KÜLTÜR SANAT - 23 Nisan 2025 Çarşamba 13:15

23 Nisan kutlamalarına yağmur engeli

A
A
A
23 Nisan kutlamalarına yağmur engeli

Erzurum’un Oltu ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yağmur engeline takıldı.


Program, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Tören Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.


Kutlamalar çerçevesinde, temsili olarak Oltu Kaymakamı koltuğuna Atatürk İlkokulu öğrencisi İsranur Dursun oturdu. Küçük Kaymakam İsranur Dursun, verdiği ilk talimatla Atatürk İlkokulu’na spor malzemesi temin edilmesini ve okul kütüphanesinin genişletilmesini istedi. Gerçek Kaymakam Mustafa Çelik ise, minik kaymakamı ve beraberindeki öğrencileri makamında kabul ederek onlara hediyeler takdim etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk İlkokulu 4/C sınıfı öğrencisi İsranur Macit yaptı. Ardından Şehitler İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Yeliz Hüdanur Özden, "Hürriyet Bayramımız" adlı şiiri seslendirdi. Ancak program, öğrencilerin sahneleyeceği gösteriler sırasında aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle yarıda kesildi. Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, kutlama programının hava şartları elverişli olması halinde gelecek hafta uygun bir günde yeniden yapılmasına karar verdi. Stadyumu dolduran öğrenci ve veliler alanı boşaltırken, programda gösteri sunamadan evlerine dönen öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.



23 Nisan kutlamalarına yağmur engeli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Siyasi partiler PMD’yi ziyaret etti Siyasi parti grupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, beraberindeki TBMM Katip Üye Nermin Yıldırım Kara ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile PMD’yi ziyaret etti. Günaydın, Suriye’de yaşananlara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti hem kendi ülkesinde hem de bölgede barışı, demokrasiyi tesis edebilmek için ortak akla ve yönetim gücüne dayanmak zorundadır" dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez de, TBMM Katip Üye Yasin Öztürk ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı ile birlikte PMD’yi ziyaret etti. Çömez, en düşük emekli aylığının 20 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifine ilişkin, rakamın açlık sınırının altında ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Çömez, Suriye ile ilgili gelişmeleri değerlendirerek, "Suriye’nin güneyi İsrail tarafından işgal edildi. Fırat’ın doğusunda PYD-YPG’nin hakim olduğu bölge var. Biz bunlarla birlikte Suriye’de bütün toplum kesimlerinin güvenliğinin teminat altına alınması ve orada huzur ve istikrarın sağlanması gerektiğini savunuyoruz" ifadelerini kullandı. Taşçı da gazetecilerin çalışma şartlarını eleştirerek, "Gazeteciler düşük ücretlilerin haklarını savunuyorlar ama dönüp baktığımızda kendileri de çok düşük ücretlerle çalışıyorlar" şeklinde konuştu.