YEREL HABERLER - 26 Şubat 2017 Pazar 09:34

‘Öğrenci-Yazar Buluşması’ şubat söyleşileri tamamlandı

A
A
A
‘Öğrenci-Yazar Buluşması’ şubat söyleşileri tamamlandı

"Erzurumlu Gençler Yazarlarla Buluşuyor" etkinliği kapsamında ‘Öğrenci-Yazar Buluşması’ şubat ayı buluşmaları tamamlandı.
Şubat ayının son buluşmaları şair, yazar M. Hanefi İspirli ile öykücü-romancı yazar Sadık Yemni ile gerçekleştirildi. Erzurum’a davet edilen ve roman, masal, deneme, şiir, söyleşi, gezi ve araştırma türlerinde birçok başarılı esere imzasını atan birbirinden değerli şair ve yazar, öğrencilerle buluşarak, onlara deneyimlerini aktarıyorlar. 22 Şubat’ta başlayan ve 3 gün süren etkinlikte, Emel Çatal Anadolu Lisesi, Aziziye İmam Hatip Lisesi, Aşkale Lisesi, Kandilli Lisesi, Rıfkı Salim Burçak Anadolu Meslek Lisesi ve Mehmet Akif Anadolu Lisesi’ne gidilerek, lisede okuyan öğrencilerle yazar buluşması gerçekleştirildi.
Liselerde öğrencilerle buluşan M.Hanefi İspirli ve Sadık Yemni yazarlığa başlama ve devamında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşarak tecrübelerini aktardılar.
DAP İdaresi’ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür eden İspirli; Erzurum’da böyle bir projenin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak; Süt tozu dağıtan devletten kitap dağıtan devlete ulaşmış olmanın önemini öğrencilere anlatarak şunları söyledi;
“Eğer yazar, şair olmak istiyorsanız bol bol okumalısınız. Sadece meslek sahibi olmak, iyi arabalara binmek, iyi evlerde oturmak hedefiniz olmasın. Ruhunuzu, yüreğinizi besleyecek eylemlerde bulunmalısınız. Bunu yaparken de seçici davranmalı iyi kitaba, iyi yazara ulaşmalısınız. Sosyal Medyayı hayatınızın dışında tutmaya çalışın. Düşünme kısırlığına yol açıyor çünkü. Sloganları değil fikirleri öğrenin.” dedi.
Gençlerde kitap okuma alışkanlığının artırılması amacıyla, liseli gençlerle bir araya gelen yazarlar, söyleşilerinde kitap okumanın öneminden bahsederek, onlara analitik düşünmenin yollarını açan yazarlıkla ilgili ipuçları veriyor ayrıca, öğrencilere ‘çok okuyun’ tavsiyesinde bulunuyorlar.
Öğrencilerin keyifle takip ettikleri söyleşilerin ardından, Sadık Yemni’nin ‘Ela’ ile ‘Nazarzede Kliniği’ kitapları ile; M.Hanefi İspirli’nin ‘Hatıralardaki Erzurum’ adlı kitabı öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı ve yazarları tarafından imzalandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.