YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 14:21

TORTUM’LU TENİSÇİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

A
A
A
TORTUM’LU TENİSÇİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Erzurum’da düzenlenen küçükler masa tenisi yarışmalarına katılan Tortum Şehit Hasan İlköğretim öğrencileri il üçüncüsü oldu.
Tortum Halk eğitim merkezinin açmış olduğu masa tenisi kursuna katılan ilköğretim öğrencileri katıldıkları ilk karşılaşmalarında madalya ile döndüler.
Masa tenisine ilk olarak kursla üç ay önce başlayan öğrencilerin ilde derece almalarından dolayı kutlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kelpetin okullardaki kurslara devam edeceklerini ve ilerde daha iyi sonuçlar beklediklerini belirtti.
Çeşitli dallarda spor kurslarının olduğunu belirten İsmail Kelpetin, bu hafta Antalya’ya Türkiye şampiyonası için bir öğrenci gönderdiklerini, güreş kursundan milli takıma öğrenci gönderdiklerini, atletizm kursuna katılan öğrencilerinin ilde derece aldıklarını ve Türkiye yarışmalarına katılacaklarını söyledi.
İl gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını belirten Kelpetin, kapalı yüzme havuzunda yüzme kursu açtıklarını belirterek amaçlarının hem öğrencilerin hafta sonlarını değerlendirme hem de spora olan ilgiyi değerlendirmek olduğunu söyledi.
Öğrencilerin ve velilerin açtıkları kurslara duydukları ilgiden memnun olduklarını ve sonuçlarının da alınmaya başladığını belirten Kelpetin, bu süreçte kendilerini her türlü desteği veren tortum Kaymakamı ve il gençlik hizmetleri ve spor müdürüne teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.