GÜNDEM - 18 Eylül 2023 Pazartesi 09:54

İkinci elde tercih bitpazarı

A
A
A
İkinci elde tercih bitpazarı

Erzincan’da her hafta pazartesi günü kurulan halk arasında bitpazarı olarak anılan pazarda uygun fiyata her türlü eşya bulunuyor. İhtiyaçlı vatandaşların ilgi gösterdiği ikinci el pazarında her şey 3’te bir fiyatına satılıyor.


Erzincan da her Pazartesi günleri kurulan ikinci el pazarı (bitpazarı) ihtiyaçlı vatandaşlara ev sahipliği yapıyor. Bitpazarında en çok talep ise antikalara oluyor. İkinci el alışveriş meraklısı vatandaşlar bitpazarına yoğun ilgi gösterdi.


Elektronik eşyadan mutfak eşyasına, giysiden, tarım araçlarına kadar birçok eşyanın bulunduğu bitpazarı bu hafta da doldu taştı. Erzincanlı vatandaşlar adeta "Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı" sözüne nazire yaptı. Haftanın ilk günü olan her pazartesi günleri Buğday Meydanı alt kısmında kurulan pazarda, bu hafta da yine birçok ürün sergilendi. Kullanılmış veya üretimi olmayan ürünler ihtiyaç sahipleri tarafından çok ucuz fiyatlara alındı. Özellikle ihtiyaçlı vatandaşların gittiği pazarda kurulan tezgahların tamamında ikinci el eşya ve malzeme satışı yapılıyor. İkinci el elbiseden en küçük çiviye kadar yüzlerce çeşit ürünün yer aldığı bitpazarında her bütçeye göre ürün bulmak mümkün.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendisini yakalamak isteyen polisi sürükleyerek yaralayan motosiklet sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bodrum’da özellikle ana arterlerde sürat yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, plakasız ve abart egzozlu motosikletlere yönelik polis ekipleri sivil denetim başlattı. Denetimler kapsamında dün gece Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan bir akaryakıt istasyonunda, trafiğe çıkarak çevreyi rahatsız eden 2 motosikletli sivil trafik ekiplerince durdurulmak istendi. Kaçmaya çalışan sürücülerin motosikletlerini tutan polisler, bu sırada sürüklenerek hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından yakalanan 2 sürücü gözaltına alındı. Sürücülere; "açılır kapanır plaka düzeneği kullanmak, plakasız motosikletle trafiğe çıkmak, abart egzoz kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçları başta olmak üzere çeşitli maddelerden işlem yapıldı. Şahıslara toplam 78 bin 945 TL idari para cezası uygulanırken, motosikletler trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çekildi. Motosikletiyle polisi sürükleyip yaraladığı iddia edilen sürücü, bugün adliyeye sevk edildi. Sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan, çevreyi rahatsız eden ve yasa dışı donanımlarla trafiğe çıkan motosikletlere yönelik denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.