YEREL HABERLER - 21 Ocak 2014 Salı 13:07

Nemutlu Davasında Keşif İptal Edildi

A
A
A
Nemutlu Davasında Keşif İptal Edildi

Antrenman sırasında geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bugün konaklı Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan keşif, hakim ve bilirkişi heyetine yapılan itirazlar sonucu iptal edildi. Keşif için Konaklı Kayak Merkezi'ne gelen anne ve baba Nemutlu, karara tepki gösterdi.
Erzurum 'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken geçirdiği kazada hayatını kaybeden milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bugün kazanın meydana geldiği Konaklı Kayak Merkezi’nde keşif yapılması kararlaştırılmıştı.
Aslı'nın annesi Ayşe Nemutlu ve babası Ahmet Metin Nemutlu, keşif için geldikleri Konaklı Kayak Merkezi’nde iptal kararına tepki gösterdi. Kızlarının ölümünün ardından 2 yıl sonra Konaklı’ya geldiklerini söyleyen anne ve baba Nemutlu, bilirkişi ve hakime yapılan itirazlar sonucu keşfin iptal edilmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.
Anne Ayşe Nemutlu, keşfin reddedilmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirerek, kararı komik olarak değerlendirdi.
Baba Metin Nemutlu ise kararın hukuk adına üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Konaklı’da kızlarının kaza geçirdiği alana kar motoruyla çıkan Nemutlu ailesi daha sonra üzgün bir şekilde kayak merkezinden ayrıldı.
Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına göre keşif tarihi ve bilirkişi heyeti yeniden belirlenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.