarak düzenlenen ‘Tematik Kış Kampları’ bu yıl onuncu kez gerçekleştirilecek. "E-Genç" uygulaması üzerinden 5-7 Ocak tarihlerinde alınan kamp katılım başvuruları, öğrencilerin; akademik başarı puanları, yurtlarda temsilci olup olmadıkları ve kamp temasıyla ilişkili fakülte bölümleri dikkate alınarak sonuçlandırıldı. 81 ilden 2 bin 100 öğrencinin bir araya geleceği KYGM Tematik Kış Kampları, 26-30 Ocak tarihleri arasında 14 farklı şehirde yapılacak. Kamp süresince gençler, kampa ev sahipliği yapan şehrin tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını görme fırsatı da yakalayacak. 14 farklı ilde, 14 farklı tema Tematik Kış Kampları, bu yıl 14 farklı ilde 14 farklı temayla gerçekleştirilecek. Diplomat Akademi Kampı Ankara’da, Eğitimciler Kampı Antalya’da, Gastronomi Kampı Gaziantep’te, Girişimcilik ve Hayat Becerileri Kampı Denizli’de, Gönüllülük ve Çevre Kampı Balıkesir’de, İnsan Hakları ve Hukuk Kampı Samsun’da, İnsan ve Değer Kampı Şanlıurfa’da, Kış Sporları Kampı Erzurum’da, Mühendislik Kampı Kocaeli’de, Sosyal Psikoloji Kampı Van’da, Tarih ve Medeniyet Kampı Diyarbakır’da, Türk İslam Sanatları Kampı Konya’da, Yapay Zeka ve Bilişim Kampı Muğla’da, Yeni Medya ve İletişim Kampı Mersin’de düzenlenecek. "Hedefimiz, gençlerin ara tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak" Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, kamplara katılacak gençlerin, öğretici ve eğlenceli vakit geçireceğine inandığını belirterek, "Gençlerimizin nitelikli eğitim alması adına tematik kampları düzenliyoruz. Bakanlık olarak her zaman yanlarında olacağız" dedi. Bu kampları çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Bak, şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl onuncu kez düzenleyeceğimiz Tematik Kış Kamplarıyla gençlerin ara tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamayı, onları alanında uzman kişilerle bir araya getirebilmeyi hedefliyoruz. Kamplarımızda, gençlerimiz ilgi duydukları alanlarla ilgili olarak kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Gençlerimizin daha entelektüel bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Beş gün boyunca dolu dolu geçecek tematik kamplarımızda akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, gönüllülük faaliyetleri, bilgi yarışmaları, sportif faaliyetler ve sanatsal etkinlikler gençleri bekliyor. Gençlerimiz kamplarda deneyim kazanıyor, yeni arkadaşlar ediniyor. Gençlerimiz, bu ortamların kıymetini iyi bilsin. Kamplardan ayrıldığınızda birbirinizle olan iletişiminizi sürdürmeyi ihmal etmeyin. 26-30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek kamp sürecinin her biriniz için hayırlı ve verimli olmasını diliyorum."