YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 09:23

ÖZEL SPORCULAR DÜNYA KAYAK ŞAMPİYONASININ AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI

A
A
A
ÖZEL SPORCULAR DÜNYA KAYAK ŞAMPİYONASININ AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI

Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’nın açılış seremonisi Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonunda yapıldı. İstanbul’dan gelen zihinsel engelliler mehter takımı protokol dahil herkesi ayağa kaldırırken, gecenin finalini Havuç yaptı
Erzurum’da yapılacak olan Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’nın açılışı muhteşem oldu. Cemal Gürsel Spor Salonu’nu dolduran Erzurumlular, 15 gün içinde iki büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın destek mesajlarının okunmasıyla başlayan gece, Türkiye, Erzurum ve şampiyona ile ilgili kısa görselin ardından sporcular ülke bayrakları ile birlikte salona girmesiyle devam etti. Şampiyonanın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, “Bu akşam burada oldukça heyecanlı bir gece yaşıyoruz. Özel çocuklarımız, aileleri, yurt dışından gelen antrenörler, sporcular hepiniz hoş geldiniz. Dünya Kayak Şampiyonası’nı Türkiye’de ilk defa düzenliyoruz. Bizler her yerde her zaman varız. Bundan sonraki süreçte de var olmaya devam edeceğiz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğüm yer olan Erzurum’a böyle bir organizasyonla geldiğim için de ayrıca mutluyum. Bizi şereflendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim” dedi.
SMEDLEY: YARIŞLARA BEKLİYORUZ
INAS Başkanı Geoff Smedley ise “INAS temsilcisi olarak burada bulunmanın büyük onurunu yaşıyorum. Türkiye INAS’ın en yeni üyelerinden biri olmasına rağmen büyük bir aşama kaydetti. Dünyanın her yerinde birçok organizasyon yapılıyor. INAS olarak bu organizasyonlara destek vermek en büyük arzumuz. Bildiğiniz üzere sporcularımız performanslarını Londra’daki Engelliler Olimpiyatlarında gösterme fırsatı bulacaklar. Çocuklarınızı buraya gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Sporcuların performanslarından büyük keyif alacağınızı düşünüyor, sizleri yarışlara bekliyoruz” diye konuştu.
KÜÇÜKLER: ERZURUM KAYAĞIN MERKEZİ OLDU
Şampiyonaya ev sahipliği yapan Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, “Bugün burada büyük bir organizasyon düzenleniyor. Şehir artık kayak anlamında dünyaya açılmış durumda. Erzurum’da bu tür organizasyonlar sürekli devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.
VALİ ÖZTÜRK: ÖZEL ŞAMPİYONA ÖZEL ŞEHİRDE OLMALIYDI
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, “Erzurum artık Türkiye’nin ilklerini yapmaya alışmış bir şehir oldu. Özel bir şampiyonanın, özel bir şehirde olması kadar doğal bir şey olamazdı zaten. Türkiye engelliler konusunda hızlı adımlar atmaya başladı. Bunun örneğini de bu gece burada görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MEHTER TAKIMI COŞTURDU
Konuşmaların ardından yapılan gösterilere İstanbul’dan gelen mehter takımı damga vurdu. İstanbul Büyük şehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehter Takımı, bir birinden güzel parçaları seslendirirken, davulcu adeta tek başına şov yaptı. Protokol tribünü başta olmak üzere, sporcular ve salonu dolduran binlerce kişiye coşkulu dakikalar yaşatan grup, dakikalarca ayakta alkışlandı. Bu sırada INAS Başkanı Dr. Geoff Smedley’in dahi yerinde duramadığı meraklı gözlerden kaçmadı. Erzurum ve Atatürk Üniversitesi folklor ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra, özürlüler okullarından davet edilen çeşitli grupların gösterileri de ilgiyle takip edildi.
KAPANIŞI HAVUÇ YAPTI
Gecenin kapanışını ise Türkiye’nin “Çocuklar Duymasın” dizisinden tanıdığı Havuç (Furkan Kızılay) yaptı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Furkan, “Erzurum’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu tip organizasyonlara her zaman destek verdim, vermeye de devam edeceğim. Bu oluşumun baş mimarı Sayın Federasyon Başkanı Gürdal Bey’e teşekkür ediyorum. Her projede yanında olacağım” diye konuştu. Sevilen parçalarıyla salonu ayağa kaldıran Furkan, bütün sporcuları piste davet ederek coşkulu dakikalar yaşattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir Büyükşehir’den ’Meslek Fabrikası’ açıklaması İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Eski DGM binası (Meslek Fabrikası), Egemenlik Evi ve gasilhane binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tescil edilmesine tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu işlemlerin ’hukuksuz bir el koyma girişimi’ olduğu savunularak yargı sürecinin devam ettiği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki üç stratejik taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, taşınmazların 2025 yılının Ekim ayında belediyeye bilgi verilmeden tapu müdürlükleri üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetine geçirildiği iddia edildi. "Vakıf yoluyla meydana gelmediği belgelerle ortada" Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün söz konusu tescil işlemlerini Vakıflar Yasası’nın 30. maddesine dayandırdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu taşınmazların vakıf yoluyla meydana gelmediği, tarihi belgelerle açık bir biçimde ortadadır. Tamamıyla ilgisiz birtakım vakıf belirtmeleri gerekçe gösterilerek İzmir halkının malına el konulamaz. Bahsi geçen vakıf şerhleri, yıllar önce bedelleri ödenerek sicilden silinmişken, el koyma işleminden hemen önce yeniden ortaya çıkarılmıştır." Meslek Fabrikası ve Egemenlik Evi’nin tarihi vurgulandı Açıklamada, taşınmazların tarihi önemine dikkat çekilerek, Meslek Fabrikası’nın 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzaladığı kararname ile belediye mülkiyetine geçtiği hatırlatıldı. Yapının bugüne kadar 145 bin kursiyere hizmet verdiği ve ciddi bütçelerle restore edildiği ifade edildi. İzmir’in ilk belediye binası olan Egemenlik Evi’nin ise 1891 yılında halktan toplanan paralarla inşa edildiği, bir vakıf tarafından yapılmadığının delilleriyle mahkemeye sunulduğu kaydedildi. Yargı süreci devam ediyor Taşınmazların tahliye edilmek istendiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi, hukuki sürece ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Meslek Fabrikası ile ilgili İzmir 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tapu iptal ve tescil davası açılmış, mülkiyetin üçüncü kişilere devrini engelleyen ihtiyati tedbir kararı alınmıştır. Tahliye işlemlerine karşı açılan davada İzmir 5. İdare Mahkemesi 24.02.2026 tarihinde yürütmenin durdurulması talebini reddetmiştir. Belediyemizce bu karara karşı aynı gün üst mahkemeye itiraz yapılmış olup süreç devam etmektedir." Belediye yönetimi, kamu kurumlarının önceliğinin kamu hizmeti olması gerektiğini vurgulayarak, yargılama süreci tamamlanana kadar tahliye çabalarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.