YEREL HABERLER - 13 Şubat 2012 Pazartesi 17:47

AŞKALE BELEDİYE BAŞKANI YAPTIRMIŞ, GÖZALTI İDDİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

A
A
A
AŞKALE BELEDİYE BAŞKANI YAPTIRMIŞ, GÖZALTI İDDİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Erzurum’un Aşkale ilçe Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, dün Iğdır polisinin düzenlediği operasyonlar kapsamında kendisinin de ifadesine başvurulduğunu belirtti.
AK Parti Erzurum İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Yaptırmış, 3 Mart Aşkalespor’a, Iğdır merkezli bir işletmenin 5 bin lira bağış yapmasıyla ilgili olarak bilgisine başvurulduğunu söyledi. Bağış, Aşkale’de faaliyet gösteren bir petrol istasyonu tarafından kulübe 5 bin lira bağış yapılmasının yasal dayanağının kendisine sorulduğunu savunarak, "8 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar partimi, teşkilatımı ve ailemi utandıracak hiç bir şey yapmadım. Gözaltına alınmadım. Iğdır polisi, ilçemizde faaliyet gösteren bir firmanın, yine bölgesel ligde faaliyet gösteren 3 Mart Aşkalespor Futbol Takımı’na yaptığı 5 bin liralık bağışın nedeni ve yasal dayanağını sordu. Biz de bağışın yasal olduğunu belirttikten sonra Iğdır’dan ayrıldık. Bütün mesele bundan ibaret." dedi.
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış’ın bir suçlu gibi lanse edilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Kılıç, Aşkale 3 Mart Futbol Kulübü’ne bir iş adamının yaptığı bağışın, belediye başkanından sorulduğunu söyledi. Kılıç, "Başkanımız, ilçe futbol takımına bağış istemiş. Bu bağışın yasal dayanağı kendisine sorulmuştur. Konu bundan ibarettir." diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir