YEREL HABERLER - 09 Ağustos 2017 Çarşamba 12:20

Cilt sorunları artık dert değil

A
A
A
Cilt sorunları artık dert değil

Dermatoloji Uzmanı Dr.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cilt problemlerin de yeni bir teknoloji HydraFacial ile 2015 yılının en iyi cilt yenileme ve tedavi teknolojisi seçilen cihaz sayesinde, cilt problemleri, lekeleri, siyah noktalardan kurtularak HD kalitesinde bir cilde sahip olunabileceğini söyledi.


Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Dünya da cilt yenileme işlemlerine leke ve akne tedavisinde mükemmel sonuçlar alan yan etkisi olmayan iyi tedavi yöntemi hydrafacial. Hidrasyon sağlıklı ve ışıldayan cilt için olmazsa olmazdır. Cilt tahrişinin, yaşlanma belirtilerini arttırdığı kanıtlanmıştır. Hydrafacial cilde hem nem veren ve tahriş etmeyen bir tedavidir. Hydradermabrazyon yöntemi ilk defa cilt temizleme, soyma, yenileme, nemlendirme, antioksidan koruma, akne tedavisi işlemlerinin kombine edildiği sistemdir. Daha aydınlık, güzel ve genç bir cilde konforlu bir şekildeşekilde ulaşmayı sağlayan sıvı-dermabrazyon teknolojisi. Her cilt tipine uygun Hydrafacial cilt kırışıklıkları, cilt lekeleri, siyah noktalar, büyük gözenekler, yağlı cilt problemleri, akne tedavisinde mükemmel sonuçlar almakta” dedi.


Hydrafacialın tedavisinin tüm cilt tipleri için tasarlandığını ifade eden Dr. Ertek, “En hassas ciltler bile Hydrafacial tedavisini kolaylıkla tolere eder. Cilt bakım uzmanınız benzersiz cilt durumunuz için tedavi serumlarını özel olarak karıştırılabilir. Cilt değerlendirme ve hassaslık testi için doktorunuza ya da cilt bakım uzmanınıza danışın. Hydrafacial tedavisi, 15 dakika kadar uzun süren hızlı ve etkili bir tedavidir. İşlem sırasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmez. Bu işlem çoğu kez, "bir boya fırçasının yüzde hafifçe gezinmesi" gibi bir his olarak tarif edilir. Tedaviden hemen sonra beklemeden makyajınız yapabilir ve günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz. Hydrafacial 2015 senesinde Dünya’nın en iyi cilt yenileme cihazı ödülünü kazanmıştır” diye konuştu.


En hassas ciltlere bile uygulanabildiğini kaydeden Dr. Ertek, “Cildinin cansız ve sağlıksız göründüğünü düşünüp oluşmaya başlayan ufak kırışıklıklardan şikayet edenler için uygun bir uygulama. Cildinizi geleceğe hazırlamak adına 30 yaş ve sonrası için ideal. Uzmanlar uygulamayı yaklaşık 4-6 seans yaptırmanızı önerilir. Bir uygulamanın süresi 30 dakika ve işlem sırasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmez. Tedaviden hemen sonra beklemeden makyajınız yapabilir ve günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz. Uygulama, profesyonel bir bakım olduğu için anında etkisini gösteriyor. Neme doyurulan ve kuvvetli anti-oksidanlar tarafından toksinlerden arındırılan cilt anında ışıldıyor. Vakum teknolojisi sayesinde ciltteki ölü deri ve siyah noktalar güçlü şekilde temizleniyor. Hydrafacial’in atık haznesinde depolanan ölü doku ve kiri, işlem sonrası görme şansınız da oluyor” ifadelerini kaydetti.


Uygulamalar tamamlandıktan sonra cildin sağlığa kavuştuğunu kaydeden Dr. Ertek, “Uzun süre bu etki devam ediyor. Yılda iki kez bu serinin tekrarlanması cilt sağlığı konusunda etkin sonuçlar almanızı sağlıyor. İstediğiniz her zaman yaptırabileceğiniz bir uygulama. Ancak uzmanlar özellikle mevsim geçişlerinde yapılmasını tavsiye ediyor. Böylece cilt yeni mevsime hazırlanmış oluyor. Yaz öncesi yaptırarak, hem güneşin zararlı etkilerinden cildin korunmasını sağlıyor hem de leke ve kırışık riskini azaltıyor. Tedavide kullanılan solüsyonların birleşimi ve etki açısından değişen üç farklı solüsyondan oluşmaktadır. İlk aşamasında Activ-4 olarak adlandırılan işlemde gözeneklerin tıkanmasına yol açan sebum ve ölü epidermis hücrelerinin yumuşatılması, ciltteki nem düzeyinin artması için yumuşak keseleme işlemi ile ölü epidermis hücrelerinden cildin arındırılması sağlanıyor. Solüsyonda özel olarak bulunan deniz yosunu, hem kuru hem de yağlı ciltlerde nemliliği arttırmasında oldukça önemlidir. A,B1,B2,B3,B12,C,D,E,F ve K vitaminlerin antiaging etkisi açısından oldukça önemli bir içeriklerdir. Karbamide (üre), nemlendirmede sıklıkla kullandığımız son derece başarılı tıbbi bir içeriktir. Kollajenin desteklenmesi ve pigmentasyon tedavisinde Glukozamin HC1 olumlu etkileriyle sahipliğini bilinir. Laktik asid ve laktik asid tuzu olan Na-Laktat nemlendirme özelliği bu açıdan en hassas ciltlerde bile peelingde tercih edebildiğimiz önemli bir etken madde” açıklamalarında bulundu.


Dr. Ertek, “İlk adımda nemlenmesi sağlanın cildin yumuşak keselemeyle ölü hücrelerinden arındırılan cilt artık ikinci adıma geçmeye hazır oluş oluyor. İçeriğinde salisilik asid ve ekstreside bal yer alan solüsyon, nem ve yağ dengesi cilt irritasyonuna yol açılmadan alınmasını sağlar. Salisilik asidin antiinflamatuvar etkisi de özellikle yağlanmadan ve kızarıklıktan şikayetçi kişiler ve seboreik dermatit tanılı hastalarda ilaçla kontrol sağlandıktan sonra koruyucu işlem olarak tercih edilebilir. Üçüncü aşama kullanılan Antiox-6 cildin derinlemesine korunmasını ve nemlendirilmesini sağlamakta. İçeriğinde yer alan A vitamini keratinizasyonun düzenlenmesini, vitamin E ile ciltte nemlendirilmesi, antioksidan etkisi ve güneşten koruyucu özelliği, hyaluronik asid yüzeysel ve yoğun nemlendirme, yeni oluşmaya başlayan kırışıklıklarda zaman içerisinde hafifleme ve derinleşmenin engellenmesi, yüksek antioksidan etkisi sağlayan beyaz çay ekstresi, kılcal damar görünümünün azaltılması için at kestanesi ekstresi ve irritasyonun baskılaması açısından oldukça önemlidir. Son adımda yapılan işlemde sonuna gelindiğinde cildin sakinleştirilip yatıştırıldığı bir aşamadır. Bu aşamada kullanılacak solüsyonlarda içeriğinde bulunan kuşburnu ekstresi, içeriğindeki yoğun C vitamin ile kollajen yapımının desteklendirilmesi ve kan damarlarının da kuvvetlenmesini sağlanır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışlar yasak Kütahya’da Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunca orman yangınlarını önleme çerçevesinde 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı. Vali Musa Işın’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda Kütahya’daki 2024 yılı yangın önleme çalışmaları ve yangınlara karşı alınacak tedbirler karara bağlandı. Toplantıda, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı. “Anız ve Bitki Örtüsü Yakmak Yasak” Toplantıda alınan kararlara göre, anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereği idari para cezası kesilecek, ormana 4 kilometre mesafede yakılan anızlar için 6831 sayılı kanunun 76. Maddesi 4. fıkrasına gereği yasal işlem yapılacak. 2872 sayılı Çevre Kanunun 20. inci maddesinin (l) bendine aykırı olarak anız yakanlara her dekar için 386,79 TL idari para cezası verilecek. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılacak. “Gönüllü Eğitimleri” Orman teşkilatınca lüzumlu görülen ilçelerde, yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulunabilecek gönüllüler ve Sivil Toplum Örgütlerine, başvurmaları halinde gönüllü eğitimleri Orman İdaresince gerekli eğitimler verilecek ve yangın söndürme esnasında, yangın söndürme malzemesi desteği sağlanacak. Geçen yıl iki büyük yangınla karşılaşıldığını ve bu yangınlarda kahramanca mücadele eden Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ın şehit olduğunu, dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker’in ise gazi olduğunu hatırlatan Vali Işın, "Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet, gazimize sağlık ve esenlikler diliyorum, Allah sağlığına kavuştursun” dedi. “580 teknik personel, 108 adet araç ve iş makinesiyle mücadele edeceğiz” Vali Musa Işın, 2024 yılında 580 teknik personel ve yangın işçisi, 108 adet araç ve iş makinesiyle yangınlarla mücadele edileceğini ve 33 adet orman gözetleme kulesinde kameralı gözetleme sistemi mevcut olduğunu belirtti. “TB2 İHA ve KORU431 helikopteri konuşlandırılacak” Vali Işın, yangın söndürme helikopteri Koru 431 ve İnsansız Hava Aracı (TB2 İHA)’nın da yangınlarla mücadelede önemli rol oynayacağını söyledi. Zafer Havalimanı’nda konuşlandırılacak TB2 İHA’nın 10.00-20.00 saatleri arasında uçuş ve gözetleme yapacağını belirten Işın, İnsansız Hava Aracı (TB2 İHA)’nın havada kalış süresinin 27 saat olduğunu kaydetti. Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil “ 2024 yılının yangınsız bir sezon olması diledi.”
İstanbul İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle İstanbul’da bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurmuştu. Sabah saat 05.30’da polis ekipleri trafiğe kapanacak yolları demir bariyer ve dubalarla keserek cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Trafiğe kapatılan cadde ve sokaklara araçlar alınmazken sürücüler ise alternatif güzergahlara sevk edildi. Trafiğe kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar ise şöyle, Saraçhane Parkı ve çevresinde gerektiğinde trafiğe kapatılacak yollar: Fevzipaşa Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Atatürk Bulvarı. Saraçhane ve çevre tedbirleri içinde kullanılabilecek alternatif caddeler: Abdülezelpaşa Caddesi, Kadir Has Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Haliç Caddesi, Şehzadebaşı Caddesi. Beyazıt Meydanı ve çevresinde gerektiğinde trafiğe kapatılacak yollar: Ordu CaddesiBeyazıt Meydan ve çevresinde kullanılabilecek alternatif caddeler: Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Türkeli Caddesi, Koska Caddesi, Hayriye Tüccarı Caddesi. Taksim, Şişli, Mecidiyeköy ve geniş çevresinde trafiğe kapatılacak ve alternatif yollar: Şişli Mecidiyeköy Ortaklar Kavşağı’ndan Taksim istikametine kapatılacak, trafik akımı Ortaklar Caddesi’nden Esentepe istikametine yönlendirilecektir. Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatılacak, trafik akımı Akar Caddesi’nden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarı’na yönlendirilecektir. Şişli Kuştepe Kavşağı’ndan Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe Kavşağı’ndan kapatılacak trafik Çağlayan istikametine yönlendirilecektir. Çağlayan Hürriyettepe Kavşağı’ndan Şişli istikametine gitmek isteyen akım Hürriyettepe Kavşağı’ndan Darülaceze Caddesi istikametine yönlendirilecek. Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe Kavşağı’na gelen akım, Hürriyettepe Kavşağı’ndan Çağlayan istikametine yönlendirilecektir Darulaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı Kavşağı’ndan kapatılacak Odese Bulvarı’na yönlendirilecektir. Piyalepaşa Bulvarı’ndan gelen akım Okmeydanı istikametine kapatılacak, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendirilecektir Piyale Paşa Bulvarı’ndan Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere Kavşağı’ndan Taksim Yedi Kuyular istikametine kapatılacak, trafik Dolapdere Kavşağı’ndan Piyale Paşa Bulvarı’na geri yönlendirilecektir.Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatılacak, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendirilecektir. Unkapanı Köprüsü’nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi’ne yönlendirilecektir. Sirkeciden Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatılacak Ragıp Gümüş Pala Caddesi’ne yönlendirilecektir Ortaköy’den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy’den kapatılacak Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirilecektir. Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendirilecek. Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı’ndan Fulya istikametine yönlendirilecek. Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendirilecek. Ihlamur Kavşağı’ndan Şair Nedim Caddesi istikametine kapatılacak, Ihlamur Kavşağı’ndan Fulya istikametine yönlendirilecek. Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatılacak trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendirilecek. Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu Kavşağı’ndan kapatılacak, Balmumcu Kavşağı’ndan Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek. Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatılacak, Haliç istikametine yönlendirilecek. İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatılacak, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendirilecektir. E-5 güney yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecektir"