EĞİTİM - 16 Mayıs 2024 Perşembe 11:29

Trafik Haftası kapsamında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı

A
A
A
Trafik Haftası kapsamında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timlerince; Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında; trafik kuralları hakkında bilgilendirme ve farkındalık amacıyla trafik standı açıldı.


Açılan stantta, öğrenci ve sivil yol kullanıcılarına yönelik trafik kuralları konusunda bilgilendirme faaliyeti ile alkollü araç kullanmanın dikkat eksikliği, bulanık görüş, zihinsel algılamada azalma, bilinç kaybı ve ani refleksler üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri yol kullanıcılarına göstermek maksadıyla alkol gözlüğü takılı olarak uygulamalı bilgilendirme eğitimleri yapıldı.


Açılmış olan trafik standında, Trafik Jandarması timlerinde kullanılan araç, gereç ve malzemelerin de tanıtımı yapılarak, öğrencilere yönelik el broşürü, hikaye ve boyama kitapları, trafik dedektifi kimlik kartı, ile cetvel ve bayrak dağıtıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa MASKİ Kartlı sayaçları ücretsiz olarak mekanik sayaca dönüştürüyor Zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılmasının ardından kartlı sayaçtan mekanik sayaca dönüşüm işlemleri MASKİ Abone Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılıyor. Ekipler talepte bulunan yurttaşların kartlı sayaçlarını yerlerinde ücretsiz olarak mekanik sayaca dönüştürüyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığının müjdesini vermiş, süreç kısa sürede başlatılmıştı. Kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürmek isteyen aboneler dilekçe ile MASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurularını yaptı. Başvurusu alınan aboneler tek tek aranarak merkezde Abone İşleri Daire Başkanlığına, ilçelerde ise MASKİ ilçe şeflikleri abone birimine davet edilerek işlemleri yapıldı. Ardından MASKİ ekipleri, kartlı sayaçları yerlerinde ve ücretsiz olarak mekanik sayaca dönüştürme işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Mevcut kartlı sayaçlar, MASKİ ekipleri tarafından yerinde ve söküm yapılmadan dönüştürülüyor. Yerinde düzenleme ile hem aboneler hem de MASKİ 200 milyon TL tutarında bir harcamadan kurtarılarak kamu kaynakları verimli bir şekilde kullanıldı. İşlemler ücretsiz Kartlı sayaç dönüşüm işlemlerinde sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm ücreti gibi işlemler, abonelere ücretsiz olarak yapılıyor. Aboneler, meskenlerde sadece 45 metreküp güncel su ücreti karşılığı depozito ücreti ödeyerek kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürebiliyor. Depozito olarak abonelerden alınan bedel de yasal olarak alınmak zorunda olan ve MASKİ’nin kasasında emanet olarak duracak bir bedel. Aboneler, bu ücreti aboneliklerini sonlandırmaları halinde idareden geri almak üzere güvence bedeli olarak ödüyorlar. Hizmetten duyduklarını memnuniyeti paylaşan yurttaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti.
Şanlıurfa Kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor Hayvancılığın merkezlerinden Şanlıurfa’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Aylardır kurbanlıklarını özenle yetiştiren besiciler, iyi bir kurban almak isteyenlerin son güne kalmamaları gerektiğini söyledi. Türkiye’de hayvancılığın önde gelen merkezlerinden Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hareketlilik arttı. Besiciler, aylardır özenle yetiştirdikleri kurbanlıklarını satabilmek için Eyyübiye ilçesindeki canlı hayvan pazarına getirmeye başladı. Hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar 14-20 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 130-190 bin lira arasında değişiyor. Şanlıurfa Büyükbaş Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, büyükbaşlarda fiyatların yüksek olmasından dolayı pazarın durgun olduğunu söyledi. Gül, bayrama sayılı günler kalmasına rağmen ciddi bir yoğunluk olmadığını ifade etti. “Önce gelen iyi kurban alır” Büyükbaş hayvan satıcısı Halil Yıldız ise “Fiyatlar normaldir. Hayvanlar fazla pahalı değil. Ekonomik duruma göre hayvan fiyatları pahalı değil. Sadece kurbanlıklar pahalı değil bugün baktığımızda her şeyin fiyatında bir yükseliş var. Girdi fiyatları yüksek olduğundan dolayı bu durum kurbanlık fiyatlarına da yansıyor. Satışlar biraz ağır gidiyor. Vatandaşlarımızı bekliyoruz, inşallah gelirler, kurbanlarını alırlar. Önce gelen iyi kurbanını alır” şeklinde konuştu. Kurban pazarına gelerek kurbanlık bakan vatandaşlardan Hasan Topal ise “Çocuğum ile geldim. Fiyatlar yüksek olduğu için alamıyorum. Bir küçükbaş kurbanın fiyatı 20 bin lira falan tutuyor. Geri gideceğim, alamıyorum” ifadelerini kullandı.