GÜNDEM - 25 Mart 2025 Salı 22:18

Z kuşağı sade gelinlik tercih ediyor

A
A
A
Z kuşağı sade gelinlik tercih ediyor

Gelinlikçilerde bayramdan sonra yoğunluğun artması beklenirken 2025 yılında Z kuşağının genellikle sade diye tabir edilen ’helen’ modeli gelinlikleri tercih ettiği kaydedildi.


Bahar aylarının gelmesiyle beraber 2025 yılının moda gelinlikleri ve fiyatları merak konusu oldu. Genç kızların hayali olan bembeyaz gelinliklerin fiyatı 50 binlere kadar çıktı. Bu yılın modası ise pul payetli, kabarık pileli, balon kollu helen ve danteli bohem tarzda balık gelinlikler oldu.


Yaza kısa bir süre kala Erzincan’da gelinlikçiler genç kızların rüyası olan gelinlikleri görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Hareketlenen gelinlik piyasasında fiyatlar da modele göre değişiyor. Her şey dahil gelinlik paket kiralama fiyatları 30 bin TL’den başlarken bir gelinliğin satın alma bedeli ise 50 binleri buluyor. 2025 yılının modası ise pul payetli, parlak, kabarık pileli, balon kollu helen ve danteli bohem tarzda balık gelinlikler oldu.


Gelinlik mağazası işletmecisi Kenan Çatak, Z kuşağının sade gelinlik tercih ettiğini ve bu senenin modasının helen ve balık gelinlikler olduğunu söyledi.


Çatak, "Bu sene en çok helen gelinlikler tercih ediliyor. Bu senenin bir diğer modası balık gelinliklerimiz. Bu sene balık gelinliklerimiz inanılmaz moda. Balık gelinliklerimizin artı bir durumu da oluyor. Kır düğünlerinde balık gelinliklerimizde danteli bohem tarzda olup konsepte uygun oluyor, mekanı şıkır şıkır olan düğünlerde de tamamıyla ışıltıyla beraber farklı bir hal alabiliyor" dedi.


Kenan Çatak, gelinlikçilerde bayramdan sonra yoğunluğun olmasını beklediklerini kaydetti.



Z kuşağı sade gelinlik tercih ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı Van’ın farklı noktalarında kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına belediye ekipleri koştu. Ekipler bir tarafta hasta ve ambulansları kurtarılırken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yoğun bir mesai harcanıyor. 7-24 esasına göre yollarda olan karla mücadele ekipleri, Yukarı Darıca Mahallesi Aşağı Darıca Mezrası’nda akşam saatlerinde rahatsızlanan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Habip Kara’nın (83) yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı 112 sağlık ekipleri Başkale Şantiye Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Başkale ilçe merkezine yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren çalışma ile hastaya ambulansın ulaşmasını sağlayan ekipler mahalle ve mezra yolunu da ulaşıma açtı. Ayrıca ekipler, Tuşba ilçesi Yeşilköy Mahallesi, Özalp ilçesi Kırkçalı Mahallesi ile Gevaş ilçesi Aydınocak Mahallerinde yolda kalan ambulanslar da kurtarılarak, hastaya ulaşmaları sağlandı. "Onlarca araç kurtarıldı" Belediye karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Ömerova Mahallesi, Edremit ilçesi Doğanlar ve Ayazpınar Mahalleleri, İpekyolu ilçesi Arıtoprak- Karakoç mahalleleri arası, Saray ilçesi Tamer Aydın Karakolu ve Karakaş Üs Bölgesi, Özalp ilçesi Gültepe Mahallesi, Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi ile Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere onlarca noktada yoğun tipi ve fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaş ve araçları kurtardı. Kurtarma çalışmaları 112 Acil Servis ve ilçe şantiye şefliklerine gelen ihbarlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Ayrıca kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası 319 mahalle ve 306 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.