SAĞLIK - 25 Aralık 2025 Perşembe 18:25

Erzincan’ın acil sağlık filosuna 4 yeni ambulans

A
A
A
Erzincan’ın acil sağlık filosuna 4 yeni ambulans

Erzincan’da acil sağlık hizmetlerinin gücü, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen tam donanımlı 4 yeni ambulansla artıyor. Yeni araçlar, ileri teknoloji altyapısı ve Elektronik Vaka Sistemi ile hizmet verecek.


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla Bilkent Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle, Türkiye genelinde 856 yeni ambulans hizmete alındı. Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’in de hazır bulunduğu tören kapsamında, Erzincan’a tahsis edilen 4 yeni ambulans şehre kazandırıldı.



İleri teknoloji ile hızlı müdahale


Hizmete alınan yeni ambulanslar, sadece birer nakil aracı değil, aynı zamanda teknolojik birer ünite olma özelliği taşıyor. Ambulanslarda bulunan Elektronik Vaka Sistemi sayesinde; vaka anından hastaneye varış sürecine kadar her saniye kayıt altına alınacak. Bu dijital altyapı, sağlık ekiplerinin koordinasyonunu artırırken hastaya müdahale hızını da maksimize edecek.



Sağlık Müdürlüğü’nden teşekkür mesajı


Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni araçların şehrin sağlık altyapısına büyük katkı sunacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:


"Güçlü altyapımız ve yeni katılan araçlarımızla acil sağlık hizmetlerimiz daha etkin ve hızlı bir hale gelecektir. İlimize kazandırılan ambulansların hayırlı olmasını diliyor; başta Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz."


Yeni ambulansların, özellikle kış şartlarının çetin geçtiği Erzincan’da, en ücra bölgelere ulaşımda ve kritik vakalarda can kurtarıcı rol üstlenmesi bekleniyor.



Erzincan’ın acil sağlık filosuna 4 yeni ambulans

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da cezaevinden tahliyeler başladı: "Hepimiz sevinçliyiz" TBMM’de kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda ’11. Yargı Paketi’ olarak bilinen düzenleme kapsamında, Bolu’da şartları uyan hükümlülerin tahliyesine başlandı. Cezaevi önünde aileler, işlemleri tamamlanıp salıverilen yakınlarını bekledi. Kamuoyunda 11’inci Yargı Paketi olarak bilinen 7571 sayılı ’Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşmasıyla birlikte infaz kurumlarında hareketlilik yaşandı. Düzenleme; 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenen suçlar bakımından hükümlülere, 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilme ve 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilme imkanı getirdi. Tahliye gece boyu sürecek Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Bolu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan ve düzenlemeden yararlanma hakkı kazanan hükümlüler için idari işlemler başlatıldı. Dosya incelemeleri ve gerekli evrak hazırlıkları savcılık ve cezaevi idaresi tarafından titizlikle yürütüldü. Tahliye haberini alan hükümlü yakınları ise sabahın erken saatlerinden itibaren Bolu Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü önüne gelerek beklemeye başladı. İşlemleri tamamlanan hükümlüler, nizamiyeden çıkış yaparak kendilerini bekleyen aileleriyle kucaklaştı. Tahliye işlemlerinin, gece saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi. Cezaevi önünde yakınını bekleyen Necdet Avcı, "Bir arkadaşımız var onu bekliyoruz. Hayırlısıyla çıkacak inşallah. 2 yıldır içerideydi. Afdan dolayı çıkıyor. Hepimiz sevinçliyiz" dedi.