GENEL - 22 Mart 2019 Cuma 11:58

Ölçü aletleri cezalarında alt ve üst limit getirildi

A
A
A
Ölçü aletleri cezalarında alt ve üst limit getirildi

Erzurum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Ölçüler ve Ayar kanununda yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzurum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Ölçüler ve Ayar kanununda yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde düzenlenen toplantıya; Erzurum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ile ilgili Meslek Odaları başkanları katıldı.


Resmi Gazete’de 28.02.2018 tarihinde yayınlanan 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununda yapılan değişikliklerle tüm ölçü aletleri için standart olan cezaların adil olması amacı ile alt ve üst limitler getirildi.


Toplantıda ayrıca 3516 sayılı kanuna geçici olarak eklenen af maddesi ile 01.12.2018 tarihinden önce cezai duruma düşmüş ölçü aletlerinin kullanıcıları,28.2.2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ilgili makamlara başvuruda bulunmaları halinde cezai işleme uygulanmadan periyodik muayene yaptırarak mevzuata uygun halde kullanabilecekleri aktarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.