YEREL HABERLER - 24 Ocak 2014 Cuma 15:39

Büyükelçilerden Vali Altıparmak’a Ziyaret

A
A
A
Büyükelçilerden Vali Altıparmak’a Ziyaret

Kentte çeşitli programlara katılmak üzere Erzurum'a gelen Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ile Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı.
Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, "Türkiye ve Polonya olarak derin ve uzun bir geçmişe sahibiz. Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yıl dönümünü kutluyoruz. Dolayısıyla bu da bizim iki ülke olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz için büyük bir şans" dedi.
Vali Altıparmak davetlerini kırmadan geldikleri için büyükelçilere teşekkür ederek, yaptıkları ev sahipliğiyle iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladıklarını söyledi.
Polonyalı misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayan Altıparmak, "Son derece huzurlu, asayiş sorunu olmayan, güvenli bir şehiriz. Erzurum insanı son derece kimlikli, kişilikli, misafirperver insanlar" şeklinde konuştu.
Cieniuch, ziyarette yaptığı konuşmada, iki ülkenin ilişkilerinin önemli olduğunu ifade ederek, iki büyükelçi olarak en önemli görevlerinden birinin iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek olduğunu vurguladı.
Bunun çok normal bir görev olduğunun altını çizen Cieniuch, şunları kaydetti: "Ayrıca Türkiye ve Polonya olarak derin ve uzun bir geçmişe sahibiz. Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yıl dönümünü kutluyoruz. Dolayısıyla bu da bizim iki ülke olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz için büyük bir şans. Polonya'dan her yıl yarım milyon insan Türkiye'yi yaz turizmi için ziyaret ediyor. Türkiye kış turizmi için de önemli. Sayın valimize ve büyükelçimize çok teşekkür ediyorum, Polonyalı vatandaşlarımıza bu güzel imkanı sağladıkları için."
Büyükelçi Özcan da iki ülke arasındaki ilişkilerin 600 yıl kadar geriye gittiğini hatırlatarak, "Böyle çok zengin tarihi geçmişi olan iki ülke arasındaki her türlü ilişkinin çok iyi olması gerekiyor. Turizmde çok iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Son iki senede biraz turist kaybettik ama 486 binlerden 432 binlere indi. Ama yakın zamanda bunu toparlayacağımızı, kış turizmiyle telafi edeceğimize inanıyorum. Polonyalıların kış turizmiyle çok büyük bir alakası var. Çalışmalarla birlikte çok daha iyi turist akımını yakalayacağımızı ümit ediyorum" dedi.
Vali Altıparmak, ziyarette büyükelçilereOltu taşı tespihi hediye etti.
VALİ ALTIPARMAK’TAN, BÜYÜKELÇİLER VE POLONYALI GAZETECİLER ONURUNA YEMEK
Vali Altıparmak, Büyükelçiler ve Polonyalı gazeteciler onuruna Şahane Evler'de akşam yemeği verdi.
Erzurum bar ekibinin gösteri sunduğu programda, Palandöken'de düzenlenen yarışmalarda dereceye giren gazetecilere çeşitli ödüller takdim edildi, çocuklara da hediyeler verildi.
Doğum günü olan Büyükelçi Cieniuch'ye de sürpriz doğum günü etkinliği yapıldı.
Salona getirilen pastanın mumlarını üfleyen Cieniuch'i, Vali Altıparmak ile Polonyalı gazeteciler tebrik etti. 63 yaşına giren Cieniuch, kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, teşekkür etti.
Bu arada, Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Özcan, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin 600 yıla dayanan ilişkilerini çok daha ileri noktaları götürmek ve iki ülke arasındaki kültür köprülerini sağlamlaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Özcan, e-vizeye yönelik Türk hükümetinin bir karar aldığını belirterek, artık Polonyalıların ödemelerini internet, banka yoluyla ve kredi kartıyla ödeyebileceğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.