SAĞLIK - 28 Ocak 2020 Salı 11:50

Göz altı morluklarına dikkat

A
A
A
Göz altı morluklarına dikkat

Medikal Estetik Hekimi Dr.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Mehmet Akgün; Çoğu insanın göz çevresinde oluşan morluklar, halkalanmalar, gözaltı torbalanmaları dış etkenlerin yanı sıra yaşın ilerlemesine ve genetik yapıya da bağlı olduğunu belirtti. Dr. Akgün, “Ortaya çıkan bu problemler kişinin yüzünün daha yorgun görünmesine ve olduğundan daha yaşlı görünmeye kadar gidebilir” dedi.


Günümüzde insanların yaşam şartları, yoğun iş temposu, uykusuz geçen geceler, düzensiz uyku, kişinin daha yorgun gözükmesine sebep olduğunu dile getiren Dr. Mehmet Akgün; “Bunun yanında yaşın ilerlemesiyle birlikte cildin elastik yapısının da zamanla kaybolarak cildi gergin gösteren kollajen maddenin azalması yüzde bir takım deformasyonlara yol açar. Gözaltı morlukları, halkalanmalar, göz kenarında oluşan kaz ayakları hep cildin nemini sağlayan kollajen maddenin azalmasından dolayıdır” diye konuştu.


Dr. Mehmet Akgün; estetik uygulamaların en güzel yanı birçok uygulamanın artık daha kolay ve pratik yapılabilmesi olduğunu ifade ederek, “Ameliyatsız gerçekleştirilen birçok estetik uygulama sayesinde insanlar yüz bölgesinde oluşan birçok problemi kolaylıkla çözüme ulaştırabilmektedir. Bu uygulamalardan biri de gözaltı ışık dolgusudur. Gözaltı ışık dolgusu sayesinde gözaltında oluşan torbalanmalar, çukurluklar, gözaltı kararmaları giderilmektedir” dedi.


Dr. Mehmet Akgün; gözaltı morluğu ve çöküklüğü neden oluştuğu konusunda ise şunları söyledi; “Uykusuzluk, düzensiz yaşantı, aşırı şekilde yorgunluk, az zamanda hızlı kilo verme, düzensiz ve dengesiz beslenme genetik faktörler gibi durumlar gözaltı morluğuna ve çöküklüğüne neden olan faktörlerden bazılarıdır. Bunun yanında kişinin yaşının ilerlemesi de cildin zamanla elastik yapısını kaybetmesine yol açar. Bu şekilde cilt altında bulunan kollajen yapı azalmaya başlar. Bu durum ise gözaltında morluklara, çöküntülere, kırışıklık ve sarkmalara yol açar”


Işık dolgusunun en önemli özelliğinin dolgunun akışkan olması ve hissedilmemesi olduğunu belirten Dr. Mehmet Akgün; açıklamasını şöyle sürdürdü; “Diğer dolgu maddelerinden ayrılan yönü ile ciltte topaklaşmaya ve düzensizliklere neden olmaz. Işık dolgusu tek seans uygulanan ve kalıcılık süresi 1-1,5 yıl arasında olan güvenli bir yöntemdir.


Gözaltı ışık dolgusunun içinde neler bulunur?


Gözaltı ışık dolgusunun içinde hyalüronik asit dışında aminoasit, antioksidan ve nemlendirici bulunur. Aminoasitlerin amacı cildin kollajen maddesini artırmak ve nem oranını düzenlemektir. Antioksidanlar, gözaltı cildinin korunması için kullanılır. Hyalüronik asit ise zaten cildin içinde olan ama yaşlanmaya bağlı olarak ve çevresel bazı durumlar sebebiyle azalan bir maddedir.


Gözaltı ışık dolgusu tekrarlanabilen bir tedavi yöntemidir. Eğer kişinin gözaltında aşırı morluk ve çöküntü varsa dolgunun etkinliğini artırmak için tedavi tekrarlanmalıdır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kişisel verilere erişerek yasadışı veri aktarımı yapan 4 kişi tutuklandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kişisel verilere erişerek yasadışı veri aktarım yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasadışı panellere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde, Siber Güvenlik Başkanlığı (SGB), Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) müşterek çalışmaları neticesinde, vatandaşların kişisel verilerini hedef alarak kamu kurumlarına ait verilere yetkisiz erişim sağlamaya çalışan yasa dışı yapılanmaya yönelik İstanbul ve Karabük’te eş zamanlı olarak düzenlenen siber casusluk operasyonlarında biri suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda birçok dijital materyale el konulduğu, yapılan incelemelerde, kişisel verilere yetkisiz erişim sağlanarak yasa dışı veri aktarımının sistematik bir casusluk faaliyetine dönüştürüldüğü tespit edildi. Ayrıca MASAK tarafından yapılan incelemelerde, yasa dışı gelir trafiğinin kripto varlık transferleri üzerinden parçalara ayrıldığı, ödemelerin yurt dışı tabanlı platformlara yönlendirildiği ve para hareketliliğinin çok aşamalı transfer yöntemleriyle gizlendiğinin tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, 7545 sayılı "Siber Güvenlik Kanununa" muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca yasa dışı yollarla elde edilen verilerin barındırıldığı ve terör örgütleri dahil olmak üzere isteyen herkesin erişimine ve kullanımına imkan sağladığı tespit edilen 8 internet adresi erişime kapatıldı.
İstanbul Ümraniye Keyap Camii yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlandı Ümraniye’de Keyap Camii düzenlemesi ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "İmanı ne kadar iyi aşılayıp dini bütün bir nesil yetiştirirsek önümüz o kadar açık olur" dedi. Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi’nde bulunan Keyap Camii’nde yapımı devam eden düzenleme ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ümraniye Belediye Başkanlığı ve Ümraniye Müftülüğü iş birliğiyle tamamlanan cami, vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışta konuşan Başkan İsmet Yıldırım, vatandaşların dini ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yeni camiler açılmasının önemine değindi. "Cami hizmetlerimiz herkesin gayretleriyle çok iyi şekilde devam ediyor" Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, şunları söyledi: "Biliyorsunuz burası biraz yardıma muhtaç bir haldeydi. Önceden İSKİ problemi vardı, devamlı su basıyordu. Çevresi de böyle güzel değildi, sağ olsun mermerleri yapıldı. Biz de diğer peyzaj işlerini tamamladık, el birliğiyle yaptık. Burada 4 bin kişi çalışıyor ve sadece Keyap’ta çalışanlar değil etrafta çalışan bütün kardeşlerimiz buradan istifade ediyorlar. Çok şükür cami hizmetlerimiz kaymakamımızın başkanlığında, müftümüzün ve hocalarımızın gayretiyle çok iyi şekilde devam ediyor. Ben geldikten sonra herhalde 20’ye yakın cami inşa ettik. Geçen hafta kaymakamlık ve müftülüğümüzle birlikte bir hayırseverimiz tarafından çok güzel bir Kur’an Kursu da yapıldı. Bir taraftan gençlik merkezleri, bir taraftan Kur’an Kursları, bir taraftan da camide öğretilerin devam etmesiyle insanların dini ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına gayret ediliyor. Türkiye nerelerden nerelere geldi, biliyorsunuz bir dönem her şey yasaktı; dini bütün ögeler yasaktı. ’Efendi’ demek yasaktı. Türkiye oralardan bu günlere geldi. Şimdi çok şükür Taksim Camii’ni sayın Cumhurbaşkanımız inşa etti, 250 yıllık bir hasretti. Sonra Ayasofya tekrar açıldı, yine Cumhurbaşkanımıza nasip oldu. Dini hizmetlere ne kadar çok gayret edilirse, bilhassa 4-6 yaş çocukların en iyi öğreneceği yaşlar. Allah’ını, kitabını, peygamberini ve dinini ne kadar güzel öğretebilirsek önümüz açık; yoksa karanlık. O nedenle imanı ne kadar iyi aşılayıp dini bütün bir nesil yetiştirirsek önümüz o kadar açık olur." Kurdele kesim töreni ve dua edilmesinin ardından cami vatandaşların hizmetine açıldı.
Bolu Bolu’da İhlas Mağazası açıldı Türkiye genelinde mağazalaşma atağını sürdüren İhlas Pazarlama, Bolu’daki mağazasını Aktaş Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açtı. Bolu’da uzun yıllardır mağazası bulunmayan İhlas Pazarlama, kentin en işlek noktalarından biri olan Aktaş Mahallesi’nde yeni şubesini vatandaşların hizmetine sundu. Düzenlenen açılış törenine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İhlas Pazarlama Bolu Bayi Müdürü Tarık Gülcan ve çok sayıda davetli katıldı. "Türkiye genelinde 304 mağazaya ulaştık" Törende konuşan Bayi Müdürü Tarık Gülcan, şirketin mağazacılık alanındaki büyümesine dikkat çekerek, "İhlas Pazarlama mağazacılık olarak Türkiye genelinde son zamanlarda çok büyük bir başarı yakaladık. Türkiye genelinde 304 mağazaya ulaştık. Bolu’yu da bu mağazalardan bir tanesiyle kavuşturuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. "Bolu’da da 47 kişiye istihdam oluşturuyor" Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise İhlas Holding’in köklü bir marka olduğuna vurgulayarak, mağazanın şehre katkısına değindi. Özdemir, "Mutlaka evimize giren pazarlama şirketlerinden bir tanesi. Geldiğimde ’Diğer mağaza nerede?’ diye sordum. ’İlk defa açıyoruz’ dediler. Mağaza açma konusunda biraz geç kalınmış ancak İhlas Pazarlama’nın burada devam eden faaliyetlerini görüyoruz. İhlas Holding zaten iyi bir marka. Bolu’da da 47 kişiye istihdam oluşturuyor" dedi.