GENEL - 17 Ocak 2019 Perşembe 14:45

Yakutiye Belediyesinden karla mücadele

A
A
A
Yakutiye Belediyesinden karla mücadele

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde 44 mahalle, 102 cadde, 1600 sokakta kar çalışması yapıyor.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde 44 mahalle, 102 cadde, 1600 sokakta kar çalışması yapıyor. İlçe merkezinden çevreye doğru yayılan çalışma programına 25 araç, 100 personel 3 vardiya ile devam ediyor.


Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, yoğun kar yağışıyla birlikte kar çalışmalarını sürdürüyor. Kar çalışmalarının ilçe merkezinden başladığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Korkut, 44 mahalle, 102 cadde, 1600 sokakta yapılan çalışmaların merkezi noktadan çevreye doğru ilerlediğini söyledi. Başkanı Ali Korkut, trafik açısından en yoğun noktadan çevreye doğru yayılan çalışmaların 3 vardiya halinde düzenlendiğini belirtti. Ali Korkut, “25 araçtan oluşan karla mücadele ekibimizde 100 personel görev yapmaktadır. Maalesef belediyeler açısından ciddi bir maliyet ortaya çıkmaktadır. Doğu illerinin en büyük sorunu, kış ve yaz arasında ortaya çıkan ısı farkı, aynı zamanda asfaltında ömrünü kısaltmaktadır. Halkımızın rahatı için hızlı bir çalışma yapıyoruz. İşimiz kolay değil, ama vatandaşın mağduriyetine de fırsat vermiyoruz” dedi.


Yakutiye Belediyesi, karla mücadelesine merkez noktalardan ve öncelikli olarak ulaşımın aksamaması prensibiyle yürütüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, karla mücadele ekiplerinin planlamasının kış öncesinden hazırlandığını vurguluyor. Yapılan planlama çerçevesinde ekipler kar yağışıyla birlikte hazır iş planı üzerinden çalışmaya başlıyor. Ali Korkut, “İşini bilen ve programa uygun çalışan ekibimiz var. 44 mahallemiz, 102 cadde ve 1600 civarında sokakta çalışmalar yürüyor. Dar sokaklarda işler biraz daha zor olabiliyor. Vatandaşlarımızın yaşam konforu olumsuz etkilenmesin diye yoğun mesai harcıyoruz" şeklinde konuştu.


Yakutiye Belediyesi karla mücadele ekip şefi, gündüz başlayan yolların sorunsuz olarak ulaşıma açılması, akşam saatlerinden itibaren ise belli noktalarda toplanan kar yığınlarının şehir dışına taşınması şeklinde çalıştıklarını belirtiyor. Ekipler, hazırlanmış programlar çerçevesinde sistematik olarak 10 kamyon, 3 büyük kepçe, 4 djb eder, 3 greyder, 3 pop-kek, (küçük kepçe), 2 tuzlama aracı ve 100 personel olarak 3 vardiya şeklinde çalışıyor. Sokaklarda yapılan çalışmaların yanı sıra kaldırımlarda da kar küreme çalışması yapılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yağmurlu havalarda ıslanmak istemeyen depremzede Meriç’in sesini duyan sağlıkçı Havva’dan afetzede aileye sıcak yuva Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altındaki vatandaşları yaşatmak amacıyla görev alan sağlıkçı Havva Aydanur Ertuğrul, yağmurlu havada bir daha ıslanmak istemeyen 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesini sıcak yuvasına kavuşturmayı başardı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmuş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Afetin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları bölgeye yardıma koşmuştu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, asrın felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki afetzede vatandaşları hayata tutundurmak için mücadele etti. Sağlık personeli Ertuğrul, depremin yaralarını sarmak için kurucusu olduğu Ülkem Kitap Okuyor Derneği aracılığıyla afet bölgesine 21 çadır okul açtı ve 7 bin 700’den fazla öğrenciye 100 binden fazla kitap ulaştırdı. ATT Ertuğrul, depreme Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde yakalanan 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesinin isteği üzerine afetzede aileye yuva yapabilmek için çalışma başlattı. Dernek aracılığıyla Altunay ailesine ev yaptırmayı başaran Ertuğrul, 2 odası ve 1 salonu olan evi Altunay ailesine teslim etti. "Yeterli maddi destek sağladığında yıl sonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz" Ülkem Okuyor Derneği olarak 2’nci evi teslim ettiklerini ifade eden Ertuğrul, "Depremin 37’nci gününde çadır okul açmıştık. Bugün ev yaptığımız öğrencimiz de o çadır okula gelen ilk öğrencilerimizden biriydi. Talent ve Meriç okulu açtığımızda koşa koşa gelmişti. Bu enkazlar bir gün kalkıp Hatay normale dönecek dememize neden oldular. Biz 2 aydır ev yapıyoruz. Öğrencilerimiz ve depremzede çocuklarımızın yaşam koşullarını düzeltmeye dert edindik. Çadırda ve barakada yaşayan öğrencilerimize ev yaparak hak ettikleri yaşamları sürmelerini istiyoruz. Bu depremden en çok çocuklar etkilendi. 15 aydır baktıklarında enkaz görüyorlar. Çadırda yaşıyorlar. Deprem üzerine oyunlar kuruyorlar. O yüzden buradaki çocukların daha iyi yaşam koşullarından yaşamaları için emek veriyoruz. ‘Ülkem Okuyor Derneği’ olarak ev yapmaya devam edeceğiz. Haftaya 4 ve 5’inci evlerimizin temelini atacağız. Durmadan yorulmadan Hatay’daki son çocuğun yüzünü güldürene kadar güldürmeye devam edeceğiz. Yeterli maddi destek sağladığında yılsonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz” dedi. "Yeni evim için çok heyecanlıyım ve çok mutluyum" Yeni evlerine kavuşan anne Esmeray Altunay, "Depremde evimiz yıkıldı. Çok kötü bir durumdaydık. Havva abla çocuklara mont ve ayakkabı getirmişti. Okula çağırdı. Oğlum Meriç’in doğum günüydü. O esnada Havva ablayı tanıdım. Eşimle beraber çadırdan suları dışarı atmaya çalışıyorduk. Ellerimiz, ayaklarımız ve çocuklar berbat bir haldeydi. Çocuklar sırılsıklamdı. Çocukların ayaklarında ne ayakkabı ne de çorap vardı. Yeni evim için çok heyecanlıyım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.