YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 09:35

BÖLÜCÜLER ERZURUM’DA KİRLİ EMELLERİNE ULAŞAMADILAR

A
A
A
BÖLÜCÜLER ERZURUM’DA KİRLİ EMELLERİNE ULAŞAMADILAR

İnternet üzerinden sosyal paylaşım sitelerinde Türkiye’yi hedef alan bölücüler emellerine ulaşamadılar. Facebook da ‘’ Erzurum Kürdistan Şehridir’’ isimli bir grup kurup, sayfa oluşturarak Dadaş’ları tahrik etmek isteyen bir grup bölücü örgüt sempatizanları bilişim suçları ve facebook yönetimine şikâyet edilerek oluşturulan sayfa kısa sürede kapatıldı.
İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Jale Özerzurumlu Alcan, günümüzün gelişen teknolojisinde internet oldukça büyük bir alanı kapladığını belirterek, “Öyle ki bir insan gününün verimli olan (uyuma ve ihtiyaç zamanları hariç) zaman diliminde, bu zamanını internet ile geçiriyor. Bu iş için ya da eğlence için olabiliyor. İş için olsa dahi internet başında geçirilen zaman oldukça fazladır. Geriye kalan zamanda da yorgun olan insanın sosyalleşebilmesi için geriye kalan alternatifi “sosyal paylaşım siteleri” dediğimiz siteler oluyor. Bunların en iyi örneği günümüzde Facebook, Twiter ve Youtube‘dir. Bu sitelerin dışında da bir çok sohbet ve arkadaşlık sitesi mevcut fakat bu üç site onlara oranla en iyi sitelerdir. Bu tür paylaşım siteleri aslında en iyi bilgi toplama servisleridir. Çünkü insanlar hiç düşünmeden kişisel bilgilerini(telefon, msn, e-mail), sevdikleri resimleri-fotoğrafları, özel günlerini(doğum günü, evlilik yıldönümü) paylaşabiliyor. Bütün bilgiler bu denli açık bir şekilde ortadayken art niyetli bölücü grup/kişilerce de kullanılmakta ve mesajlar verilmektedir. “ dedi.
Sosyal medyanın yaygınlığına dikkat çeken Jale Alcan, 2012 yılında sosyal medya kullanımının daha da artacağını belirtti. Günümüzde sosyal medyayla birlikte herkesin birer yayıncı olduğunu belirten Alcan, bunun işletmeler için de önemli olduğunu kaydetti.
Twiter ve facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin öneminin giderek arttığını kaydeden Jale Özerzurumlu Alcan internete giren insanların yüzde 95’ inin bu ağları kullandığını söyledi.
Alcan ‘’Facebook üzerinden oluşturulan Erzurum Kürdistan Şehridir isimli gruptan 15.01.2012 gün akşam saatlerinde haberdar olduğunu grup mesajının suç öğesi içerdiği için hemen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB),Facebook yönetimi ve Erzurum Organize/bilişim suçları masasına şikâyet ederek sayfanın kapatılmasını talep ettiğini, yalnızca olumsuz düşünceleri aktarmak objektif bir yaklaşım olamaz yanıltıcı tahriklere yol açacak bir durum meydana getirilmek istendiğini; Türkü Kürdü Lazı Çerezi Alevi ve Sünni’si hatta gayrimüslimler bu topraklar üzerinde binlerce yıl barış içerisinde yaşamış bir milletiz bizi bölmeye ayrıştıranlara izin vermeyeceğiz’’ dedi
Alcan, İnternet Kurulu haricindeki Facebook, Twiter ve Youtube kullanıcılarını, platform ve sivil toplum kuruluşlarını da böylesine bölücü yıkıcı tahrik öğesi içeren grup ve sayfalara karşı duyarlı olmaya çağırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir