GÜNDEM - 06 Ocak 2026 Salı 09:02

Aras EDAŞ’tan yeni dönemde 38,4 milyar TL’lik yatırım

A
A
A
Aras EDAŞ’tan yeni dönemde 38,4 milyar TL’lik yatırım

Hizmet bölgesinde hayatına dokunduğu 2 milyondan fazla insana güvenilir ve hızlı enerji arzı sağlamak adına yatırımlarına devam eden Aras Elektrik, özel sektöre devredildiği 2013 yılından bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Müşteri memnuniyeti, yatırım projeleri, şebeke altyapı yatırımları, dijitalleşme ve Ar-Ge projeleri ve daha birçok alanda kaliteli ve kesintisiz enerji sunmayı hedefleyen şirket, 2026-2030 yıllarını kapsayan yeni tarife döneminde kapsamlı bir yatırım programını hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Aras EDAŞ, yeni tarife dönemi boyunca bugünkü fiyatlarla toplam 38,4 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor. Bu kapsamda şirket, her yıl ortalama 7,7 milyar TL seviyesinde yatırım gerçekleştirerek enerji dağıtım altyapısını güçlendirmeyi, hizmet kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir bir şebeke yapısı oluşturmayı hedefliyor. Söz konusu yatırım tutarlarının, uygulama süreci boyunca her yıl gerçekleşecek enflasyon oranında artarak büyümesi öngörülüyor. Planlanan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Aras EDAŞ, 2030 yılı sonu itibarıyla bugünkü fiyatlarla 38,4 milyar TL’lik yatırım hacmine ulaşmış olacak.


Yatırımlar; şebeke yenileme ve güçlendirme çalışmaları, teknolojik altyapının geliştirilmesi, kayıp-kaçak oranlarının azaltılması, hizmet sürekliliğinin artırılması ve artan enerji talebinin karşılanmasına yönelik projeleri kapsıyor. Aynı zamanda Ar-Ge ve dijitalleşme odaklı uygulamalarla daha güvenli, verimli ve çevreye duyarlı bir enerji dağıtım sistemi oluşturulması amaçlanıyor.


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, şunları söyledi: "Hizmet bölgemizde yaşayan 2 milyondan fazla insanın enerji ihtiyacını güvenilir, hızlı ve kesintisiz bir şekilde karşılamak en temel önceliğimiz. 2013 yılından bu yana özel sektör dinamizmiyle yürüttüğümüz çalışmalarımızı, yeni tarife döneminde daha da ileri taşıyoruz. 2026-2030 yılları arasında bugünkü fiyatlarla planladığımız 38,4 milyar TL’lik yatırım, uygulama sürecinde enflasyon oranında artarak büyüyecek. Bu yatırımlar ile şebeke altyapımızı güçlendirirken, müşteri memnuniyetini artıran, teknolojiyi merkeze alan ve sürdürülebilirliği önceleyen projeleri hayata geçireceğiz. Amacımız, bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimine uzun vadeli katkı sağlamak."


Aras EDAŞ, yeni tarife döneminde gerçekleştireceği yatırımlarla hizmet kalitesini artırmayı, enerji arz güvenliğini güçlendirmeyi ve bölge genelinde kesintisiz enerji hedefini sürdürmeyi amaçlıyor.



Aras EDAŞ’tan yeni dönemde 38,4 milyar TL’lik yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiyespor evinde Isparta ile puanları paylaştı: 1-1 Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 26. hafta maçında Fethiyespor, sahasında konuk ettiği, Isparta 32 Spor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaya takımlar "Futbola Aşığız, Küfüre Karşıyız" yazılı dev afişle çıktılar. Karşılaşmayı Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Yüceur, İlçe Gençlik spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve her iki takımın yöneticileri birlikte izlediler. Yaklaşık 700 Fethiyespor taraftarı da takımının Isparta karşısında oynadığı mücadeleyi takip etti. Maçtan dakikalar 3.dakikada Fethiyespor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Onur ortaladı, Yusuf Türk gelişine güzel bir vuruşla kaleci Onur’u mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. 7.dakikada Isparta ekibi kontra atakla gol aradı. Uğur Can, kaleci Nurullah ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin sağından topu tam ağlara gönderirken Raşit çizgiden çıkardı, dönen topu Sergen Yatağan tamamladı fakat Raşit topu bu sefer çizgiden eliyle çıkardı ve kırmızı kart gördü. 10.dakikada penaltıda topun başında geçen Uğur skoru 1-1’e getirdi. 45.dakikada Isparta 32 Spor tehlikeli geldi, Uğur yine kaleci Nurullah ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin üstünden topu ağlara göndermek istedi top üst direkten döndü. 90.dakikada Fethiyespor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ali Mert ortaladı, Muhammet Enes müsait pozisyonda topu farklı şekilde auta gönderdi. Stat: Fethiye İlçe Hakemler: Hasan Kaçar, Gürcan Uslu, Erdinç Tufan Fethiyespor: Nurullah Aslan, Şahan Akyüz, Melih Okutan (dk.45 Ali Aydın), İrfan Akgün, Yusuf Türk (dk.45 Muhammet Enes Erdem), Serdarcan Eralp (dk.45 Berat Satır), Onur Atasayar, Uğur Ayhan (dk.74 Cihan Kazan), Berkay Can Değirmencioğlu, Raşit Yöndem, Ramazan Çevik (dk.83 Ulaş Zengin) Isparta 32 Spor: Onur Behiç Özalgan, Kamil İçer, Ertuğrul Kurtuluş, Ziya Alkurt, Uğur Can, Abdulkerim Canlı, Yasin Eratilla (dk.74 Bedirhan Altunbaş), Alperen Pak, Hasan Kaya (dk.57 Oltan Karakullukçu), Hüseyin Öztürk (dk.74 Rıdvan Dönmez), Sergen Yatağan (dk.56 Caner Hüseyin Bağ) Goller: dk.3 Yusuf Türk (Fethiyespor), dk.10 Uğur Can (p) (Isparta 32 Spor) Sarı Kart: dk.28 Serdarcan Eralp, dk.75 Berat Satır (Fethiyespor) Kırmızı Kart: dk.7 Raşit Yöndem (Fethiyespor)
Trabzon Bakan Uraloğlu: "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin sivil havacılık trafiğini yakından izlediğini belirterek, bir dizi uçuş iptali ve güvenlik tedbirinin hayata geçirildiğini açıkladı. İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, "Bugün yine Orta Doğu’da maalesef istemediğimiz gelişmeler söz konusu. İsrail’in İran’a saldırması sonucunda öncelikle İran, İsrail ve Irak hava sahalarını kapattıklarını takip ediyoruz. Yine aynı şekilde Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in de hava sahalarını kapatmaya yönelik notamlar yayınladıklarını biliyoruz. Bizde sivil uçuşlar noktasında sektörü yakın takibe aldık ve yönetiyoruz. Şu anda Türk Hava Yolları’nın ve Pegasus’un İran’da yerde birer uçağı var. Onların bu saldırı sürecinin sonucuna göre onları ülkeye getirme ile ilgili bir çalışmamız olacak. Yine 12 gün çatışmasında da benzer süreçleri yürütmüştük. Tabii bizim esas amacımız bölgemizdeki bu tür saldırıların olmaması, olanın da bir an önce bitmesi noktasında elbette sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakın takiplerinin olduğunu özellikle söylemek isterim. Biz bölgede devam eden riskler nedeniyle İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik. Yine aynı şekilde Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettik. Gelişmelere göre de bunları takip edeceğiz. Dediğim gibi bir an önce bu savaş ya da saldırı durumunun bir an önce bitmesi hepimizin gayretidir" ifadelerini kullandı.