POLİTİKA - 04 Aralık 2023 Pazartesi 10:59

Aşkale’ye kadın aday adayı

A
A
A
Aşkale’ye kadın aday adayı

Avukat ve Uzman Arabulucu Bilge Mutlu Bilge, Ak Parti’den Belediye Başkan aday adayı olarak ilçe tarihinde bir ilke imza attı.


“Aşkale’me ‘bilge kadın’ eli değmeli” diyerek yola çıkan Bilge Mutlu Bilge, Cumhuriyetin yüzüncü yılında ilçe tarihinde bir ilk olmayı hedefliyor.


Avukat ve Uzman Arabulucu Bilge Mutlu Bilge, “Haydi Aşkalem. Bir ilki başaralım. Cumhuriyet tarihinde Erzurum’da bir ilki kadın belediye başkanını güzel ilçemiz Aşkale’den bayrağı taşımak üzere hepimize sorumluluk düşmekte. Aşkale’me ‘bilge kadın’ eli değmeli. Dirilişe ve yükselişe evet. Birlikte çok güçlüyüz. İleri hep ileri. Karını, buzunu, tozunu, toprağını, canını cananını sevda bildiğim Aşkalem. Haydi şahlanışa” diye konuştu.


Bilge Mutlu Bilge kimdir?


1938 - 1945 yılları arasında Aşkale ilçesinin ilk belediye başkanı olan Muharrem Mutlu’nun, İlk kadın ebesi ve şifacısı olan Kadriye Ebenin ve Hoca Halid Oral’ın torunu, Aşkale 3 Mart Sporu şampiyonluğa hazırlayan teknik direktör ve maliyeci İhsan Mutlu’nun kızıdır. Avukat Bilge Mutlu Bilge Aşkale’de aile hekimliği yapan Dr. Özcan Bilge ile evli ve 3 çocuk annesidir.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.