YEREL HABERLER - 11 Mart 2012 Pazar 16:11

BAŞKAN CENGİZ’E KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖVGÜSÜ

A
A
A
BAŞKAN CENGİZ’E KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖVGÜSÜ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Aziziye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamalarını övdü, Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i başarılarından dolayı kutladı.
Erzurum’da incelemelerde bulunan Balta, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milletvekilleri Dr. Mehmet Tancer ve Ahmet Çaluda ile birlikte kış oyunları kapsamında yapılan spor tesislerinde incelemelerde bulundu.
SPOR TESİSLERİNİ DOLU GÖRÜNCE MUTLU OLDU
Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla kurduğu samimi diyalog ve sempatik hareketleriyle dikkat çekti. Çocuklarla ve sporcularla yakından ilgilenen Muhammet Balta, Erzurum’daki spor tesislerinin boş kalacağı yönünde basında çıkan haberleri görünce üzüldüğünü ifade ederek, “Habersiz bir şekilde yaptığımız ziyaretlerde salonları dolu görünce mutlu oldum. Bu salonlarda bir kişi dahi görsem mutlu olacaktım. Ama hepsinin dolu olduğunu görünce mutluluğum bir kat daha arttı. Ülkemize güzel yatırımlar kazandıran Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yatırımları en verimli şekilde değerlendiren Erzurum’daki yöneticileri de ayrıca kutluyorum.” dedi.
BAŞKAN CENGİZ’E KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖVGÜSÜ
Erzurum’daki ziyaretleri kapsamında Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde günün yorgunluğunu atan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Başkan Fatih Cengiz’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, “Belediye Başkanımız çok kısa görev süresinde kentsel dönüşüm ve şehircilik manasında güzel hizmetler gerçekleştirmiş. Sadece kentsel dönüşümde değil, termal turizm merkezi anlamında güzel çalışmalar yaptığını gördüm ve mükemmel bir tesisle karşılaştım. Erzurum’un termal turizm anlamında Türkiye’ye örnek bir şehir olacağını ve bu güzelliklerden insanlarımızın istifade etmesi gerektiğine inanıyorum. Tüm insanlarımızı güzel Erzurum’umuzun bu şirin ilçesindeki güzellikleri yaşamaya davet ediyorum. Bizlere yakın ilgi gösteren Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz tarafından ehramdan yapılma atkı ve Aziziye Belediyesi hatırası olarak işlemeli fincan takımı hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek Manisa’nın ilk kadın Belediye Başkanı olarak CHP’den Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay’ın 14 Aralık’ta hayatını kaybetmesinin ardından, Şehzadeler Belediyesi’nde yeni başkanın belirlenmesi için belediye meclisi 19 Aralık’ta olağanüstü toplanacak. Manisa Valiliği tarafından Şehzadeler Belediyesi’ne gönderilen yazıya göre, Şehzadeler Belediye Meclisi 19 Aralık 2025 Cuma günü saat 16.30’da Manisa Kültür Sitesi Meclis Toplantı Salonu’nda olağanüstü toplantı yapacak. Toplantıda, vefat eden Başkan Gülşah Durbay’ın yerine görev yapacak yeni belediye başkanı meclis üyelerinin oylarıyla belirlenecek. Toplam 31 üyeden oluşan Şehzadeler Belediye Meclisi’nde 18 CHP, 5 AK Parti, 4 MHP, 3 İYİ Parti ve 1 bağımsız üye bulunuyor. AK Parti’nin yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacağı öğrenildi. CHP’nin meclis üyeleri Uğur Doğan, Gökay Budak, Serhat Teker (Kontenjan), Ahmet Anıl Ceylan, Yenal Yıldırım, Elif Sümeyye Duygulu, Halil Kırbaş, Yiğit Can Özcan, Mümin Yılmaz, Zerrin İşnel, Cevdet Işık, Müjgan Çınar, Aleyna Nihan Akyürek, Emre Halil Esenkaya, Onur Ceylan, Baki Adıyaman ve Serkan Turbil’den oluşuyor. AK Parti meclis üyeleri Ahmet Songüler, Faruk Erdoğan, Samet Doğuş, Tülay Şentürk ve Burhan Öztürk olurken, MHP’li üyeler Engin Altun, Erdal Tengiz, Sezgin Say ve Mehmet Baskak olarak yer alıyor. İYİ Parti’yi Yunus Koca, Sadık Akçakın ve Umut Erpolat temsil ederken, meclisteki bağımsız üye ise Murat Fural olarak görev yapıyor.