GÜNDEM - 13 Haziran 2025 Cuma 18:06

Amerikan dil köşesinin konuğu ABD eğitim ataşesi Silver oldu

A
A
A
Amerikan dil köşesinin konuğu ABD eğitim ataşesi Silver oldu

Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve ABD Büyükelçiliği iş birliğiyle yürütülen Amerikan Dil Köşesi (American Corner), öğretim elemanları ve öğrencilere yönelik dil pratiği, kültürel etkileşim ve akademik danışmanlık hizmetleri sunmaya devam ediyor. İngilizce konuşma kulüplerinden kitap okuma gruplarına, film gösterimlerinden eğitim sistemine yönelik bilgilendirme toplantılarına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Amerikan Dil Köşesi, üniversite camiası tarafından büyük ilgi görüyor.


Programa ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi John Silver, Eğitim Programları Koordinatörü Deniz Can ve Bölgesel Halkla İlişkiler Uzmanı Paula Kitendaugh’un yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da katıldı. Katılımcılarla yakından ilgilenen ve yapılan faaliyetleri yerinde inceleyen Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Amerikan Dil Köşesinin üniversitenin uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkılar sunduğunu vurguladı.


Atatürk Üniversitesi, Öğrencilerin Dil Becerilerini Geliştirmeleri Açısından Önemli Fırsatlar Sunuyor


Rektör Hacımüftüoğlu yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Küreselleşen dünyada dil bilmek artık bir ayrıcalık değil, bir gereklilik halini aldı. Amerikan Dil Köşesi gibi merkezler, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yabancı dil becerilerini geliştirmeleri açısından büyük fırsatlar sunuyor. Ayrıca kültürel paylaşımı ve hoşgörüyü teşvik ederek, çok yönlü bireyler yetişmesine katkı sağlıyor. Bu doğrultuda üniversite olarak uluslararası iş birliklerimizi artırmayı ve öğrencilerimizin global ölçekte kendilerini ifade edebilmelerini desteklemeyi sürdüreceğiz."


Etkinlikte konuşan ABD Eğitim Ataşesi John Silver da, Amerikan Dil Köşesinin yalnızca bir dil pratiği alanı değil, aynı zamanda farklı kültürlerin buluştuğu bir öğrenme ortamı olduğunu belirterek, öğrencilerin bu imkânlardan azami düzeyde yararlanmalarının önemine dikkat çekti.


Amerikan eğitim sistemi hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler için danışmanlık hizmetlerinin de sağlandığı merkezde, ayrıca ABD’de eğitim ve burs olanakları, TOEFL, GRE gibi sınavlara hazırlık süreçleriyle ilgili yönlendirmeler de yapılıyor. Bu yönüyle Amerikan Dil Köşesi, sadece bir kültür noktası değil, aynı zamanda akademik ve kariyer gelişimine destek olan stratejik bir merkez olarak öne çıkıyor.


Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen program, dil öğrenimi ve kültürel etkileşim alanlarında atılacak yeni adımlar için güçlü bir motivasyon kaynağı oldu.



Amerikan dil köşesinin konuğu ABD eğitim ataşesi Silver oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.