YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 15:07

21 Yaşındaki Hastanın Aort Daralması Stentle Açıldı

A
A
A
21 Yaşındaki Hastanın Aort Daralması Stentle Açıldı

Özel Erzurum Şifa Hastanesi kardiyologlarından Doç. Dr. Fuat Gündoğdu bir ilke daha imza atarak, 21 yaşındaki Emrah Şan’ın aortundaki daralmayı stent takarak açtı.
Hastanın kendilerine göğsünde oluşan ağrılar üzerine geldiğini belirten Gündoğdu,”Yapılan muayene ve ön tetkikler sonucu hastada aort daralması ( koarktasyon) olduğunu teşhis ettik. Hastaya aort daralmasının basit bir mekanik bozukluk olmadığını, ama tedavi edilmeyecek bir hastalık olmadığını da izah ederek, kapalı alana stent takarak açabileceğimizi söyledik. Hastanın kabul etmesi üzerine başarılı bir operasyonla kasıktan girerek tıkalı yere stent yerleştirerek damarı açtık” dedi.
Doç. Dr. Gündoğdu, eort daralmasının erişkinlerde sık yapılan bir işlem olsa da genç yaştaki bir hastaya yapılan ilk uygulama olduğunu söyledi.
Aort daralması hastalığının tedavi edilmediği takdirde ortalama yaşam süresinin 34 yıl olduğunu ifade eden Gündoğdu, 50’li yaşlarda ise ölüm oranının yüzde 75’lerde olduğunu kaydetti. Tedavi sonrası hızlı iyileşme göstermesi ve uygulamadaki yüksek başarı nedeniyle kardiyologların son yıllarda en fazla tercih edilen bir uygulama olduğunu, aort daralmasının stent takılarak tedavisinin etkin, güvenilir ve cerrahiye seçenek sunabilecek bir tedavi yöntemi olduğunun altını çizen Gündoğdu, Şifa Hastanesi’nin bu tür operasyonlar için gerek alt yapısının gerekse de doktorlarına sunduğu imkanlar doğrultusunda yakın gelecekte bir çok ilke daha imza atarak sağlığına kavuşan hastaların sayısının artacağı müjdesini verdi.
Hasta Emre Şan da “Doktoruma çok güvendim. Kısa sürede başarılı bir operasyonla sağlığıma kavuşmuş bir şekilde ailemin yanı da döndüğüm için çok mutluyum. Başta doktoruma ve bölüm çalışanlarını çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir