POLİTİKA - 25 Mart 2023 Cumartesi 12:35

AK Parti’de temayül heyecanı

A
A
A
AK Parti’de temayül heyecanı

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesi AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nca milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yapıldı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesi AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nca milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yapıldı.


Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasında 2 bin 537 delege 126 milletvekili aday adayı için oy kullandı.


Temayül yoklaması öncesi aday adayları salon girişlerinde kendilerini tanıtan broşürleri delegelere dağıtarak destek istedi.


Konya Milletvekili Gülay Samancı, Genel Merkez kadın Kolları MYK Üyesi Fatoş Gürkan, Erzincan Milletvekili Süleyman karaman ve Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik temayül yoklamasını parti yöneticileri ile birlikte takip etti.


Delegeler elektronik ortamda yapılan oylamada istediği 6 adaya oy kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.