YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 14:57

Dr. Özbaylar, “Erzurumlu iş adamları, vefa borcunu yatırıma dönüştürülmeli”

A
A
A
Dr. Özbaylar, “Erzurumlu iş adamları, vefa borcunu yatırıma dönüştürülmeli”

İstanbul Maltepe Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın Erzurum Bölgesel Yatırım, Proje, Teşvik, Girişim komisyonunun düzenlediği Yatırım teşvikleri bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Toplantıda konuşan Maltepe Erzurumlular Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar, ’Erzurumlu iş adamlarımız vefa borcunu yatırıma dönüştürmeli’ dedi.
DR. ÖZBAYLAR,’ERZURUM’UN KÜLTÜRÜ NESİLDEN NESİLE YAŞAYACAK’
Maltepe Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar’ın Başkanlığı’nda yürütülen Erzurum Bölgesel Yatırım, Proje, Teşvik, Girişim komisyonunun düzenlediği Yatırım teşvikleri bilgilendirme toplantısı vakıfta geniş bir katılımla yapıldı.
Vakıf Onursal Üyesi İstanbul eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar, Doğu Anadolu Bölgesi İhracatçılar Birliği Başkanı iş adamı Cemal Şengel, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman, Sanatçı İbrahim Erkal çok sayıda iş adamı, bürokratlar katıldı.
Komisyon Başkanı Dr. Dündar Özbaylar açılış konuşmasında vakıf olarak Erzurum’un yerel kültürünü, samimiyetini, gelenek göreneğini, İstanbul’da birlik ve beraberlik içinde yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti.
DR. ÖZBAYLAR,’ERZURUMLU İŞ ADAMLARI, VEFA BORCUNU YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ’
Ayrıca, İstanbul’da çalışan, yatırım yapan Erzurumlu iş adamları memleketlerine bir vefa borcu olarak bölgeye yatırımlara ön ayak olacaklardır. Başlangıçta Erzurum için bir dezavantaj olan büyük şehre göçün, ekonomik açıdan güçlenmiş şekilde yatırımlarla geri dönebilmesi avantaj olacaktır. Dr. Dündar Özbaylar, ‘Burada büyük ekonomi içinde İstanbul’a göç etmiş hemşehrilerimizin verdiği sınavı başarıyla geçmiş kişiler olarak Erzurum için bilgi, beceri, sermaye olarak daha güçlenip geri dönerek, Erzurum’a bilgi deneyim vefa arzu, teknik yeterlilikle yatırım sevdalarını başarabileceğimize inanıyorum. Erzurumlu iş adamlarımız vefa borcunu yatırıma dönüştürmelidir. Ayrıca İstanbul’da yaşayan Erzurumlular olarak Erzurum’un kültürünü nesilden nesile yaşatacağız’ dedi.
Öte yandan, Erzurum İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel ise, Alman Menşeli firmanın da İran’a yapacakları projeyi bölgeye uygulanan yatırım kolaylıkları sebebiyle Erzurum’a kaydırdıklarını bu kapsamda fabrikalar zinciri kurmayı ön gördüklerini ifade etti.
Toplantıda Vakıf Başkanı Süha Dengizek, Bedrettin Dalan’a plaket takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.