YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 10:47

PALANDÖKEN BELEDİYESİN’DEN ANLAMLI RESİM SERGİSİ

A
A
A
PALANDÖKEN BELEDİYESİN’DEN ANLAMLI RESİM SERGİSİ

Palandöken Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamın da Erzurum’un düşman İşgalin den Kurtuluşunun 94. Yıl anısına düzenlenen resim sergisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açıldı.
12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalin den Kurtuluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan” Kurtuluş ve Erzurum” resim sergisini Kurtuluş Mücadelesinin komutanlarından olan Kazım Karabekir Paşanın Kızı Timsal Karabekir , Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak,Palandöken İlçe Kaymakamı Şenol Esmer Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte açtılar.
“Kurtuluş ve Erzurum” konulu resim sergisin de 93 Harbi, 1.Dünya Savaşı, Ermeni Mezalimi ve o dönemlere ait Erzurum fotoğrafları ve gravür resimlerin den oluşan yaklaşık 100 resim yer aldı. Resim sergisini dikkatlice gezen konuklar resimler hakkın da Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Taşyürek’ten detaylı bilgi aldılar.
BULUTLAR, BU RESİM SERGİSİYLE GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIDIK
Resim sergisine katılan konuklara yönelik kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle hazırlanan bu resim sergisi aslında dün yaşanan o acıyı çileyi ve zulmü geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza ve bugünü yaşayan herkese geçmişin nasıl yaşandığını göstermek ve anlatmaktı. Bakılan her kare resim de ayrı bir anlam var.” dedi.
KART POSTAL YAPALIM AVRUPA’YA VE ABD’YE GÖNDERELİM
Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan “Kurtuluş ve Erzurum” konulu resim sergisinin onur konuğu olan Kurtuluş Mücadelesinin komutanlarından Kazım Karabekir Paşanın Kızı Timsal Karabekir, resim sergisini büyük bir titizlik ve dikkatle gezerek resimler hakkın da bilgi alırken zamam zaman duygulu anlar yaşandı. Sergide Ermeni Mezalimi anlatan bir fotoğrafın kart postal yapılarak” Avrupa ve ABD’ye gönderelim” diyerek sözde soykırım iddiaları ile gündeme gelen ülkelere ince bir mesaj gönderdi.
Sergini gezilmesini ardından Ak Parti Erzurum Milletvekilli Fazilet Dağcı Çığlık,Kazım Karabekir Paşanın Kızı Timsal Karabekir’e günün anısına plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.