SAĞLIK - 04 Ocak 2020 Cumartesi 13:21

Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun

A
A
A
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir Yüzer, günümüzde görsel ve yazılı iletişim kanallarının yaygın kullanımı ile kadınların, kendi genital bilgelerindeki sorunları fark edip, tedavi olmak için daha çabuk karar vermeye başladıklarını söyledi.


Genital estetik operasyonlar ile kolayca çözüme ulaşacak 4 sorunu, iç dudak estetiği (Labioplasti), klitoris estetiği (Hudoplasti), vajina daraltma (Vajinoplasti), genital gençleştirme ve beyazlatma olarak sıralayan Op.Dr.Esra Demir Yüzer, şunları kaydetti;


“İç Dudak Estetiği (Labioplasti); Genital bölge operasyonları arasında kadınların en sık ihtiyaç duyduğu ameliyattır. Labioplasti ameliyatı , genital bölgedeki İç dudakların asimetrik ,sarkık ve kararmış kadını fiziksel ve psikolojik olarak rahatsız eden bölgelerin düzeltilmesi ameliyatıdır.


İç dudakların sarkık olması kadında bitmeyen bir vajinal akıntı , tahriş ve buna bağlı olarak ağrı, cinsel ilişkide gerilmeye bağlı acı ,sarkık dudaklarda kısımlarda kararmaya neden olur.


Kadın kendi genital bölgesini beğenmediği için özgüven kaybı yaşar . Sadece bu yüzden birçok kadının evliliklerinde ciddi sorunlar yaşadığını görmekteyiz. Dışa sarkan iç dudaklar, dar kıyafetler ve mayo giyildiğinde kötü bir görüntüye neden olur. Tüm bunlar nedeniyle kadın psikolojik olarak olumsuz etkilenir.


Labioplasti operasyonunda dikkat edilmesi gereken; his kaybı yaratmayacak , doğal görünümlü bir teknik seçilmesi gerekliliğidir. Labioplasti ameliyatında kullanılan doku küçük olduğundan yanlış ameliyatlarda düzeltme şansı çoğunlukla mümkün olamamaktadır.


Klitoris Estetiği (Hüdoplasti): Klitoris etrafındaki fazla deri katlantıları ve ciltteki kararmalar kadını görsel olarak rahatsız eder. Ciltteki deri katlantıları klitoral uyarılmayı da zorlaştırır. Özellikle iç dudak ameliyatı ( labioplasti ) sırasında hüdoplasti de yapılması dış genital güzellikte bütünlük sağlar.


Vajen Daraltma (Vajen Estetiği): Vajen cinsel hayatın başlamasıyla esnemeye başlar. Vajen genişlemesinin derecesi ,kişinin kollagen ve bağ doku yapısına, cinsel ilişkinin sıklığına, geçirilen gebelik sayısına, menopoz gibi hormonal değişikliklere, özellikle travmatik normal doğumlara bağlı olarak değişebilir.


Vajende genişlemesi, hem erkek hem de kadında haz alamama , cinsel ilişki esnasında rahatsız edici seslerin gelmesi, büyük tuvaletini yaparken zorlanma (özellikle vajen ile makat arasındaki bölgeye bastırma ihtiyacı olur), vajenden hava gelmesi, idrar kaçırma gibi şikayetlere neden olur. Tüm bu şikayetler kadını fiziksel olarak olumsuz etkiler. Kadını jinekoloğa getiren çoğunlukla cinsel hayatındaki mutsuzluktur. Hatta birçok kadın eşinin ısrarı ile jinekoloğa gelir. Yani kısaca belirtmek gerekirse ; kadının genital estetik sorunları sadece kadını değil erkeği de etkileyen ve cinsel hayatta mutsuzluk oluşturan bir sorundur.


Tedavide laserle sıkılaştırma ya da vajen daraltma ameliyatları yapılabilir..Vajinal laser tedavileri ,vajen genişlemesinin erken döneminde yapıldığında tek seans bile yeterli olabilmektedir. Laser tedavileri, 15-20 dakika gibi oldukça kısa sürmesi ve acısız ,ağrısız bir yöntem olduğu için çok konforludur.


Cerrahi tedavi vajende sarkma ve genişlemesi ileri derece olan hastalarda tercih edilir. Vajen onarım ameliyatı sırasında aynı anda idrar kaçırma ameliyatları da yapılabilir.


Genital Beyazlatma: Genital bölge vücudun diğer bölgelerine göre 1-2 ton daha koyudur. Ancak yıllar içerisinde travmatik genital bölge tüy temizliğine, gebelik gibi hormonal değişikliklere bağlı olarak genital bölge daha da koyulaşır. Özellikle iç dudakların dış dudakların dışına doğru sarktığı hallerde sarkan bölümlerde kararma daha da yoğun olur.


Genital bölge beyazlatma için bu bölge için özel hazırlanmış kimyasal peelingler ve laser tedavileri kullanılabilir. “

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat, tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken, daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya, eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine "Camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalye de yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreniyle evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset, esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde düğün salonuna getirilirken tırdan vinçle indirildi Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat Tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. İş insanı Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine ’camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalyede yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreni ile evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ’Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
İstanbul Nuri Şahin: "Başakşehir’in hak etiği yer 7. sıra değil" RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, skorun kendisi için ikinci planda olduğunu ve asıl önemli olanın 3 puan olduğunu belirterek, "Başakşehir’in hak ettiği yer 7. sıra değil" dedi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında RAMS Başakşehir, konuk ettiği Gaziantep FK’yı 5-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplatışında açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, "Takımı tebrik ediyorum. Çok önemli bir galibiyet oldu. Hem oyundan hem skordan memnunum. Çalıştığımız yerden gol bile yedik. Maçın başından sonuna hak eden takımdık. Bugün 100. günümüzdü. En başta zorlansak da bir şeyler inşa etmeye başladık. Devreyi iyi kapattık. İkinci yarı bizim için önemli olacak. Ama takımım hazır. Bir şeyler oturuyor. Onları tebrik ederim" değerlendirmesinde bulundu. "Başakşehir’in hak etiği yer 7. sıra değil" Sezon başından itibaren önemli ölçüde kredi tükettiklerini ve süreci maç maç ele aldıklarını ifade eden Şahin, "Ben gelmeden önce ve sonra bayağı bir kredi bitirdik. O yüzden hedef belirlemekten ziyade bu sene bizim için ne kadar puan toplayabiliyorsak toplamak ve oyunu oturtmak. Oyunu oturttuğumuzu düşünüyorum. Zaten bundan sonrası da gelecektir. Başakşehir’in daima hedefi var. Bu söylemekle olmuyor tabii, oynamak lazım ve maç kazanmak lazım. Sezon sonu nerede olacağımızı göreceğiz. Ben kişisel anlamda da kulübümüz de hak ettiği yerde olmak istiyor. Başakşehir’in hak etiği yer 7. sıra değil" diye konuştu. "Shomurodov için kulübümüzü tebrik ediyorum. Çok kaliteli oyuncu" Süper Lig’de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Özbek futbolcu Eldor Shomurodov hakkında görüşlerini paylaşan Şahin, "Biz gelmeden önce Shomurodov kanatta kullanılmış galiba. Biz geldiğimizden beri merkezde oynatıyoruz. Çünkü farklı farklı 9 numara oyunu var. Shomurodov, Selke’den farklı bir 9 numara. Onu daha çok blok arası oynatıyoruz. Oyun zekası çok yüksek ve biz onu merkeze çektik ve özgür oynuyor. Topu alışverişleriyle çok değerli bir oyuncu. Kulübümü tebrik ediyorum. Çok kaliteli oyuncu" ifadelerini kullandı. "Deniz kıymetli bir oyuncu ama artık bizimle birlikte olmayacak" 4 hafta önce Deniz Türüç hakkında bir karar aldıklarını ve kendisinin artık takımda yer almayacağını da dile getiren Şahin, "Deniz bizimle birlikte olmayacak artık. Yolu açık olsun. Bize çok yardımcı oldu. Çok kıymetli bir oyuncu ama artık bizimle birlikte olmayacak. Benim aldığım ve kulübün onayladığı kararla Deniz bizimle olmayacak artık" dedi. "Benim için önemli olan 3 puan ve bunu başardık" Skordan bağımsız olarak kazanmanın daha önemli olduğunu vurgulayan 37 yaşındaki teknik adam, "Aynı şekilde analiz edeceğiz maçı. 5-1 kazandığımız maçı nasıl analiz ediyorsak 1-0’lık maçı da öyle analiz ediyoruz. Tabii moral açısından Harit’te 1 gol atsa çok iyi olacaktı. Oyunu taçlandıracaktı. Böyle maçlarda oyuncu kazanıyoruz. Umut Güneş bugün gol attı. Onu taçlandırdık. Benim için önemli olan 3 puan ve bunu başardık" şeklinde konuştu. "Ya kaliteyi artıracağız ya da genç yeteneklere yatırım yapacağız" Ara transfer dönemine dair planlamadan bahseden Şahin, "Kadromuz çok iyi. Kadromuzu güçlendirmek adına zorlanıyoruz. Maddi açıdan kolay değil. Çok değerli bir kadromuz var. Kaliteyi yükseltmek amacıyla transfer yapacağız. Perspektif anlamda genç yeteneklere yatırım yapan bir Başakşehir var. Bu 2 transfer farkı olması lazım. Ya hazır oyuncu Shomurodov gibi ya da genç oyuncular Fayzullayev gibi. Ya kaliteyi artıracağız ya da genç yeteneklere yatırım yapacağız" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Ağrı Ağrı’da okul kantinlerine sıkı denetim Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, il merkezindeki okullarda faaliyet gösteren kantinlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerde satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, fiyat etiketleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygunlukları incelendi. Ayrıca kantin işletmecilerine, sağlıklı beslenme ve gıda güvenliği konularında bilgilendirmede bulunuldu. Denetimlere ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişiminde okul ortamının önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kökrek, "Okullarımızda eğitim öğretim faaliyetleri kadar, öğrencilerimizin sağlığını doğrudan ilgilendiren hususlara da büyük önem veriyoruz. Kantinler, öğrencilerimizin günlük yaşamında sıkça temas ettiği alanlar. Bu nedenle buralarda satılan ürünlerin sağlıklı, güvenilir ve mevzuata uygun olması bizim için öncelikli bir konudur" dedi. Denetimlerin periyodik olarak sürdürüleceğini belirten Kökrek, "Amacımız ceza vermekten ziyade farkındalık oluşturmak ve standartları daha yukarı taşımaktır. Kantin işletmecilerimizin de bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğini görüyoruz. Ancak herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin sağlığını riske atabilecek ürünlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Okul yönetimleri, öğretmenler ve velilerle iş birliği içerisinde hareket ettiklerini de belirten Kökrek, "Sağlıklı nesiller yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğu. Bu kapsamda denetimlerimiz il genelinde planlı bir şekilde devam edecek. Tespit edilen eksiklikler ilgili kişi ve kurumlara bildirilecek, gerekli düzenlemelerin yapılması sağlanacaktır" diye konuştu.