ASAYİŞ - 03 Ekim 2017 Salı 09:41

Güven timleri 3 ayda 490 adet bıçak ele geçirdi

A
A
A
Güven timleri 3 ayda 490 adet bıçak ele geçirdi

Erzurum’da güven timleri yaptıkları uygulamada 3 ayda 490 adet bıçak ele geçirdi.

Erzurum’da güven timleri yaptıkları uygulamada 3 ayda 490 adet bıçak ele geçirdi.


Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı güven timleri kentin değişik noktalarında huzur uygulamalarını sürdürüyor. Kentte 3 ay içerisinde şüpheli şahıslara yönelik yapılan aramalarda 490 adet delici ve kesici alet ele geçirdi.


Ele geçirilen materyallere mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulurken suç aletlerini taşıyanlar hakkında adli ve idari işlem yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’te Hıdırellez sporla kutlandı Muğla’nın Marmaris ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, düzenlenen koşu etkinliği ile kutlandı. BeeRun Marmaris’in organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Acar Ünlü ve onlarca sporcu, Marmaris’in eşsiz manzarası eşliğinde koşarak güne zinde bir biçimde başladı. Marmaris’te Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde Hıdırellez Bayramı sporla da kutlandı. BeeRun Marmaris isimli koşuculardan oluşan spor grubunun organize ettiği koşuya Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de katıldı. Sabah saat 07.30’ta Uzunyalı sahili girişinde başlayan koşu yaklaşık 2 saat sürdü. Yaklaşık 4 kilometrelik mesafeyi koşan ekip, yine koşarak geri dönüp koşuyu başladığı yerde noktaladı. Burada bir açıklama yapan Başkan Acar Ünlü, sporun sağlık için önemine değinerek “Sporu yaymak, sporu bütün halkın farkındalığına sunmak hepimizin görevi. Çünkü sağlıklı yaşamın sırrı hareket etmekten geçiyor. Daha sağlıklı olmak, daha sosyalleşebilmek, toplumsal hayattaki artılarımızı fazlalaştırmak için spor yapmalıyız. Biz de bugün hem birlikte Hıdırellez kutlaması yapalım hem de bu farkındalığa dikkat çekelim istedik” diye konuştu. Başkan Ünlü, kendisini davet eden BeeRun Marmaris ekibine de teşekkür etti. BeeRun Marmaris ekibinden Naci Okan da Hıdırellez’i sporla kutlamak istediklerini belirterek “Başkanımız Acar Ünlü’yü de davet ettik. Kendisi de sağ olsun kırmadı, etkinliğimize ortak oldu” dedi.
İstanbul Çatalca’da ilginç hırsızlık: 5 evi havuzlarıyla beraber çaldılar Çatalca’da 5 adet bungalov alan vatandaşların evleri, havuzlarıyla birlikte çalındı. İddiaya göre, bungalovları inşa eden şahısla, bir ev sahibi arasındaki alacak verecek meselesinden dolayı alacaklı kişi evleri havuzlarıyla birlikte çaldı. Bungalovlardan geriye kalan çakıl taşlarının bulunduğu arazi böyle görüntülendi.Olay, Çatalca Akalan Mahallesi’nde yapılan bir proje kapsamında 5 havuzlu bungalovda meydana geldi. Bungalovlar peyzaj düzenlemeleri yapıldıktan kısa süre sonra tatil sitesi modülüne göre planlanıp satıldı. Site içerisinde bulunan 5 komşu, evlerine eşyalarını yerleştirerek, bahçelerini kendilerine göre düzenledi. Bungalovlar, ev sahipleri tarafından hafta sonları ve boş vakitlerinde yazlık olarak kullanılmaya başlandı. İddiaya göre, bu 5 bungalovun sahiplerinden komşu Yahya Kemal Yaman isimli şahıs, siteyi yapan kişiyle alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştı. Alacaklı olan Yahya Kemal Yaman bir gece, sitenin içerisindeki 5 bungalovu havuzuyla beraber çaldı. Ev sahipleri, olaydan birkaç gün sonra bungalovlara gidince şoke oldu. Evlerinden geriye çakıl taşlarının kaldığı gören ev sahipleri, jandarmaya ihbarda bulundu. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin hırsızlıkla ilgili incelemelerine devam ederken, ev sahipleri karşı karşıya kaldıkları durumu izah etmekte zorluk yaşıyor. 5 adet bungalovun çalışmasının ardından geriye kalan boş arazi havadan görüntülendi.“Buraya vinçler, kamyonlar getirmişler ve bu şekilde çalmışlar”Yaşadıkları durumu anlatan ev sahiplerinden Enis Onat, “Burayı ben yaklaşık 1 sene önce almıştım. Burası beş ev olan butik bir siteydi ve çok güzel bir konseptti. Bir gün komşularımızdan birisi beni arayarak evlerin söküldüğünü söyledi. Biz gelip baktığımızda havuzların tesisatlarına kadar çalındığını gördük. Biz bu evleri alırken en büyük nedeni kapı numarasının olmasıydı, kapı numarası olması demek resmi olması demekti. Nasıl sizin şehir içinde bir eviniz varsa, burayı da aynı şekilde düşünebilirsiniz. Buraya vinçler, kamyonlar getirmişler ve bu şekilde çalmışlar. Bu işi yapanlardan birisi buradaki hissedarlardan biri. Biz kendisini bulduk. Bize evleri yapan kişiyle arasında maddi sıkıntı olduğunu söyledi. Biz şikayetçi olduk, inşallah hızlı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Her geçen zamanda evlerimizin ve diğer eşyalarımızın yok olma olasılığının artması anlamına geliyor” şeklinde konuştu.“Bir site içerisinde çevre düzenlemesi yapılmış gayet güzel bir alandı”Bir başka ev sahiplerinden olan Cahit Üçüncü ise, “Buradaki konutlardan birisinin sahibi bendim. Biz ilk duyduk ve satın aldık. Hoşumuza gitmişti. Bir site içerisinde çevre düzenlemesi yapılmış gayet güzel bir alandı. Biz diğer komşularımızla tanışmak için aradığımızda burada bir şey kalmadığını öğrendik. Ben gördüğümde şok oldum, hiçbir şey kalmamış. Jandarmaya giderek şikayetçi olduk şu anda bekliyoruz” ifadelerini kullandı.