ÇEVRE - 19 Ekim 2024 Cumartesi 14:35

Türkiye’nin en soğuk yeri Palandöken oldu

A
A
A
Türkiye’nin en soğuk yeri Palandöken oldu

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Türkiye’nin en soğuk yeri gece saatlerinde eksi 11 derece ile Palandöken, Doğu Anadolu Gözlemevinde kaydedildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soğuk noktası gece eksi 11 derece ile Palandöken, Doğu Anadolu Gözlemevi olarak kayıtlara geçti.


Türkiye’de gece en düşük illeri bazı illerde ise şöyle sıralandı:


Rize, İkizdere / Ovit -9,2


Rize, Çamlıhemşin / Palovit Yaylası -8,9


Gümüşhane, Merkez /Olucak Karayayla -7,8


Erzurum, Yakutiye / Kırkgöze Dumlu -7,0


Sivas, İmranlı -7,0


Ardahan, Merkez / Yalnızçam Kayak Merkezi -6,9


Bayburt, Merkez / Yaylalar köyü -6,8


Erzurum, Konaklı Kayak Merkezi -6,8


Gümüşhane, Merkez / Aşağıyuvalı köyü -6,7


Bayburt, Aydıntepe / Kavlatan köyü -6,1


Erzincan, Merkez / Ergan Kayak Merkezi -6,1


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.