YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 10:29

SAADET PARTİSİ ERZURUM İL BAŞKANI FAİK ÇALIK:

A
A
A
SAADET PARTİSİ ERZURUM İL BAŞKANI FAİK ÇALIK:

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Çalık mesajında; "Halkımızın özgüveninin eseri olan, azmin, gayretin, fedakarlığın, vatanperverliğin, cesaretin bir işaretini sunan; bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşen mazlum ve mağdur bir milletin dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiği ve bugünde göğsümüzü kabartan bu tarihi günü bize sunan şehitlerimizi ve büyüklerimizi saygı ile selamlıyor, hain bakışlara bir cevap olan Erzurum’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılını kutluyoruz.” Dedi.
“Kurtuluş’la birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmiştir” diyen Çalık, “Kendisinden sonra gelecek yeni nesillerin hürriyetini, canından aziz sayan bir inancın bayraktarlığını yapmış bir millet olarak vatanımıza, milletimize, namusumuza, birlik ve beraberliğimize göz dikenlere tarihin her döneminde gereken dersleri vermesini bilmişizdir. Millet olarak Allah’ın bizlere bir daha böyle savaşlar yaşatmamasını temenni ediyor, Milletimizi Yaşanabilir Bir Türkiye’ye, Yeniden Büyük Türkiye’ye ve Yeni Bir Dünya’ya ulaştırmak için Saadet Partisi olarak tüm gücümüzle çalıştığımızı belirtiyor saygılarımızı sunuyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı Mersin’de eski bir binanın yıkımı sırasında bitişik binanın birinci katı zarar gördü. Bina sakinleri, tedbir amaçlı tahliye edildi. Merkez Akdeniz ilçesinde eski bir binanın yıkımı sırasında meydana gelen çökme paniğe neden oldu. Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak’ta bulunan 3 katlı eski binanın yıkımı esnasında, yan tarafındaki 4 katlı binanın birinci katının üzerine yıkılmasıyla facia ucuz atlatıldı. Olayda 4 katlı binanın birinci katındaki duvarların yıkıldığı öğrenilirken, binadaki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, bina ve çevresinde kontrol çalışması gerçekleştirirken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede, binanın durumu ile ilgili teknik incelemenin sürdüğü belirtildi. "Kepçeciyi uyardım ama devam etti" Bina sakinlerinden Aynur Sancar, "Yan tarafta eski bir bina vardı, yıkım kararı çıktı. Sabah başladılar, öğlene doğru bizim bina sallanmaya başladı. Kepçeciyi uyardım, ‘Bu bina çok sallanıyor, bir anormallik var’ dedim. Bana el hareketi yaparak devam etti. Yaklaşık 10 dakika sonra büyük bir gümbürtü koptu. Yan tarafın çatısı resmen binanın içine girdi. Bina olduğu gibi gitti. Hepimiz tahliye olduk, şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Özlem Ercümen ise, "Arkamdaki binada kardeşim oturuyor, 8 aylık bebeği ve okula giden çocuğu var. Ne yapacak bu insanlar? Bilinçsizce yapılan bir yıkım yüzünden herkes mağdur" şeklinde konuştu. "Dükkanımı kapattım" Binanın zemin katında berber dükkanı işleten Mehmet Ali Sevim de, "Yan taraftaki binayı yıkmaya çalışırken, bizim binayı yıktılar. 2-3 kolon kırık. Yıkım esnasında ne emniyet şeridi vardı ne güvenlik. Şu an dükkanım kapalı, içeri girip eşyalarımı alamıyorum. Çalışamıyorum, mağduruz" dedi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.