YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 14:51

NARKOTİK KÖPEĞžİ IRMAK, UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR

A
A
A
NARKOTİK KÖPEĞžİ IRMAK, UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan narkotik köpeği Irmak, uyuşturucuya geçit vermezken yolcu otobüsünde 2 kilo 345 gram esrar ele geçirildi.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince narkotik köpeği Irmak`ın da katılımıyla uyuşturucu madde kaçakçılığının önlenmesi amacıyla yapılan operasyonda yolcu otobüsü içerisinde 2 kilo 345 gram esrar ele geçirildi.
Saat 23.15 sıralarında durdurulan Ardahan plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü içerisinde narkotik dedektör köpeği Irmak marifeti ile yapılan arama neticesinde aracın bagaj bölümünde 1 adet çanta içerisinde toplam daralı ağırlığı 2 kilo 345 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilerek, çantanın sahibi şüpheli F.K., yakalanarak göz altına alındı.
Şüpheli F.K. ``Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek`` suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
NARKOTİK KÖPEĞžİ IRMAK, KAÇAKÇILARIN KORKULU RÜYASI OLDU
Erzurum`da, narkotik köpeği ``Irmak`` uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası oldu.
Malinois cinsi 2 yaşındaki Belçika kurdu Irmak, köpek idarecisi polis memuru Serdar Bayar`la Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı Köpek Eğitim Merkezi`nde 3,5 ay eğitim gördü. Uyuşturucuyla ilgili eğitimi başarıyla tamamlayan Irmak, köpek idarecisinin başarı ortalamasıyla birlikte eğitim merkezini haziran ayında dereceyle bitirdi. Irmak, katıldığı operasyonlarla Erzurum`da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Çorum’da düzenlenen "Vefa İftarı"nda teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükgümüş, teşkilatçılığın fedakarlık ve cesaret gerektirdiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçecek, o güçlü iradeyi, duruşu sahada Allah’ın izniyle hep birlikte oluşturacağız" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Çorum’da partisinin düzenlediği "Vefa İftarı" programına katıldı. Programda konuşan Büyükgümüş, teşkilatların 81 ilde hem geçmişin hafızasını hem de geleceğe taşınacak enerjiyi temsil ettiğini belirtti. Yapılan her çalışmanın sadece siyasi bir faaliyet olmadığını vurgulayan Büyükgümüş, milletle kurulan her temasın aynı zamanda bir gönül bağı anlamı taşıdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajı veren Büyükgümüş, "Bizim bu ortak çatımızda oluşturmuş olduğumuz sinerjiyle, buradan elde ettiğimiz güçle tüm faaliyetlerimizi geleceğe doğru daha da ileriye taşıyacağız. Bu çalışmalarımızın varlığıyla, ettiğimiz dualarla, buradan elde ettiğimiz kararlılığımızla ve cesaretimizle tüm çalışmalarımızda Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha cumhurbaşkanı seçecek; o güçlü iradeyi, o duruşu sahada Allah’ın izniyle hep birlikte oluşturacağız" diye konuştu. Milletle kurulan her temasın aynı zamanda bir gönül bağı anlamı taşıdığını dile getiren Büyükgümüş, "Dünyanın geldiği bu noktada hem mazlumlara umut olacak, milletimizin esenliğini, geleceğini teminat altına alacak irade Allah’ın izniyle işte bu sofralarda bir araya gelen ak davamızın geçmişten bugüne temsil ettiği duruştadır" ifadesini kullandı. AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatçı ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Partiye ve ülkeye hizmet etmiş, hayatını kaybeden teşkilat mensuplarını rahmetle andıklarını belirten Ahlatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinin süreceğini kaydetti. İl Başkanı Yakup Alar da konuşmasında, Türkiye Yüzyılı vizyonuna dikkat çekti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Alar, ülkeyi daha güçlü yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.