ASAYİŞ - 23 Ocak 2012 Pazartesi 13:30

ERZURUM`DA YAŞLI ÇİFT KARBONMONOKSİT GAZINDAN ZEHİRLENDİ

A
A
A
ERZURUM`DA YAŞLI ÇİFT KARBONMONOKSİT GAZINDAN ZEHİRLENDİ

Erzurum’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çiftten, Anşa Şenol olay yerinde hayatını kaybetti, Mehmet Şenol ise son anda hayata döndürülerek hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 09.30 sıralarında Yakutiye ilçesi Rabiahatun Mahallesi Ata Sokak üzerinde bulunan 3 katlı apartmanın 11 numaralı dairesinde meydana geldi. 3 çocukları bulunan ve ikametlerinde karı koca yalnız yaşayan Anşa (78) ve Mehmet Şenol (79) çifti, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olayı mahalle bakkalı Muhsin Çiltaş fark etti. Her gün düzenli olarak saat 07.30 sıralarında bakkala ekmek almaya giden Mehmet Şenol’un bugün bakkala gitmemesi üzerine bakkal Muhsin
Çiltaş, durumdan şüphelendi. Bunun üzerine bakkal Çiltaş, 200 metre ötede bulunan Mehmet Şenol’un evine gitti. Kapıyı çalmasına rağmen içeriden ses gelmemesi üzerine durumu hemen Mehmet Şenol’un oğlu Erdal’a haber verdi. Daha sonra Erdal ve Muhsin Çiltaş, çilingir çağırdı. Çilingirin gecikmesi üzerine ikametin camını kırarak içeri giren Erdal Şenol ve Muhsin Çiltaş, acı tabloyla karşılaştı. Yaşlı çifti hareketsiz yatar halde gören Erdal Şenol ve Muhsin Çiltaş, hemen 112’yi arayarak sağlık görevlilerini
çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri nefes alan Mehmet Şenol’a kalp masajı yaparak yeniden hayata döndürürken, Anşa Şenol ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ambulansla Palandöken Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Şenol’un hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, savcının incelemesinin ardından Anşa Şenol’un cesedi hastane morguna kaldırıldı.
Anne ve babalarının karbonmonoksit gazından zehirlendiğini haber alıp olay yerine gelen 3 çocuğu ise sinir krizi geçirdi. Ağıtlar yakarak feryat eden Şenol ailesinin çocuklarını sağlık ekipleri teskin etmeye çalıştı.
Öte yandan, olayla ilgili Asayiş Şubesi Cinayet Masası ekipleri ve mıntıka ekipleri incelemede bulunarak tutanak tuttu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”