ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 13:03

Erzincan’da “Okul Polisleri Projesi” start aldı

A
A
A
Erzincan’da “Okul Polisleri Projesi” start aldı

Erzincan’da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından üzerinde çalışılan “Okul Polisleri Projesi” bugün itibariyle başladı.


Proje kapsamında ilk etapta en riskli görülen 27 okul çevresinde 16 polis görev yapacak. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Valilik Binası önünde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Emniyet Müdürü Zafer Baybaba ile birlikte proje hakkında gazetecilere bilgilendirmede bulundu.


Vali Aydoğdu, “İlimizde pilot olarak tespit ettiğimiz 27 okul çevresinde 16 polisimizi görevlendirdik. Bu arkadaşlarımızın görevi okul çevresindeki güvenliği almak aynı zamanda altını çizerek söylüyorum öğrencilerimize rehberlik yapmak. Bizim şuanda bütün okullarımızda kapalı kamera sistemimiz var. Ve bununla ilgili herhangi bir eksikliğimiz yok. Geçmiş yıllarda da 75 okulumuzun çevresinde zaten polislerimiz güvenlik tedbirlerini alıyorlardı. Şimdi buradaki fark şu Okul Polisi Projesinde o arkadaşlarımızın bütün mesaisi okullar başladığı anda başlayacak ve okul zili bitip öğrencilerimiz evine gidene kadar arkadaşlarımız okulda olacak. Okulun çevresinde olacak. Öğrencilerimize rehberlik edecek. Okul çevresinin güvenliğini sağlayacak. Biz en riskli olan okullarımız derecelendirdik. Bu 27 okulumuz birinci öncelikli olduğu için arkadaşlarımız çocuklarımızın sabah okula sağlıklı bir şekilde gelip gidebilmeleri için, aynı zamanda trafik kuralları, okul müdürleri ve okul aile birliğiyle iş birliği içerisinde görevlerini ifa edecekler” dedi.


Vali Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Müdür Vekili Rumeysa Aslan tarafından brifing verilerek “Okul Polisleri Projesi” kapsamında görevlendirilen polisler sorumluluk alanlarındaki okulların çevresinde göreve başladı.



Erzincan’da “Okul Polisleri Projesi” start aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç, Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sistemini inceledi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent ticaretinin merkezi Tarihi Kapalı Çarşı ve çevresindeki çalışmalar kapsamında Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sistemini inceledi. İncelemeleri esnasında esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, esnaflara hayırlı işler temennilerini iletti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında yerel yönetim hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürürken Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç da dev projelerden en küçük çalışmalara kadar her bir hizmeti yakından takip ediyor. Bu çerçevede Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik, Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü tarafından kent ticaretinin merkezi Tarihi Kapalı Çarşı’nın başında, iki yanında esnaf dükkânları ile vatandaşların uğrak noktası olan Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sitemini inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tamamlanan çalışmaları değerlendirerek, "Millet Caddemizde yapımını tamamladığımız ışıklandırma çalışmalarını akşamın bereketiyle yerinde inceledik. Hemşehrilerimizle ve kıymetli esnafımızla bir araya gelerek samimi sohbet ettik. Şehrimizin her köşesine değer katmak için gece gündüz demeden çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. İncelemeleri esnasında çevredeki esnaflar ve vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Büyükkılıç, esnaflara hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulunurken esnaflar da hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
Denizli Ulayıcılık ve dokuma gençler tarafından ilgi görmüyor Denizli’nin Buldan ilçesinde baba mesleğini devam ettiren ulama ustası, ulayıcılık mesleğinin vatandaşlar tarafından ilgi görmediğini ve mesleğin son zamanları olduğunu belirtti. Denizli’nin Buldan ilçesinde 59 yaşındaki dokuma ve ulama ustası Ahmet Salih Gümüşkaya, baba mesleğini devam ettiriyor. 6 yaşından beri dokumacılıkla uğraştığını belirten Gümüşkaya, ulama mesleğinin artık vatandaşlar tarafından heves eden olmadığı dile getirdi. El tezgahlarında Buldan bezi, peştamal, şal, fular gibi ürünleri dokuduğunu ifade eden usta Gümüşkaya, "Bizde elimizden geldiğince, sağlığımız elverdiğince bu ata mesleğimizi sürdüreceğiz" dedi. "Yeni nesil yetişmiyor, şu anda çalışanlar 60 ve üstü yaşlardaki dokumacılar" 45 yıldır hem dokumacılık hem de ulayıcılık yaptığını belirten Ahmet Salih Gümüşkaya, "Ulayıcılık, dikkat, sabır, el çabukluğu ve iyi bir göze sahip olmakla gerçekleşir. Ben bu işi babamdan öğrendim. 6 yaşından beri dokumacılıkla uğraşıyorum. Hem ulayıcılık hem de dokumacılık baba mesleğimdir. Buldan kültüründe dokumacılık çok önemlidir. Yumak bittiğinde dokumacılar beni arar haber verirler. Zaten şu anda bu işi yapan kişiler çok azaldı. Zamanında ulayıcılıktan çok ekmek yedim. El tezgahları ve motorlu tezgahlarda azaldı. Artık eskisi gibi dokumacılığa heves eden yok. Yeni nesil yetişmiyor. Şu anda çalışanlar 60 ve üstü yaşlardaki dokumacılar. Bu meslekte artık eski bir sanat oldu. Otomatik tezgahlarda çok daha fazla üretim yapıldığı için el tezgahlarında ve kara tezgahlarda dokuma yapan sayısı azaldı. El tezgahlarında Buldan bezi, peştamal, şal, fular dokunuyor. Bizde elimizden geldiğince, sağlığımız elverdiğince bu ata mesleğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. (Bİ-MB-