YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 15:53

ERZURUM AVM`DE ERZURUM`UN MANEVİ MİMARLARI SERGİSI

A
A
A
ERZURUM AVM`DE ERZURUM`UN MANEVİ MİMARLARI SERGİSI

Erzurum Final Okulları tarafından Erzurum AVM`de Erzurumlu ve Erzurum`da iz bırakmış şahsiyetlerden oluşan bir sergi açıldı. Sergi tabakalar üzerine bastırılmış şahsiyetlerin fotoğrafları ve hayat hikâyelerinden oluşuyor. 57 eserden oluşan sergide Nurettin Topçu`dan, Ahmet Hamdi Tanpınar`a, Evliya Çelebiden Atatürk`e kadar birçok önemli isim yer alıyor.
Sergi açılışında konuşan Final Okulları Lise Müdürü Özer Öztürk; amaçlarının 4 gün içerisinde 500 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi. Öztürk, sergiye önümüzdeki zamanlarda İstanbul, Ankara, Bursa ve Samsun başta olmak üzere birçok ile taşımayı düşündüklerini dile getirdi.
Sergiyi gezen Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel; ``Erzurum Final Okullarının yaptığı bu etkinlikten memnun olduğumu söyleyebilirim. Erzurum tarihi geçmişi, stratejik önemi ve coğrafi konumu itibari ile Anadolu`nun en güzide şehirlerinden başında gelir. Erzurum`u ön plana çıkaran bu değerler içinde en önemlisi de Erzurum`un kubbede hoş sâda bırakan ünlü şahsiyetleridir. Bilindiği gibi, tarih, siyaset, din, edebiyat ve askerlik gibi konularda Erzurum toprağının emzirdiği çok ünlü şahsiyetlerimiz vardır. Bu ünlü şahsiyetlerimizin Final Okulları tarafından bir sergi ile halkımıza sunulması örnek bir davranıştır ve güzel bir ah de vefa örneğidir. Bu sergiyi tertipleyen ve emeği geçen Final Okulları yönetimine ve hocalarına Erzurumlular adına Şükranlarımı arz ederim`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kağıtsporlu izciler yaparak yaşayarak öğrendi Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor izcileri geçtiğimiz hafta sonunda çadır kampı gerçekleştirdi. Kampa Kağıtspor’un Barbaros, Orhun, Albayrak, Atlas, Ötüken, Turan, Vecihi Hürkuş ve Ayyıldız Bayrak ünitelerinden 85 izci ve 11 izci liderleri katıldı. Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. İzcilik metotlarından biri olan ‘’Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’’ metodunu baz alan liderler, açık arazide izcilere hem teorik hem uygulamalı dersler verdi. Açık alanda izcilere; balta bıçak kullanımı, kamp ateşi yakımı, tesis yapımı, izci düğümleri ve izcilere verilmiş olan malzemelerle nasıl yemek yapabileceklerini anlatılıp uygulamaları istendi. Kağıtspor İzcileri kampın son günü Servetiye Köyündeki müzeyi ziyaret etti. Servetiye Cami Köyü merkezinde bulunan müzenin önünde izciler Tek Kurşun Anıtını inceledi. İkiye ayrılmış bir mermi çekirdeği görünümündeki anıtın iç kısmındaki çifte kitabede Kurtuluş Savaşı’ndaki yöresel olaylar ile Servetiye Cephesi’nde yer alan isimler sıralandığı bilgisi verildi. Ardından müzeye giren izciler, Kurtuluş Savaşı’na ait silahlar ve aletler, yöresel kültürel eşyalar, yazılı ve görsel ürünlerle muhtelif malzemelerin sahiplerinin isimleriyle birlikte sergilendiği alanları inceleyip bilgi edindi. İzciler liderlerin eşliğinde 19 Mayıs 1919’ta Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü dolayısıyla fener alayı gerçekleştirdi. Kamp alanından itibaren izciler ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirdiği fener alayı, 5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından son buldu.